Fotbal intern

Cine este Bogdan Argeș Vintilă! Antrenorul ales de Gigi Becali, demis după un scandal cu Ianis Hagi la lotul naţional!

22.08.2019 | 19:36
Cine este Bogdan Arges Vintila Antrenorul ales de Gigi Becali demis dupa un scandal cu Ianis Hagi la lotul national

Bogdan Andone și-a dat demisia de la FCSB după eșecul suferit de vicecampioana României pe teren propriu cu Alashkert, scor 2-3, în manșa retur din turul 2 preliminar al Europa League, iar echipa a rămas pe mâinile secundului Vergil Andronache. După lungi căutări și negocieri cu diverși antrenori din România și din străinătate, Gigi Becali a decis să își orienteze atenția către Bogdan Argeș Vintilă, așa cum FANATIK a anunțat.

Cine este Bogdan Argeș Vintilă, antrenorul ales de Gigi Becali pentru FCSB

În vârstă de 47 de ani a antrenat-o ultima dată pe Metaloglobus, perioada iulie 2016 – decembrie 2017, perioadă în care a stat pe banca tehnică în 22 de meciuri și echipa a obținut cinci victorii, cinci remize și 12 eșecuri. Antrenorul ales de Gigi Becali pentru FCSB nu are un CV impresionant care să îl recomande la vicecampioana României

Bogdan Argeș Vintilă și-a început cariera de principal la Concordia Chiajna (septembrie 2010 – octombrie 2010), iar apoi a fost antrenor secund la Galatasaray (octombrie 2010 – martie 2011) și la FC Viitorul Constanța (iulie 2012 – septembrie 2013). A revenit pe postul de principal la gruparea deținută de Gică Hagi, acolo unde a bifat 13 victorii, 9 remize și 13 eșecuri în 35 de meciuri. A plecat de la FC Viitorul Constanța și a fost instalat pe banca tehnică a echipei naționale a României U17 pe 21 noiembrie 2013, acolo unde a stat până pe 3 aprilie 2015. A urmat o scurtă aventură la FC Voluntari (6 meciuri) și ultima dată a pregătit-o pe Metaloglobus, echipă de care s-a despărțit în decembrie 2017.

Bogdan Argeș Vintilă în meciul Metaloglobus - Hermannstadt. Sursă foto: sportpictures.eu
Bogdan Argeș Vintilă în meciul Metaloglobus – Hermannstadt. Sursă foto: sportpictures.eu

A fost demis de la echipa națională a României U17 după un scandal cu Ianis Hagi

Bogdan Argeș Vintilă a fost dat afară Federația Română de Fotbal de la echipa națională U17 pe 3 aprilie 2015, toate acestea după ce la echipa de tineret a României a avut loc un scandal care l-a avut în prim plan pe Ianis Hagi și după ce s-a ratat calificarea la EURO 2015. Un alt angajat al FRF care a avut de suferit odată cu Bogdan Argeș Vintilă a fost Zoltan Kovacs, cel care a fost retrogradat din funcția de coordonator al loturilor naționale de juniori la sectorul de metodologie din cadrul forului de la Casa Fotbalului.

“Eu sunt adeptul ‘muncesc mult și în tăcere’, las succesul să facă zgomot” – Bogdan Argeș Vintilă

De unde a pornit scandalul cu Ianis Hagi

În perioada în care Bogdan Argeș Vintilă a fost selecționerul echipei naționale a României, Zoltan Kovacs și-a permis să îl jignească pe Ianis Hagi, dar și pe alți jucători care evoluau în acea perioadă pentru U17 precum Florinel Coman și Carlo Casap. Fostul director tehnic l-a caracterizat pe Ianis Hagi drept “zero” și “nimic”. Mai mult, Gică Hagi făcea declarații uluitoare în aprilie 2015. ”Când a plecat Ianis cu U17 mi-a mai zis ceva de am rămas mască. În aeroport, când a fost turneul din Andorra, a fost chemat de Răducioiu, pentru că domnul Kovacs a chemat căpitanul echipei și i-a spus: “Ăsta e costumul, mi-l cari până în România!” L-am întrebat cum de a acceptat așa ceva și a spus: “Păi dacă m-a rugat Mister!””, spunea Gică Hagi.

 

 

Tags: