Sport

Cine este Borac Banja Luka, adversara lui CFR Cluj în primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Când au loc meciurile

CFR Cluj îşi începe aventura europeană în nou sezon contra bosniacilor de la Borac Banja Luka. Ardelenii vor disputa partida tur pe teren propriu.
15.06.2021 | 13:47
Cine este Borac Banja Luka adversara lui CFR Cluj in primul tur preliminar al Ligii Campionilor Cand au loc meciurile
ADVERTISEMENT

CFR Cluj şi-a aflat adversara din primul tur preliminar al Ligii Campionilor, în urma tragerii la sorţi, care a avut loc în cursul zilei de 15 iunie, la Nyon. Ardelenii vor evolua împotriva campioanei Bosniei şi Herţegovinei, Borac Banja Luka.

Când au loc meciurile

Primul meci se va disputa la Cluj pe 6 sau 7 iulie, urmând ca partida decisivă să aibă loc în Bosnia, o săptămână mai târziu (13/14 iulie).

ADVERTISEMENT

CFR Cluj, cap de serie la tragerea la sorţi, este favorită la calificarea în turul următor. Trupa lui Marius Şumudică are un lot superior valoric şi experienţă europeană superioară.

  • 27,55 milioane de euro valorează lotul lui CFR Cluj, conform transfermarkt

Cine este Borac Banja Luka, adversara lui CFR Cluj în primul tur preliminar din Champions League

Borac Banja Luka este campioana din Bosnia şi Herţegovina, devansându-le la finalul sezonului 2020-2021 pe FK Sarajevo, Velez Mostar şi Siroki Brijeg, echipe care vor evolua în Conference League.

ADVERTISEMENT

Borac Banja Luka a terminat cu 67 de puncte cele 33 de etape ale campionatului, având un avans de două puncte la final. Asemenea lui CFR Cluj, echipa bosniacă a devenit matematic noua regină a Bosniei cu o etapă înainte de sfârşitul sezonului.

Borak este la al doilea titlu din istoria de 21 de ani a campionatului din Bosnia, după cel cucerit în urmă cu 10 ani, la ediţia 2010-2011.

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să ştim despre Borac Banja Luka

Valoric, bosniacii sunt inferiori campionilor României atunci când vine de valoarea totală a lotului, dar şi individual.

Transfermarkt evaluează întregul lot al lui Borac Banja Luka la 5,33 milioane de euro, iar cel mai bine cotat jucător este decarul Almedin Ziljkic, 25 de ani, un atacant bosniac de bandă stângă cu două prezenţe în naţionala ţării sale. 700 de mii de euro valorează Ziljkic.

ADVERTISEMENT

În lotul bosniacilor apare şi Goran Zakaric, atacant care a evoluat 10 partide pentru CS Universitatea Craiova, în sezonul 2019-2020, fără să reuşească să înscrie. E cotat la 600.000 de euro.

Borac a luat titlul sub comanda lui Marko Maksimovic, promovat de la echipa U19 pe 26 decembrie 2020. Pentru Maksimovic, care va împlini 37 de ani în august, aceasta a fost prima aventură în calitate de principal.

  • 5,33 milioane de euro valorează lotul lui Borac Banja Luka, conform transfermarkt

Câţi bani încasează CFR Cluj

CFR Cluj va primi 280.000 de euro pentru participarea în primul tur preliminar al Ligii Campionilor, premiu pe care UEFA îl va oferi tuturor echipelor din această fază a competiţiei.

În cazul în care ardelenii, care sunt favoriţi contra celor de la Borac, vor trece mai departe vor încasa alţi 380.000 de euro. O prezenţă în turul al treilea preliminar este recompensată cu 480 de mii de euro. Dacă va fi eliminată în play-off, CFR Cluj va primi 5 milioane de euro.

Miza cea mare este o calificare în grupele competiţiei, care aduce o sumă garantată de 15,64 milioane de euro, căreia i se pot adăuga bonusuri de 2,8 milioane pentru fiecare victorie şi 930 de mii de euro pentru fiecare rezultat de egalitate. Acestora li se vor adăuga şi o cotă din market pool, dar şi un supliment pe baza coeficientului european din ultimele 10 sezoane.

ADVERTISEMENT