News

Cine este Dana Spinanţ, românca ce va fi adjunctul purtătorului de cuvânt al Comisiei Europene. A fost jurnalistă

24.09.2019 | 09:30
Dana Spinanț a fost aleasă de Ursula von der Leyen. Sursa foto - facebook

FANATIK îți spune cine este Dana Spinanţ, românca ce va fi adjunctul purtătorului de cuvânt al Comisiei Europene. Astfel, chiar președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a desemnat-o pe Dana Spinanţ în această funcție. Cel puțin așa se arată într-un comunicat al instituţiei europene. Nu a fost singura numire în echipa lui der Leyen. Eric Mamer, un oficial francez de rang înalt, a fost desemnat în funcţia de purtător de cuvânt principal al Comisiei Europene.

Cine este Dana Spinanţ, românca ce va fi adjunctul purtătorului de cuvânt al Comisiei Europene

Germanul Jens Flosdorff va ocupa poziţia de Consilier Executiv pentru Comunicare în Cabinetul preşedintelui Comisiei Europene, în timp ce Dana Spinanţ întregește echipa. Aceasta este în prezent director responsabil de buget, comunicare şi afaceri generale în cadrul Directoratului General pentru Politică regională şi urbană, un departament al Comisiei Europene care răspunde de politica UE privind dezvoltarea regiunilor şi oraşelor europene.

De remarcat că în trecut, Dana Spinanţ a fost jurnalistă preț de 15 ani la European Voice (2002-2009), EUobserver.com (2001-2002), dar şi corespondent de la Bruxelles al mai multor televiziuni din România. Trebuie specificat că membrii echipei de comunicare îşi vor prelua noile funcţii odată cu învestirea noii Comisii Europene conduse de Ursula von der Leyen, care potrivit tratatelor europene este prevăzută să aibă loc pe 1 noiembrie 2019.

Cine este Dana Spinanţ, românca ce va fi adjunctul purtătorului de cuvânt al Comisiei Europene. Dana Spinanț
Dana Spinanț a lucrat în trecut ca jurnalistă. Sursa foto – facebook

Dana Spinanț a fost jurnalistă

”Sunt foarte entuziasmată și profund onorată să fac parte din echipa președintei @vonderleyen, unde voi avea o îndatorire foarte notabilă – comunicarea europeană”, a fost mesajul postat pe Twitter, de Dana Spinanț. Și colegii ei au o experiență vastă. De exemplu, Jens Flosdorff, din Germania, lucrează de 15 ani în comunicarea politică şi face parte în prezent din echipa de tranziţie a preşedintelui ales.

Înainte de cariera sa în serviciul public, a lucrat ca jurnalist la Hanovra între 2000 şi 2004. „Echipa Mamer – Spinant oferă o balanță geografică și de sex, două elemente la care der Leyen a ținut foarte mult atunci când și-a ales echipa”, a scris presa internațională desăpre recentele numiri

 

 

Tags: