News

Cine este călugărița din SUA care a cheltuit banii unei școli catolice, peste 830.000 de dolari, în cazinouri

S-a aflat cine este călugărița din SUA care a cheltuit peste 830.000 de dolari, banii unei școli catolice, în cazinouri.
10.06.2021 | 08:10
Cine este calugarita din SUA care a cheltuit banii unei scoli catolice peste 830000 de dolari in cazinouri
ADVERTISEMENT

Caz rar întâlnit în SUA. Timp de 10 ani, o călugăriță de la Școala Catolică St. James din Torrance, California, a furat peste 830.000 de dolari.

Banii sustrași ilegal nu erau păstrați de femeie, ci cheltuiți la jocuri de noroc, în special prin mai multe cazinouri.

ADVERTISEMENT

Cine este călugărița din SUA care a cheltuit banii unei școli catolice în cazinouri

Mary Margaret Kreuper, în vârstă de 79 de ani, a pledat ”vinovată” față de aceste acuzații de delapidare, iar acum riscă o condamnare de 40 de ani de închisoare într-un penitenciar federal în urma acestor acuzaţii, potrivit unui comunicat publicat marţi de Biroul Procuraturii din California, scrie Washington Post.

În cursul zilei de marți, 8 iunie, procurorii au acuzat-o pe călugărița, în prezent pensionară, de fraudă și spălare de bani privind deturnarea a peste 835.000 de dolari de la școala catolică. Kreuper a pledat ”vinovată” și urmează să fie trimisă în judecată pentru pe 1 iulie.

ADVERTISEMENT

Într-o declarație pentru sursa citată, avocații lui Kreuper, Mark A. Byrne și Daniel V. Nixon, au declarat că femeia este ”foarte remușcată” și ”își cere scuze pentru orice rău cauzat”.

”De îndată ce a fost confruntată cu acuzațiile, a acceptat întreaga responsabilitate pentru ceea ce a făcut și a cooperat complet cu forțele de ordine și cu Arhiepiscopia”, se menționează în declarația avocaților.

ADVERTISEMENT

Aceștia mai dezvăluie că ”Femeia a suferit de o boală mintală care i-a întunecat judecata ei și a determinat-o să facă ceva ce altfel nu ar fi făcut”.

Kreuper avea 18 ani când a jurat credință rolului său de călugăriță. Ea a petrecut următorii 59 de ani din viață în slujba bisericii. În 1990, a devenit director la Școala Catolică St. James, o funcție pe care a ocupat-o 28 de ani.

ADVERTISEMENT

Banii furați de călugăriță, cheltuiți în cazinouri și la jocuri de noroc

Abia după ce Kreuper s-a retras din activitate, în 2018, școala din California a spus că a aflat despre schemele ei.

Timp de un deceniu, între 2008-2018, Mary Margaret Kreuper a delapidat fonduri uriașe ale Şcolii Catolice St. James, unde lucra în calitate de directoare.

În prezent, aceasta a recunoscut că a deturnat fonduri ale şcolii pentru a achita o serie de cheltuieli pe care ordinul religios din care făcea parte nu le-ar fi aprobat, inclusiv ”sume mari pentru jocuri de noroc în cazinouri” şi facturi asociate unor cărţi de credit, în pofida faptului că jurase, în calitate de călugăriţă, să rămână săracă.

După ce a recunoscut că a furat cel puțin 835.339 de dolari pe parcursul a 10 ani, Kreuper poate primi până la 40 de ani de închisoare.

”Comunitatea de credință din St. James a fost șocată și întristată de aceste acțiuni”, a declarat Arhiepiscopia Los Angelesului într-o declarație pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags: