News

Cine este, de fapt, cel care i-a implicat pe ÎPS Teodosie și alți înalți prelați în scandalul care zguduie BOR: ”Fac parte dintr-un serviciu de informații”

După ce a lansat acuzații grele la adresa lui ÎPS Teodosie și a altor înalți prelați din BOR, Cristi Călin a continuat seria dezvăluirilor.
07.10.2022 | 08:53
Cine este de fapt cel care ia implicat pe IPS Teodosie si alti inalti prelati in scandalul care zguduie BOR Fac parte dintrun serviciu de informatii
Bărbatul care l-a acuzat pe ÎPS Teodosie că apare în ipostaze compromițătoare susține că a fost agentul unui serviciu de informații. Foto: facebook.com/cristi.calin.372 – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Într-o intervenție la România TV, omul care a lansat acuze grele la adresa lui ÎPS Teodosie și a unor înalți prelați din Biserica Ortodoxă Română a dezvăluit că acțiunile sale au avut legătură cu un serviciu de informații.

Omul care l-a acuzat pe ÎPS Teodosie, agent secret?

Potrivit sursei citate, în acest context, absolventul Academiei de Teologie Ortodoxă din Republica Moldova a precizat că a fost invitat și la Palatul Cotroceni, context în care a fost rugat să spună dacă deține informații despre politicienii Marcel Ciolacu și Liviu Dragnea.

ADVERTISEMENT

Fac parte dintr-un serviciu de informații! Face parte din sistemul legal, este controlat de Parlamentul României. (…) Nu sunt ofițer acoperit, ci agent. Am semnat un contract.

Aveam tehnică luată cu proces-verbal și serie de inventar. Nu făceam acest lucru de capul meu. Nu vă pot spune despre ce serviciu secret este vorba. Nu am spus nici doamnei procuror acest lucru”, a declarat Cristi Călin joi seara, în emisiunea ”Punctul culminant”, moderată de Victor Ciutacu la România TV.

ADVERTISEMENT

Mai mult, el a susținut că în urmă cu doar o săptămână a fost invitat la Palatul Cotroceni și a discutat cu o consilieră de stat, care i-ar fi cerut detalii legate de orgiile care vizează mai multe nume sonore din BOR.

Sesizare din oficiu a Parchetului de pe lângă ÎCCJ

Precizăm că individul supranumit de presa centrală ”călugărul amant” – în contextul relațiilor intime pe care le-ar fi avut cu fostul deputat PSD, Aurel Bălășiu – a fost audiat de polițiști după seria dezvăluirilor incendiare despre înalții prelați.

ADVERTISEMENT

Amintim că Patriarhul Daniel a primit o scrisoare deschisă de la Cristi Călin, care a susținut că s-a infiltrat în cercurile de homosexuali din BOR și astfel a intrat în posesia unor imagini compromițătoare cu arhiepiscopi și preoți.

Ulterior, Parchetul de pe lângă ÎCCJ s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor, acuzație care îl vizează pe deputatul Aurel Bălășoiu, pe numele căruia a fost deschis și dosar penal pentru viol.

ADVERTISEMENT

Reacția lui ÎPS Teodosie în fața acuzațiilor

În același context, reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au respins acuzațiile formulate de Cristi Călin, pe care l-au acuzat că a acționat astfel din răzbunare, după ce a fost exclus din monahism și exmatriculat de la două facultăți de Teologie.

Tot la România TV, ÎPS Teodosie a declarat că nu bănuiește cine ar putea fi, de fapt, în spatele marelui scandal de la vârful BOR: ”Este de cineva încurajat acest domn care s-a dat călugăr. Nu are coerență, trece de la un subiect la altul. Nu pot fi bănuitor, nu am dovezi. Nu bănuiesc pe nimeni decât pe Satana.”

La rândul lor, reprezentanții Bisericii de rit vechi au transmis că acuzatorul Cristi Călin nu a fost acceptat oficial în rândurile acestora și se autointitulează în mod fals ierodiacon.

 

 

ADVERTISEMENT