News

Cine este candidatul care a avut cele mai puține voturi la alegerile parlamentare. ”M-a votat asociația de proprietari”

09.12.2020 | 16:53
Cine este candidatul care a avut cele mai putine voturi la alegerile parlamentare Ma votat asociatia de proprietari
ADVERTISEMENT

Cade ușor cortina peste alegerile parlamentare din 2020, iar într-un colț al scenei găsim candidatul cu cel mai mic număr de voturi. Am putea spune că nu l-au votat decât prietenii.

Pe listele pentru Camera Deputaților se află tot felul de personaje care au sperat la un loc călduț în Parlament. În cazul candidaților independenți, pentru a prinde un mandat, ei trebuie să obțină cel puțin atâtea voturi cât este coeficientul electoral din circumscripția unde au candidat. E o matematică complicată, dar nu și când vorbim de Nicușor Pescaru. Codașul alegerilor candidase pentru un loc de deputat de Mehedinți, sprijinit de Dreapta Liberală, partidul lui Viorel Cataramă.

ADVERTISEMENT

”Apropiații m-au votat. Probabil și de la asociația de proprietari din care fac parte au venit voturile”, a spus Nicușor după aflarea rezultatului.

FANATIK îți spune cu câte voturi a terminat candidatul sprijinit de Cataramă, ce scor a strâns un fost primar înlocuit în funcție de fiica lui la alegerile locale, dar și cât de aproape este Valeriu Ciolan Nicolae de un loc în Parlament.

ADVERTISEMENT

Un candidat independent s-a făcut de râs la alegerile parlamentare

Nicușor Pescaru a reușit performanța de a termina pe ultima poziție la Camera Deputaților. Politicianul din Drobeta Turnu Severin a declarat pentru Libertatea că spera să obțină măcar 1.000 de voturi.

Candidatul din Mehedinți, susținut de Dreapta Liberală (partidul lui Viorel Cataramă) a adunat doar 115 voturi, conform rezultatelor anunțate de Biroul Electoral Central după numărarea a 99% din buletinele de vot.

ADVERTISEMENT
Foto: captura bec.ro

„Mă așteptam la asta. Adică nu chiar la atât de puține voturi, mă așteptam măcar la 1.000 de voturi, mai mult nu, că aici sunt deja jocurile făcute”, a afirmat Nicușor Pescaru, potrivit sursei citate.

Acesta are 60 de ani și este vicepreședintele Dreptei Liberale, partidul controversatului om de afaceri Viorel Cataramă.

ADVERTISEMENT

Ce planuri avea candidatul care a terminat pe ultimul loc la alegerile parlamentare

Foto: libertatea

„Cele pe care le spun toți, dar pentru care nu face nimeni nimic: sănătate, locuri de muncă, fonduri europene, atragerea de investitori străini”, a afirmat Nicușor.

A candidat și la alegerile locale în orașul Drobeta Turnu Severin. Spera să obțină o poziție în Consiliul Local. Deznodământul n-a fost fericit nici atunci. Aceste eșecuri nu l-au demoralizat și este hotărât să-și încerce din nou șansa peste 4 ani.

Ce înseamnă coeficientul electoral de care are nevoie un independent pentru a intra în Parlament? Mai exact, acest coeficient este rezultatul împărțirii dintre numărul total de voturi valabil exprimate și numărul senatorilor, respectiv deputaților care vor fi aleși în respectiva circumscripție.

După 2 mandate de primar, un candidat independent și-a încercat șansa la alegerile parlamentare

Foto: Facebook

Virgil Baciu a fost primar în Corbi timp de 8 ani. A ieșit în prim-plan la alegerile locale din 27 septembrie când fiica lui a obținut funcția deținută de acesta din 2012 și până în 2020.

El a ales să nu mai candideze pentru un nou mandat pentru că avea alte obiective. Virgil Baciu a candidat pentru președinția Consiliului Județean Argeș din partea PMP. Trebuie menționat că Baciu a ieșit primar la Corbi din partea PNL, partid care l-a exclus anul acesta în urma unor neînțelegeri. După locale, s-a focusat pe încercarea de a prinde un loc în Parlament. A candidat ca independent pe 6 decembrie, dar a strâns doar 3571 de voturi.

”Am declarat că voi candida la Parlament, pentru Camera Deputaților, ca independent. În acest moment pregătesc dosarul de candidat, apoi va fi luată o măsură în acest sens, pentru că nu poți fi membru de partid și să candidezi independent. O să văd care va fi varianta: ori excluderea mea de către partid, ori demisia. Este decizia mea de a candida în mod independent. În urma unor discuții cu partidul, am hotărât să fac acest lucru”, spunea Virgil Baciu în momentul în care își anunțase candidatura.

A terminat pe poziția 30 cu un procent de 0,06%.

Primărie păstrată în familie, de la tată la fiică

Foto: Digi24

Anca Baciu are 24 de ani și este cea mai tânără primăriță aleasă din țară. Va conduce timp de 4 ani primăria Corbi, din Argeș, unde-l va înlocui în funcție chiar pe tatăl ei.

După instalare a anunțat că va schimba mobila din birou, pentru că cea a părintelui său nu-i place. De asemenea, a precizat că vrea să transforme comuna în obiectiv turistic.

Ce avere are candidatul independent care a fost primar timp de 8 ani?

Potrivit declarației sale de avere,  Virgil Baciu are în proprietate peste 130.000 mp de teren în Corbi, cumpărați din 2012, de când a fost ales primar, până în 2020 inclusiv.

În anul 2014 avea patru terenuri intravilane şi în comuna Nucșoara, în suprafață totală de 12.140 mp. Înainte de a deveni primar, Baciu mai avea în proprietate circa 42.000 mp de teren, conform universulargeșean.ro.

Anul trecut, Baciu a avut un venit în 2019 de 60.012 lei – salariu de la Primăria Corbi, iar din activități agricole, a primit subvenții de 18.905 lei.

Tot conform declarației de avere, soția lui a primit în 2019 un salariu de 47.244 lei de la SC VALCON ROOF SRL și a primit dividende de la aceeași firmă în valoare de 150.000 de euro, plus 562.890 de lei, dar și restituirea unui împrumut de 100.000 de euro.

Candidat independent aproape de prag la Camera Deputaților

Foto: Facebook

Cel mai bun scor pe listele pentru Camera Deputaților le-a obținut Valeriu Nicolae Ciolan. Acesta a strâns 16,014 voturi – 0,28%, conform BEC.

A declarat pentru FANANTIK că se află la câteva voturi de pragul electoral.

„Suntem tot pe acolo. Calculul pe algoritm ne arată că ne lipsesc între 6 și 90 de voturi, așteptăm rezultatele BEC. Oricum, avem 2.000 de voturi peste Partida Romilor”, a declarat Nicolae pentru FANATIK.

„Am fost un grup de voluntari care ne-am împărțit în mai multe echipe, cred că maxim 20 de oameni. Eu am fost mai mult împins de la spate. La un moment dat am avut o ezitare, dar oamenii din jur m-au făcut să mă răzgândesc. Practic, m-au făcut prost. În general, este vorba de oameni care au lucrat cu mine la Casa Bună în Ferentari, care m-au văzut și cu bune și cu rele”, a spus Valeriu Nicolae.

El spune că tot ce a scris pentru campanie a scris el, însă a avut un grup de „vetting” care i-a supus proiectele unei examinări critice. „Singurul lor rol ca grup era să-mi distrugă ideile”, a relatat Nicolae.

ADVERTISEMENT