News

Cine este cercetătoarea ucisă în incendiul de la „Matei Balș”. Avea o experiență de 40 de ani

01.02.2021 | 15:15
Cine este cercetatoarea ucisa in incendiul de la Matei Bals Avea o experienta de 40 de ani
ADVERTISEMENT

O cercetătoare de la Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie Ana Aslan din Bucureşti este una dintre victimele tragediei de la Spitalul de Boli Infecțioase „Matei Balș”. Anastasia Victoria Andrei era un biolog cu o vechime de peste 40 de ani.

Colegii femeii au distribut un mesaj emoționant pe rețelele de socializare. Zeci de oameni au transmis condoleanțe și păreri de rău pentru pierderea suferită.

ADVERTISEMENT

Ultima raportare a autorităților a anunțat că a crestut numărul victimelor incendiului de la spitalul bucureștean. Astfel, opt oameni care au fost afectați de respectiva tragedie au decedat.

Cine este cercetătoarea ucisă în incendiul de la „Matei Balș”. Avea o experiență de 40 de ani

cercetători Ana Aslan
Anastasia Victoria Andrei, prima din stânga
Sursa foto: Facebook

„In memoriam, colegei noastre din primul plan, Anastasia Victoria Andrei, cercetător timp de 40 de ani în Institutul fondat de către Ana Aslan, dispărută în tragedia de la Spitalul Balş!!! Un om de excepţie a plecat spre o lume mai bună!”, se arată pe pagina de Facebook a instituției.

ADVERTISEMENT

Zeci de oameni au răspuns prin mesaje de condoleanțe. Femeia era cunoscută drept „o doamnă deosebită, întotdeauna zâmbitoare, un suflet cald, amabilă și cu foarte mult bun simț”.

„Condoleanțe pentru draga mea colegă de facultate și de muncă la „Institutul Ana Aslan”. O colegă, o mamă, un cercetător de excepție, pe care o regret enorm! Dumnezeu să o odihnească în pace!”, au mai transmis apropiații femeii.

ADVERTISEMENT

La Poliția Capitalei continuă audierile pentru a descoperi ce s-a întâmplat în dimineața zilei de vineri. Și la fața locului se desfășoară cercetări pentru a depista cauza incendiului, dar se investighează și serviciile de protecție împotriva unor astfel de accidente și a celor care asigură paza instituției și mentenanța instalațiilor electrice.

Între timp, numărul victimelor a ajuns la opt. În cursul zilei de astăzi, Ministerul Sănătății a anunțat moartea unui alt bărbat de 87 de ani. Acesta era internat în Pavilionul 5, dar la un etaj superior. Potrivit oficialilor, omul suferea de o formă gravă de Covid-19.

ADVERTISEMENT

La INML încă se află cadravele a doi oameni răpuși în infernul din dimineața zilei de 29 ianuarie. Oamenii au fost carbonizați și nu pot fi recunoscuți. O a treia vicmtimă, carbonizată și ea, a fost recunoscută de familie după crucea pe care o purta la gât.

ADVERTISEMENT