Life

Cine este câștigătorul de la Survivor România 2022, conform eficienței! Alex Delea abia intra în finală

Survivor România 2022 a fost câștigat, la votul publicului, de Alex Delea. Dar, simpatia de care s-a bucurat tânărul barman este departe de rezultatele sportive din timpul show-ului.
02.06.2022 | 16:09
Cine este castigatorul de la Survivor Romania 2022 conform eficientei Alex Delea abia intra in finala
Survivor România 2022 a fost câștigat de Alex Delea, nu de cel mai eficient concurent! Finala emisiunii, departe de rezultatele din clasamentul întrecerii sportive / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Survivor România 2022, deși este un reality-show în care concurenții se confruntă în probe sportive, este, într-un final, un concurs de popularitate. Rezultatul – și din acest an – arată că simpaticul Alex Delea a reușit să îi cucerească pe telespectatori chiar dacă nu a fost cel mai bun concurent, conform clasamentului de eficiență.

Cine câștiga Survivor România 2022, conform clasamentului eficienței

Alex Delea a câștigat Survivor România 2022 în finala în care a înfruntat-o pe Elena Chiriac, singura concurentă a echipei Faimoșilor care a ajuns în această fază a emisiunii. Înfruntarea – după ce Elena Chiriac l-a eliminat pe cel văzut de casele de pariuri ca favorit al emisiunii, Ionuț Popa – a fost una în care publicul a ales, rezultatele sportive neavând nicio influență.

ADVERTISEMENT

De altfel, de-a lungul înfruntărilor de la jocurile individuale, între cei doi finaliști scorul a fost cât se poate de echilibrat, ba chiar Alex Delea recunoștea, după ce a pierdut înainte de finală două puncte în fața elenei Chiriac, că s-a temut de Faimoasă.

Dar, chiar dacă ei au fost finaliști, conform clasamentului eficienței, niciunul nu ar fi avut nicio șansă să câștige Survivor România 2022 dacă reality show-ul ar fi luat în seamă doar probele sportive. Nu de altceva, dar, la mare distanță de toți ceilalți concurenți, Ștefania Ștefan s-ar fi impus în competiția difuzată de Pro TV.

ADVERTISEMENT

Astfel, înainte de a fi eliminată, la votul colegilor și al publicului, Ștefania Ștefan părea să fie imposibil de învins, iar ”linia ei de clasament” era una de invidiat. Mai exact, din 114 jocuri, Ștefania Ștefan a câștigat 84, a pierdut doar 30 și a avut o eficiență, procentual, de 73,7%.

Alex Delea și Elena Chiriac, favorizați de public să ajungă în finala Survivor România 2022

Alex Delea, câștigătorul Survivor România 2022 a reușit, în ultimele înfruntări, să îl întreacă, sportiv, pe Ionuț Popa, liderul necontestat al eficienței din rândul băieților de-a lungul celor cinci luni de concurs. Mai exact, Alex Delea a câștigat 95 din cele 159 de înfruntări și a avut o eficiență de 59,7%, în timp ce Ionuț Popa a reușit să obțină 96 de puncte din 166 de încercări, adică 57,8%.

ADVERTISEMENT

Elena Chiriac, în ciuda victoriilor vizibile obținute împotriva celorlalți concurenți de la jocurile individuale, nu reușește să se claseze în prima parte a topului eficienței de la Survivor România 2022. Luptătoare de taekwondo a obținut 91 de victorii în 196 de jocuri (cele mai multe disputate dintre toți concurenții acestei ediții de Survivor România), având o eficiență de 46,4%.

De altfel, în clasamentul eficienței de la Survivor, în aceste sezon, cu câteva notabile excepții precum Ștefania Ștefan, majoritatea concurenților au obținut rezultate care indică victorii, procentual, între 40 și 60%. Pe ultimele cinci locuri în acest top sunt însă tot atâția Faimoși: Andreea Tonciu – 28,6% -, Xonia – 28,6%-, Emil Rengle – 31%-, Otilia Brumă – 32,1%- și Roxana Ciuhulescu – 33,3%.

ADVERTISEMENT

Survivor România 2021 a fost câștigat de un concurent care nu intra în top 10 ca eficiență

Dacă anul acesta, Survivor a fost câștigat de concurentul care a reușit, într-un final, să se claseze pe locul al doilea ca eficiență, anul trecut rezultatele votului publicului au fost departe de rezultatele întrecerilor sportive.

Mai exact, Survivor România 2021 a fost câștigat de Zanni, cel care a și prezentat emisiunea online de pe Voyo dedicată sezonului din acest an, a fost departe de primele locuri în topul eficienței. Conform statisticilor, el s-a clasat abia pe locul 11, cu 168 de victorii din 3017 jocuri, adică 54,7% ca eficiență.

În altă ordine de idei, Survivor România 2022 a avut mult mai puțini concurenți față de sezonul din anul trecut, accidentările fiind ceva mai rare.

ADVERTISEMENT
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul...
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul 632 mondial: ”Urăsc acest sport din tot sufletul”
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Valentina Pelinel, emoționată până la lacrimi în ziua în care a împlinit 43...
Valentina Pelinel, emoționată până la lacrimi în ziua în care a împlinit 43 de ani. Surpriză pentru soția lui Cristi Borcea!
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au...
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au adus celebritatea VIDEO
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
A MURIT marele CÂNTĂREŢ ROMÂN. Adio, maestre! Durerea e infinită
A MURIT marele CÂNTĂREŢ ROMÂN. Adio, maestre! Durerea e infinită
Mirela Vadia, absentă de la TV. Ce a pățit vedeta
Mirela Vadia, absentă de la TV. Ce a pățit vedeta
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce...
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce se întâmplă cu copiii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Care erau plăcerile culinare ale dacilor. Alimentele care erau un lux în dieta...
Care erau plăcerile culinare ale dacilor. Alimentele care erau un lux în dieta acestora
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română