Simona Halep

Danielle Collins şi povestea sa: despre cum a ajuns în Top 100 şi cum a renunţat la bani după un meci cu Simona Halep

Danielle Rose Collins (93 WTA), marea surpriză din turneul de la Miami, are o poveste atipică pentru tenisul zilelor noastre.
28.03.2018 | 12:19
Danielle Collins si povestea sa despre cum a ajuns in Top 100 si cum a renuntat la bani dupa un meci cu Simona Halep

Deşi are doar 24 de ani şi este foarte talentată, Collins îşi clădeşte de abia acum un nume în circuitul profesionist de tenis. Asta deoarece, deşi era un talent uriaş, a ales ca în 2014 să-şi continue studiile în loc să urmeze o carieră în tenisul profesionist. În acel an, Collins a ajuns pe tabloul principal de la US Open, unde a fost învinsă de Simona Halep în primul tur. A fost însă nevoită să renunţe la cecul uriaş pentru participarea pe tabloul principal deoarece era o jucătoare cu statut de amator.

“Ca să primesc banii, trebuia să renunţ la şcoală. M-am gândit că bursa de la şcoală valorează mai mult decât premiul de la US Open. În plus, trebuie să am şi un plan B. Ce fac dacă mă accidentez? Cum o să mă descurc toată viaţa?”, a spus Collins, care în ultimii ani şi-a finalizat studiile.

Danielle Collins, despre încercările grele din viaţa sa

Crescută într-o familie cu posibilităţi destul de reduse, Collins a dominat tenisul american încă de la o vârstă fragedă şi a ieşit campioană la mai multe categorii de vârstă. Familia i-a cerut să nu neglijeze studiile, astfel că a avut mari probleme în încercarea de a deveni o jucătoare profesionistă, în ultimul an, de când a absolvit. “Mi s-a întâmplat de 6-7 ori să merg la turnee şi să mă întorc acasă cu 180 de dolari în buzunar. Nu este deloc uşor, mai ales că noi călătorim foarte mult”, a explicat Collins. Americanca a îndurat eroic toate încercările la care a fost supusă şi s-a ridicat treptat în clasamentul mondial. În această noapte, ea îşi va întâlni idolul în sferturile de finală de la Miami, pe Venus Williams.