Fotbal international

Cine este Benoît Bastien, arbitrul care a executat-o pe CFR Cluj: “A semnat contract cu Young Boys”

11.12.2020 | 00:52
Cine este Benoit Bastien arbitrul care a executato pe CFR Cluj A semnat contract cu Young Boys
Cine este Benoît Bastien, arbitrul care a executat-o pe CFR Cluj: "A semnat contract cu Young Boys".
ADVERTISEMENT

Benoît Bastien a fost protagonistul meciului Young Boys Berna – CFR Cluj. Arbitrul francez le-a interzis calificarea ardelenilor acordând un penalty în minutul 90+3 pentru elveţieni, la scorul de 0-1.

Debeljuh a marcat cu şase minute înainte de final, însă arbitrul francez Benoît Bastien a acordat penalty la o minge boxată de Cristian Bălgrădean, iar pumnul portarului l-ar fi atins şi pe jucătorul Zesiger, care a căzut secerat.

ADVERTISEMENT

Bălgrădean a văzut cartonaşul roşu pentru proteste imediat după ce arbitrul a pus mingea pe “punctul cu var”. Benoît Bastien a pierdut meciul din mână după acea fază şi i-a mai eliminat pe Nsame de la gazde pentru un fault dur, dar şi pe Damjan Djokovic, pentru prosteste.

Cine este Benoît Bastien, arbitrul care a executat-o pe CFR Cluj! Paradox: dă greu cartonaşe roşii

În cele din urmă, elveţienii s-au impus cu 2-1, însă protagonistul meciului a fost Benoît Bastien. Arbitrul francez care a debutat în anul 2008. El a arbitrat în actuala stagiune în două meciuri din Champions League, fiind la prima delegare în Europa League.

ADVERTISEMENT

Bastien a condus 7 meciuri în Ligue 1, acolo unde a acordat 29 de cartonaşe galbene, adică o medie ceva mai mare de 3 avertismente pe meci. În ciuda faptului că în meciul Young Boys – CFR Cluj a avut 3 eliminări, Bastien scoate greu cartonaşul roşu.

În sezonul actual, în 14 meciuri arbitrate până la această confruntare, Benoît Bastien a arătat doar trei cartonaşe roşii şi doar două dintre ele direct. În acest meci, toate cele trei eliminări au fost arătate direct.

ADVERTISEMENT

Fanii CFR-ului i-au construit pagină pe Wikipedia: “A semnat cu Young Boys”

Fanii furioşi ai celor de la CFR Cluj i-au creat şi un cont fals pe Wikipedia lui Benoît Bastien: “A semnat un contract cu Young Boys Berna înainte de meciul cu CFR Cluj astfel încât o echipă din Elveţia să poată să meargă în 16-imile Europa League”.

Dar, Benoît Bastien nu i-a înfuriat doar pe fani clujeni. În luna martie a anului trecut, Benoît Bastien a fost luat la ţintă de fanii lui Olympique Marseille după ce nu ar fi acordat un penalty, ignorând sistemul VAR. Fanii i-au trimis atunci mai multe mesaje de ameninţare.

ADVERTISEMENT
Cine este Benoît Bastien, arbitrul care a executat-o pe CFR Cluj: "A semnat contract cu Young Boys"
Cine este Benoît Bastien, arbitrul care a executat-o pe CFR Cluj: “A semnat contract cu Young Boys”

Bălgrădean: “Suntem prea mici. Suntem român, probabil de asta a dat penalty”

La finalul meciului, Cristian Bălgrădean a pus tunurile pe arbitraj: “Suntem prea mici. Suntem român, probabil de asta a dat penalty. Nu mai putem întoarce rezultatul acum. În rândul echipei, în rândul României e mare dezamăgire. Nu meritam să pierdem această calificare, dar arbitrul a făcut asta, a făcut să o pierdem.

Ce schimb de replici să am cu el? Mi-a dat roșu direct, deși n-am apucat să ajung la el. Mi-a zis că pentru proteste. Dar i-am zis ‘ce proteste, că nici n-am ajuns la tine'”, a povestit Bălgrădean la finalul meciului.

  • 90+3 este minutul în care arbitrul a acordat penalty pentru Young Boys
  • 3 cartonaşe roşii a dat Benoît Bastien în acest meci
ADVERTISEMENT