News

Cine este Bogdan Drăghici, şoferul care a intrat cu maşina în gardul ambasadei Rusiei. Preşedintele Asociaţiei TATA a fost condamnat pentru viol

Bogdan Drăghici, bărbatul care a intrat cu mașina în gardul Ambasadei Ruse din București, a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru abuzurile sexuale asupra fiicei vitrege.
06.04.2022 | 09:00
Cine este Bogdan Draghici soferul care a intrat cu masina in gardul ambasadei Rusiei Presedintele Asociatiei TATA a fost condamnat pentru viol
Bogdan Drăghici a fost condamnat la 15 ani de închisoare într-un dosar în care era acuzat de abuzarea fiicei sale vitrege. Credit foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Bogdan Drăghici, bărbatul care a murit miercuri dimineață după ce a intrat cu mașina în zidul reprezentanței diplomatice a Federației Ruse din București, a fost condamnat cu doar o zi înainte într-un proces în care era acuzat de abuzuri sexuale asupra fiicei sale vitrege, conform G4media.ro.

Bogdan Drăghici, condamnat pentru abuzuri sexuale

După cum transmiteau procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, Bogdan Drăghici și-ar fi abuzat sexual în mod repetat fiica vitregă de 10 ani. La capătul unei anchete care s-a întins pe mai bine de doi ani, acesta a fost condamnat marţi, 5 aprilie, la 15 ani şi 4 luni de închisoare, decizia nefiind defiinitivă.

ADVERTISEMENT

Drăghici a intrat în atenția publicului pentru activitatea sa de avocat și poziției sale de conducere în Asociația TATA, o organizație non-guvernamentală care luptă pentru drepturile taților în procesele de divorț.

El era căsătorit cu Helena Drăghici, care avea două fiice dintr-o căsătorie anterioară. Împreună, cei doi aveau o fiică.

ADVERTISEMENT

În ciuda imaginii sale publice, procurorii l-au arestat în 2019 după ce au oferit Tribunalului București dovezi ale unui abuz sexual care a continuat timp de trei ani la care a fost supusă una din fiicele sale vitrege.

După cum susțin jurnaliștii, angajații DCASPC Sector 5 și agenții Secției 24 ar fi ignorat plângerile înainte de soția lui Bogdan Drăghici, care îl acuza de abuzuri asupra fiicei, dar și asupra unei alte copile.

ADVERTISEMENT

Avocatul a fost arestat în august 2019, fiind trimis în judecată abia în noiembrie 2021, în urma investigațiilor realizate de oamenii legii.

Ce a postat Bogdan Drăghici înainte de incidentul de la Ambasada Rusiei

La doar o zi după ce a fost condamnat la 15 ani de închisoare, Bogdan Drăghici s-a urcat în mașina tatălui său și a lovit-o de zidul Ambasadei Rusiei de pe soseau Kiseleff.

ADVERTISEMENT

Informațiile care au ajuns în spațiul public arată că bărbatul s-ar fi incendiat după ce a intrat cu mașina în zid. Cu toate acestea, procurorii au demarat o anchetă pentru a determina condițiile exacte în care a avut loc incidentul.

Mai trebuie precizat că în ziua în care a fost condamnat, Bogdan Drăghici a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care își arată solidaritatea cu Ucraina și își povestește experiența din această țară.

“Dacă nici acum nu ne declarăm toți ucraineni și nu acționăm solidar pentru a mai avea un viitor civilizația umană, atunci nu vom mai avea o altă ocazie, pentru că vom trăi un sfârșit apocaliptic. Și vom fi vinovați, că nu am făcut totul pentru a dovedi că merităm să mai populam această planetă mult prea încercată.

SĂ FIM TOȚI UCRAINENI SI SĂ SALVĂM PREZENTUL SI VIITORUL CIVILIZAȚIEI UMANE! “, a notat bărbatul în mesajul său.

ADVERTISEMENT