Sport

Cine e Cătălin Gondiu, surpriza lui Dan Petrescu din U Craiova – CFR Cluj! Este internațional moldovean

Cătălin Gondiu a fost surpriza lui Dan Petrescu în meciul din Cupa României dintre U Craiova și CFR Cluj.
23.09.2021 | 23:00
Cine e Catalin Gondiu surpriza lui Dan Petrescu din U Craiova  CFR Cluj Este international moldovean
Cine este Cătălin Gondiu, surpriza lui Dan Petrescu din U Craiova - CFR Cluj! Este internațional moldovean. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Tânărul atacant este venit la CFR Cluj de la CS Hunedoara, fosta adversară a FCSB-ului din Cupa României, iar el evoluează pentru naționala Moldovei U17.

Dan Petrescu l-a lăsat pe Cătălin Gondiu să joace în prima repriză a meciului de pe „Ion Oblemenco”, în a doua parte fiind înlocuit.

ADVERTISEMENT

Cine este Cătălin Gondiu, surpriza lui Dan Petrescu din U Craiova – CFR Cluj

Cătălin Gondiu a fost titularizat de Dan Petrescu pentru duelul din Cupa României dintre U Craiova și CFR Cluj, iar tehnicianul campioanei României l-a schimbat pe puști în a doua repriză.

Nu vorbim despre un debut, pentru că Gondiu a prins 5 minute în sezonul trecut pentru CFR Cluj, chiar în ultima etapă din campionat, când clujenii jucau împotriva FCSB-ului, formație care se prezentase și ea cu mai mulți puști.

ADVERTISEMENT

Tânărul atacant a jucat 5 minute în duelul cu FCSB, câștigat de CFR Cluj, scor 2-0, simțind atmosfera unui titlu câștigat în Liga 1, care poate să însemne mult în cariera unui fotbalist la început de drum.

Totodată, Cătălin Gondiu are trei meciuri în naționala U17 a Republicii Moldova, fără să înscrie vreun gol până acum.

ADVERTISEMENT
  • 19 ani a împlinit Cătălin Gondiu pe 5 mai

Din Moldova a ajuns la CFR Cluj

Cătălin Gondiu este un produs al Academiei de Fotbal Real Succes, echipă din Republica Moldova și a fost transferat în vara anului 2019 de către CFR Cluj, jucând până nu demult la echipa U19 a campioanei României.

În primul sezon la CFR Cluj U19, Cătălin Gondiu a marcat 23 de goluri, ulterior fiind împrumutat la CS Hunedoara, formație din Liga 3.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu a vorbit înaintea duelului cu Craiova și recunoștea că Gondiu nu s-a antrenat 7 zile și că a fost nevoit să aleagă o echipă de start experimentală pentru duelul din Cupa României:

Va fi un meci foarte greu, venim la 3 zile după meciul din campionat. Dacă ați văzut, toată echipa care a jucat luni a rămas la Cluj. Mai puțin Deac, care e suspendat pentru jocul cu UTA, de la Arad. 

Nu mai am soluții. Am foarte mulți accidentați, toți atacanții! Până și Gondiu, care joacă, 7 zile nu s-a antrenat. 

Pe Dusan Celar nu l-am antrenat decât două zile, nu prea îl cunosc, nu a jucat la un nivel mare, dar sperăm să facă față, dacă va intra azi. Ca o paralelă, toți cei 3 atacanți de la Craiova sunt disponibili”.

  • 50.000 de euro este cota de piață a lui Cătălin Gondiu, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT
Tags: