News

Cine este Călin Georgescu, propunerea AUR pentru funcția de premier. Expert în dezvoltare, apropiat de masoni și lăudat de ruși

Călin Georgescu este propus încă o dată pentru funcția de prim-ministru din partea Alianței pentru Unirea Românilor.
11.10.2021 | 14:27
Cine este Calin Georgescu propunerea AUR pentru functia de premier Expert in dezvoltare apropiat de masoni si laudat de rusi
Cine este Călin Georgescu, propunerea AUR pentru funcția de premier. Expert în dezvoltare, apropiat de masoni și lăudat de ruși. Sursa foto: fotomontaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

Criza politică a ajuns la un nou episod, cel în care partidele politice au fost invitate la consultări privind formarea unui nou guvern.

Aceste prime consultări ar putea fi mai degrabă o tatonare pentru viitoare negocieri și discuții, având în vedere că nici măcar președintele Iohannis nu speră la mai mult.

ADVERTISEMENT

PNL a mers deja la consultări fără un nume de prim-ministru, Florin Cîțu motivând această decizie prin prisma faptului că liberalii nu au majoritate.

Nici social-democrații nu vor să avanseze un nume de premier, în vreme ce USR PLUS îl are pe Dacian Cioloș ca nume pentru viitorul Executiv.

ADVERTISEMENT

Și cei de la AUR au venit cu o propunere de prim-ministru, anume Călin Georgescu.

Dacă numele său îți este cunoscut, cu siguranță este pentru că l-ai mai auzit și în urmă cu aproape un an de zile. După alegerile parlamentare din 2020, tot AUR l-a propus prim-ministru pe Călin Georgescu.

De reținut este că Georgescu nu este membru în partidul Alianța pentru Unirea Românilor, ci este propus și susținut de aceștia în calitate de independent, mizându-se pe acest aspect mai degrabă tehnocrat.

ADVERTISEMENT

Ce îl recomandă pe Călin Georgescu pentru funcția de premier

Călin Georgescu este un expert în dezvoltare durabilă, a cărui carieră s-a desfășurat preponderent în sistemul ONU, unde a lucrat nu mai puțin de 18 ani. Are studii în domeniu, fiind doctor în pedologie, absolvent al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București.

Între 2015 și 2016, acesta chiar a fost și director executiv al Institutului de Dezvoltare Globală din cadrul Națiunilor Unite. Cu toate acestea, Georgescu a fost un nume mai degrabă necunoscut pentru publicul larg.

ADVERTISEMENT

Asta, deși a mai fost propus prim-ministru și cu ani buni înainte ca AUR să-l scoată la rampă iarna trecută. Undeva în 2010, PSD îl propunea pe Călin Georgescu drept premier tehnocrat. Doi ani mai târziu, numele său era folosit de PDL ca propunere de premier.

Între cele două propuneri, acesta se arăta încântat de faptul că este considerat un posibil prim-ministru, dar că ”prefer să îmi conduc proiectele mele.”

Georgescu a mai avut tangențe cu lucrul în structurile statului român și în anii trecuți ai carierei. În 1999, a fost coordonatorul Strategiei Naționale a României pentru Dezvoltare Durabilă, iar în 2008 era director al Departamentului pentru Organizații Economice Internaționale din cadrul MAE.

De ce l-a ales AUR pe Călin Georgescu

În cazul în care te întrebai care este legătura dintre AUR și Călin Georgescu, este vorba despre apropierile ideologice ale formațiunii politice și ale posibilului premier tehnocrat.

În urmă cu aproximativ o săptămână, George Simion, președintele AUR, spunea că ”avem nevoie ca țara să fie condusă de specialiști care să aducă stabilitate, dar care să fie și buni patrioți. Vrem o guvernare națională, formată din specialiști, profesia lor să fie dublată de iubirea de țară. La Cîțu n-am văzut deloc iubirea de țară.”

Călin Georgescu pare să fie un bun patriot, care își iubește țara, însă aceste sentimente nobile sunt trecute printr-un filtru de extremă dreaptă.

Într-un videoclip postat pe Facebook cu o lună înainte de alegerile de iarna trecută, Călin Georgescu lansa un ”îndemn pentru români”, iar în clip vorbește, la un moment dat, despre Ion Antonescu și Corneliu Zelea Codreanu.

Georgescu afirmă că ”cel ce luptă pentru Dumnezeu și neam nu va fi învins niciodată. Neamul românesc, niciodată, nu a trăit prin sclavi, ci a trăit prin Ștefan cel Mare, prin Mihai Viteazul, prin Horia, prin Avram Iancu, prin Cuza, prin Kogălniceanu, prin Corneliu Zelea Codreanu, prin mareșalul Ion Antonescu și mulți, mulți alți eroi, prin ei a trăit istoria națională, prin ei vorbește și a vorbit istoria națională și nu prin lachei de serviciu ai puterilor globaliste care astăzi conduc România vremelnic.”

Conform informațiilor disponibile din urmă cu un deceniu, Călin Georgescu are și alte valențe, dincolo de cele enumerate anterior. Cei de la national.ro relatau în 2011 că Georgescu este denumit în cercurile apropiate ”Putin de România”, se pare că datorită pasiunii sale pentru judo, unde a atins performanța de a fi vicecampion balcanic. Desigur, porecla face trimitere la sportul pe care atât Georgescu, cât și Vladimir Putin îl practică.

Mai există și alte posibile legături între el și Rusia, însă, după cum reiese și dintr-un material hotnews.ro. Unul dintre susținătorii săi pentru fotoliul de la Palatul Victoria a fost, în trecut, Dan Puric. Acesta din urmă apare pe o listă întocmită de Alexandr Dughin, referitoare la persoane care ar putea contribui la crearea unui cerc de influență pro-rus în România.

Publicațiile pro-ruse au mai scris articole elogioase la adresa sa în trecut. În 2016, Sputnik titra că ”Dr. Călin Georgescu va fi viitorul prim-ministru.” În aceeași perioadă, și Federația ”Societatea Civilă Românească” îl propunea ca premier. Această organizație, printre altele, a felicitat Rusia la momentul anexării Crimeei, conform digi24.ro.

O altă controversă referitoare la cariera lui Georgescu se referă la apartenența sa la Clubul de la Roma, o organizație despre care unele voci susțin că ar avea caracter masonic.

În urma discuțiilor apărute în spațiul public referitoare la această apartenență, Georgescu a luat decizia să renunțe la poziția pe care o ocupa în Clubul de la Roma.

La momentul respectiv, Călin Georgescu discuta despre legăturile Clubului cu masoneria, afirmând totuși că membrii Clubului pot fi masoni, dar că nu este o cerință obligatorie. În schimb, Georgescu și-a exprimat vehement dezaprobarea față de instituția masoneriei.

Cel mai recent, acesta a devenit președinte al Asociației Pământul Strămoșesc, o asociație al cărei scop declarat ”este profesional, economic şi social, constând în restaurarea demnității, creativității și autonomiei umane în România. În centrul acestei acțiuni se află omul ca ființă suverană, în relație directă cu semenii lui și cu Dumnezeu.”

ADVERTISEMENT