Life

Cine este câștigătorul de la Survivor România 2022, conform eficienței! Alex Delea abia intra în finală

Survivor România 2022 a fost câștigat, la votul publicului, de Alex Delea. Dar, simpatia de care s-a bucurat tânărul barman este departe de rezultatele sportive din timpul show-ului.
02.06.2022 | 16:09
Cine este castigatorul de la Survivor Romania 2022 conform eficientei Alex Delea abia intra in finala
Survivor România 2022 a fost câștigat de Alex Delea, nu de cel mai eficient concurent! Finala emisiunii, departe de rezultatele din clasamentul întrecerii sportive / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Survivor România 2022, deși este un reality-show în care concurenții se confruntă în probe sportive, este, într-un final, un concurs de popularitate. Rezultatul – și din acest an – arată că simpaticul Alex Delea a reușit să îi cucerească pe telespectatori chiar dacă nu a fost cel mai bun concurent, conform clasamentului de eficiență.

Cine câștiga Survivor România 2022, conform clasamentului eficienței

Alex Delea a câștigat Survivor România 2022 în finala în care a înfruntat-o pe Elena Chiriac, singura concurentă a echipei Faimoșilor care a ajuns în această fază a emisiunii. Înfruntarea – după ce Elena Chiriac l-a eliminat pe cel văzut de casele de pariuri ca favorit al emisiunii, Ionuț Popa – a fost una în care publicul a ales, rezultatele sportive neavând nicio influență.

ADVERTISEMENT

De altfel, de-a lungul înfruntărilor de la jocurile individuale, între cei doi finaliști scorul a fost cât se poate de echilibrat, ba chiar Alex Delea recunoștea, după ce a pierdut înainte de finală două puncte în fața elenei Chiriac, că s-a temut de Faimoasă.

Dar, chiar dacă ei au fost finaliști, conform clasamentului eficienței, niciunul nu ar fi avut nicio șansă să câștige Survivor România 2022 dacă reality show-ul ar fi luat în seamă doar probele sportive. Nu de altceva, dar, la mare distanță de toți ceilalți concurenți, Ștefania Ștefan s-ar fi impus în competiția difuzată de Pro TV.

ADVERTISEMENT

Astfel, înainte de a fi eliminată, la votul colegilor și al publicului, Ștefania Ștefan părea să fie imposibil de învins, iar ”linia ei de clasament” era una de invidiat. Mai exact, din 114 jocuri, Ștefania Ștefan a câștigat 84, a pierdut doar 30 și a avut o eficiență, procentual, de 73,7%.

Alex Delea și Elena Chiriac, favorizați de public să ajungă în finala Survivor România 2022

Alex Delea, câștigătorul Survivor România 2022 a reușit, în ultimele înfruntări, să îl întreacă, sportiv, pe Ionuț Popa, liderul necontestat al eficienței din rândul băieților de-a lungul celor cinci luni de concurs. Mai exact, Alex Delea a câștigat 95 din cele 159 de înfruntări și a avut o eficiență de 59,7%, în timp ce Ionuț Popa a reușit să obțină 96 de puncte din 166 de încercări, adică 57,8%.

ADVERTISEMENT

Elena Chiriac, în ciuda victoriilor vizibile obținute împotriva celorlalți concurenți de la jocurile individuale, nu reușește să se claseze în prima parte a topului eficienței de la Survivor România 2022. Luptătoare de taekwondo a obținut 91 de victorii în 196 de jocuri (cele mai multe disputate dintre toți concurenții acestei ediții de Survivor România), având o eficiență de 46,4%.

De altfel, în clasamentul eficienței de la Survivor, în aceste sezon, cu câteva notabile excepții precum Ștefania Ștefan, majoritatea concurenților au obținut rezultate care indică victorii, procentual, între 40 și 60%. Pe ultimele cinci locuri în acest top sunt însă tot atâția Faimoși: Andreea Tonciu – 28,6% -, Xonia – 28,6%-, Emil Rengle – 31%-, Otilia Brumă – 32,1%- și Roxana Ciuhulescu – 33,3%.

ADVERTISEMENT

Survivor România 2021 a fost câștigat de un concurent care nu intra în top 10 ca eficiență

Dacă anul acesta, Survivor a fost câștigat de concurentul care a reușit, într-un final, să se claseze pe locul al doilea ca eficiență, anul trecut rezultatele votului publicului au fost departe de rezultatele întrecerilor sportive.

Mai exact, Survivor România 2021 a fost câștigat de Zanni, cel care a și prezentat emisiunea online de pe Voyo dedicată sezonului din acest an, a fost departe de primele locuri în topul eficienței. Conform statisticilor, el s-a clasat abia pe locul 11, cu 168 de victorii din 3017 jocuri, adică 54,7% ca eficiență.

În altă ordine de idei, Survivor România 2022 a avut mult mai puțini concurenți față de sezonul din anul trecut, accidentările fiind ceva mai rare.

ADVERTISEMENT