News

Cine este Daniel Barbu și de ce este urmărit penal de DNA!

24.04.2019 | 16:21
Daniel Barbu este urmarit penal de procurorii DNA

Daniel Barbu, fost preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, este urmărit penal de DNA! Procurorii anticorupție spun că acesta, în perioada în care a condus AEP, ar fi oprit anumite controale către Partidul Social Democrat, potrivit Antena 3.

Daniel Barbu este urmărit penal pentru că ar fi favorizat PSD, când a condus Autoritatea Electorală Permanentă

Daniel Barbu a ajuns miercuri dimineaţă la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat în dosarul în care Mircea Drăghici, trezorierul PSD, este acuzat de delapidare. Acesta a fost audiat câteva zeci de minute de procurori. „Nu pot să mă pronunţ cu privire la aceste lucruri”, a spus Barbu la ieşirea din sediul DNA.

Daniel Constantin Barbu este un istoric român, senator de București din partea PNL, fost ministru al culturii în perioada 21 decembrie 2012 – 12 decembrie 2013.

Daniel Barbu urmarit penal
Daniel Barbu a fost si ministru al Culturii

În 2013, Daniel Barbu s-a plând că programul HIV/SIDA are mai mulți bani decât Ministerul Culturii, condus de el

Daniel Barbu a activat ca muzeograf în cadrul Muzeul de Istorie și Artă al Municipiului București, din 1981 până în 1986, la Oficiul pentru patrimoniul cultural. Între anii 1987 și 1998, a fost cercetător științific, la fostul Institut de Studii Sud-Est Europene al Universității din București, actualmente Academia Română.

Conferențiar universitar la Facultatea de Științe Politice și Administrative a Universității din București, 1993 – 1996. Din 1997 a fost numit printr-un ordin de ministru al ministrului învățământului, profesor de știință politică la Universitatea din București. În 1999, prin alt ordin al ministrului educației naționale, a fost numit conducător de doctorat în științe politice, și confirmat în 2007 de ordinul ministrului educației, cercetării și tineretului.

Daniel Barbu s-a numărat și printre inițiatorii legii speciale pentru Roșia Montană, care a declanșat proteste fără precedent în România față de mineritul cu cianuri. Protestatarii i-au cerut explicit demisia încă din septembrie, de la începutul mișcărilor de stradă. Ulterior, Ordinul Arhitecților din România și mai multe ONG-uri i-au cerut să plece din funcție, pentru că ar fi pierdut un studiu de evaluare a patrimoniului de la Roșia Montană

În luna decembrie 2013, la Craiova, a declarat că suma alocată programului național pentru prevenirea și tratarea HIV/SIDA este prea mare în comparație cu cea alocată programelor Ministerului pe care îl conducea. De asemenea, a sugerat că prin desființarea sau reducerea acelui program, s-ar putea organiza mai multe festivaluri sau s-ar putea extinde Festivalul Shakespeare.

Aceste declarații au dus la autosesizarea Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Senatorul PSD Mircea Geoană a calificat intervenția lui Daniel Barbu drept o „declarație nefericită” iar Președintele Senatului, Crin Antonescu, a cerut demisia acestuia, ceea ce s-a și materializat următoarea zi.

Tags: