Sporturi

Cine este Daniel Dobre, noul antrenor al Simonei Halep? A fost implicat într-un scandal cu Miki Buzărnescu: „E bătrână, ce mai poate să facă?”

11.03.2019 | 18:22
Cine este Daniel Dobre noul antrenor al Simonei Halep A fost implicat intrun scandal cu Miki Buzarnescu E batrana ce mai poate sa faca

Simona Halep și-a ales un nou antrenor, după despărțirea de Darren Cahill și „mariajul” nereușit cu tehnicianul belgian Thierry Van Cleemput. Halep va colabora pe viitor cu Daniel Dobre, fostul director tehnic al Federației Române de Tenis și un antrenor cu care a mai colaborat la începutul carierei sale. Anul trecut, Daniel Dobre a fost în mijlocul unei controverse destul de mari în legătură cu sportiva Mihaela Buzărnescu. Tatăl componentei echipei de Fed Cup a României, care a avut un 2018 magnific, a povestit cum Dobre nu a vrut să îi dea un wildcard lui Miki pentru turneul WTA de la București.

Daniel Dobre, noul antrenor al Simonei Halep, nu a lăsat-o pe Miki Buzărnescu la WTA București

Într-un interviu acordat FANATIK, tatăl Mihaelei Buzărnescu ne-a povestit cum au decurs negocierile cu Daniel Dobre: „Anul trecut deja începuse să aibă rezultate, era pe o pantă ascendentă şi le-am cerut un wildcard la turneul de la Bucureşti, pentru că punctele pe care Mihaela le-ar fi primit pentru un tur sau două ar fi ajutat-o foarte mult să urce în clasament la acel moment! Am fost la toţi, şi la preşedinte şi la vicepreşedinte… Iar Daniel Dobre, venit de două săptămâni ca director tehnic al FRT, m-a întrebat iritat de ce tot insist şi cer eu wildcard pentru Mihaela, că şi-aşa e bătrână, ce performanţe mai poate ea să facă!? Că el decide acolo cine intră pe tabloul de la Bucureşti şi că le va oferi wildcard altor jucătoare, mai tinere”, a povestit Mihai Buzărnescu.

Daniel Dobre ne-a vorbit apoi despre această situație și a explicat de ce a decis să ia această măsură: „S-a hotarat sa se mearga pe mana jucatoarelor tinere, Ruse si Cristian, care au si facut rezultate bune la turneu, fiind comunicat acest lucru tuturor, inclusiv domnului Buzarnescu. Nicidecum nu a fost motivata neacordarea wildcard-ului de varsta si de lipsa de perspectiva a Mihaelei. Domnul Buzarnescu a insistat pentru acest WC, cu motivarea ca are nevoie de bani, nestiind cat timp mai joaca Mihaela, fiind pe finalul carierei… De aici a aparut iritarea despre care mentiona in declaratia dansului, stiindu-se foarte bine ca invitatiile FRT sunt acordate pentru obtinerea de puncte nu pentru bani. FRT este prezentata constant intr-o lumina negativa de ceva timp… Nimeni din FRT, indiferent cine este sau a fost la conducere, nu a facut rau sportivilor sau si-a batut joc de ei, cum se relateaza… Poate nu a gasit resursele sa ajute mai mult, dar nu a stricat cariera nimanui”, a spus antrenorul, pentru FANATIK.

Daniel Dobre a fost și director tehnic al FRT

Mihaela Buzărnescu nu a luat în seamă declarațiile noului antrenor al Simonei Halep

Într-un interviu acordat FANATIK, Mihaela Buzărnescu a vorbit la rândul ei despre decizia lui Daniel Dobre de a nu-i da un wildcard. Sau mai degrabă a preferat să nu comenteze: „Este opinia dânsului şi o respect, dar aşa crede dumnealui. Nu prea citesc ştirile şi nu sunt la curent cu aşa ceva. Poate ştie mai bine, aşa a văzut el. Fiecare antrenor vede altfel jucătorii şi poate aşa a văzut el rezultatele mele.”

Daniel Dobre a mai lucrat în trecut cu Simona Halep și o va ajuta din nou, la pregătirea dinaintea turneului de la Roland Garros pe care Halep îl are de apărat. Cel puțin așa a anunțatcăpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Florin Segărceanu. ț