Fotbal intern

Cine este Corneliu Papură, noul antrenor al Universității Craiova! A fost în lotul naționalei la Mondialul din 94 și pregătea echipa a doua a oltenilor

15.04.2019 | 15:06
Corneliu Papură a fost numit noul antrenor al Universității Craiova

Corneliu Papură este noul antrenor al Universității Craiova după ce conducerea l-a pus pe liber pe Devis Mangia. Italianul a avut probleme serioase în ultimele partide și s-a îndepărtat de îndeplinirea obiectivului. Oltenii sunt pe locul 3 la distanță mare de CFR Cluj și au șanse spre zero de a mai lupta la titlul de campioni. Şefii l-au promovat acum pe Papură, un antrenor considerat „de casă”.

Cine este Corneliu Papură, noul antrenor al Universității Craiova!

Corneliu Papură a fost component al echipei care a câștigat eventul în 1991, acesta fiind de altfel și ultimul titlu de care s-au bucurat suporterii Universității Craiova. Mai mult de atât, fostul fundaș a prins și un loc în lotul echipei naționale a României care a făcut deplasarea la Cupa Mondială din 1994. Corneliu Papură a intrat și pe teren pe tărâm american. A fost trimis în ultimele minute ale celebrei dispute cu Argentina în locul lui Ilie Dumitrescu.

A evoluat în 4 rânduri pentru Universitatea Craiova, ultima oară în 2005. În Liga 1 a mai jucat pentru FC Național de două ori, aceasta fiind și ultima formație la care a fost legitimat, în 2007. În 1996, Papură a semnat un contract cu gruparea franceză, Stade Rennais, apoi, în 2001 a jucat pentru Beitar Ierusalim. AEL Limassol și două echipe din China l-au mai avut în teren pe Papură, Chanhchun Yatay și Guangzhou Pharmaceutical.

Cine este Corneliu Papură, noul antrenor al Universității Craiova! Corneliu Papura in meciul amical de fotbal dintre Petrolul Ploiesti si CS Universitatea Craiova 2, desfasurat pe terenul sintetic de la Centrul National de Fotbal din Buftea, sambata 17 februarie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Corneliu Papură pe vremea când încă era jucător activ

Craiova, provocarea carierei

Absolvent al licenței PRO din 1994, Papură lucrează la Universitatea Craiova din 2013, având, pe rând, rolul de antrenor al echipei mari în Liga a II-a, antrenor al echipei secunde, coordonator tehnic al Centrului de Copii și Juniori și director sportiv. Progresul București a fost prima formație pe care a antrenat-o în 2008, după care a trecut la ALRO Slatina.

Doi ani a rezistat la echipă, apoi a acceptat provocarea de a se întoarce la clubul la care a cunoscut cele mai mari satisfacții ca jucător. Acum, Universitatea Craiova își pune toate speranțele în Papură pentru redresarea situației. Oltenii vor cu orice preț să joace finala Cupei României, dar au nevoie să treacă peste înfrângerea de pe propriul teren cu Viitorul, din prima manșă, scor 1-0.

  • 45 de ani are Corneliu Papură, noul antrenor al universității Craiova