Sport

Cine este David Sala, juniorul care a debutat la 17 ani pentru U Craiova! A stat pe bară aproape un an şi a trecut pe la Celta Vigo

Laurenţiu Reghecampf i-a oferit debutul lui David Sala, un junior de 17 ani, în U Craiova - Farul 4-1. Braşoveanul a reuşit să joace 45 de minute, după ce a intrat la pauză.
20.05.2022 | 23:20
Cine este David Sala juniorul care a debutat la 17 ani pentru U Craiova A stat pe bara aproape un an si a trecut pe la Celta Vigo
David Sala a debutat la 17 ani pentru Universitatea Craiova (sursă foto: ucv1948.ro)
ADVERTISEMENT

Pe final de sezon, când U Craiova este concentrată la barajul cu FC Botoşani pentru Conference League, Laurenţiu Reghecampf i-a oferit debutul lui David Sala, un junior de 17 ani venit de la Colţea Braşov.

David Sala, debut în tricoul Universităţii Craiova la 17 ani

Înainte de startul celei de-a doua reprize din U Craiova – Farul 4-1, David Sala i-a luat locul lui Ante Roguljic şi a bifat debutul în Casa Pariurilor Liga 1. Cu această ocazie, mijlocaşul central a fost coleg cu Alexandru Mateiu, tot braşovean şi unul dintre idolii juniorului.

ADVERTISEMENT

Născut pe 24 august 2004, David Sala provine dintr-o famile de sportivi. Mama fotbalistului a practicat tenisul de câmp, în timp ce tatăl acestuia, Robert Sala, a jucat la Precizia Săcele, Metrom Braşov sau ICIM, în ligile inferioare.

Primii paşi în fotbal i-a făcut în Braşov, iar la un moment dat a ajuns la Colţea, una dintre echipele cu un centru bun de copii şi juniori. Chiar dacă a trăit momente plăcute, juniorul Universităţii Craiova a avut şi probleme la echipa de sub Tâmpa, despre care a vorbit pe site-ul oficial al Ştiinţei.

ADVERTISEMENT

“Din păcate, finalul a fost unul trist pentru mine. Cei de acolo m-au făcut să stau pe bară aproape un an de zile, datorită multelor procese pe care, într-un final, le-am și câștigat”, spunea David Sala.

A trecut pe la Celta Vigo şi a ajuns la U Craiova la îndemnul unei foste legende a lui FC Braşov

David Sala a trecut pe la juniorii lui Celta Vigo, în urma unui schimb de experienţă, dar s-a întors în România. La îndemnul lui Marian Ivan, fostul mare jucător al lui FC Braşov în perioadele 1991-1994, 1996-1997 şi 1998-2001, mijlocaşul a mers la U Craiova şi a dat probe de joc.

ADVERTISEMENT

“Sunt bucuros și mândru că am șansa de a mă antrena și a munci într-un club atât de mare, cu oameni deosebiți. Asta mă face să fiu „leu” și sper să profit de șansa care mi-a fost oferită”, mai spunea David Sala pentru site-ul oficial al Universităţii Craiova.

Debut şi pentru Marian Danciu în U Craiova – Farul 4-1

În minutul 79 al meciului U Craiova – Farul 4-1, Laurenţiu Reghecampf i-a oferit debutul şi lui Marian Danciu, care a intrat în locul lui Alex Cîmpanu. Mijlocaşul ofensiv de 20 de ani mai fusese rezervă în meciul cu CFR Cluj, din etapa anterioară, însă nu a fost utilizat.

ADVERTISEMENT

Marian Danciu a jucat pentru U Craiova II, în Liga 3, şi face parte din aceeaşi generaţie cu Ştefan Baiaram, autor al unui gol în victoria cu Farul, şi cu Ionuţ Mitran, care a evoluat în 10 meciuri pentru olteni, în sezonul trecut.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FC Botoșani 2,27 este cota pentru „peste 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT