Sport

Cine este, de fapt, Dan Șucu. Adevărul din spatele afacerilor de milioane de euro ale noului investitor de la Rapid, care a pornit totul cu doar 1.000 de dolari!

Dan Șucu, noul investitor de la Rapid, are în spate 30 de ani de business și un adevărat imperiu financiar pe care l-a construit cu o investiție inițială de doar 1.000 de dolari!
26.05.2022 | 10:55
Cine este de fapt Dan Sucu Adevarul din spatele afacerilor de milioane de euro ale noului investitor de la Rapid care a pornit totul cu doar 1000 de dolari
Dan Sucu va deține 49,9% din clubul Rapid și a anunțat investiții de peste 20 de milioane de euro în următorii 3 ani / Colaj foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Dan Șucu, 59 de ani, a fost prezentat ca noul acționar de la Rapid, alături de Victor Angelescu. Cei doi împart procente egale din clubul bucureștean (49,9%), în timp ce Academia Rapid a rămas cu 0,02%. Șucu a anunțat investiții de peste 20 de milioane de euro în următorii 3 ani și o bază sportivă nouă care se va întinde pe 3,6 hectare.

Dan Șucu ridică 100 de vile lângă cartierul lui Gigi Becali

Dan Șucu a devenit celebru pentru Mobexpert, cel mai mare producător de mobilă din România, însă puțini știu că vedeta show-ului „Imperiul leilor” deține în acest moment peste 30 de business-uri în diverse domenii, de la logistică la distribuție sau retail. Mai nou, Șucu se pregătește să devină un jucător important pe piața imobiliară, după ce a anunțat că va construi un cartier cu peste 100 de case în nordul Capitalei, până la sfârșitul anului 2022.

ADVERTISEMENT

Cartierul Mobexpert Homes se află lângă cel pe care Gigi Becali îl construiește în zona Pipera, iar prețul locuințelor va fi cuprins între 173.000 și 220.000 de euro. Dezvoltatorul proiectului se numește Olimp Imobiliare, companie la care Dan Șucu deține 70% din părțile sociale, restul aparținând Dianei Valentina Șucu – actuala soție a afaceristului (25%) și lui Ștefan Lichwar (5%).

Noul patron al Rapidului, implicat în proiectul de lux Arcadia Apartments

Dan Șucu este implicat însă și într-un alt proiect imobiliar ambițios. Este vorba despre Arcadia Apartments, un cartier de blocuri cu apartamente de lux din zona Domenii, acolo unde noul patron al Rapidului s-a asociat cu dezvoltatorul Conadi iar antreprenor general este Conarg AG, companie controlată de milionarul Valentin Vișoiu.

ADVERTISEMENT

Noul cartier a fost ridicat pe un teren de 3 hectare, în apropiere de Parcul Copilului, care a fost achiziționat în schimbul a 18 milioane de euro de la un grup israelian de investiții.

Dan Șucu i-a lăsat fostei soții 40 de milioane de euro cash

Totuși, cel mai important business al lui Șucu rămâne Mobexpert, o companie care, în prezent, a ajuns să dețină 8 fabrici, 26 de hypermarketuri și magazine de mobilă (inclusiv la Sofia și Belgrad) și care în 2021, în ciuda pandemiei, a ajuns la o cifră de afaceri de 160 de milioane lei și un profit de 21,5 milioane lei, ceea ce reprezintă un record în istoria firmei.

ADVERTISEMENT

La Mobexpert, Dan Șucu este asociat unic, după ce, în 2007, a împărțit la 2 afacerea cu fosta lui soție, Camelia, în contextul ”celui mai scump divorț din România”, așa cum l-a numit presa, la vremea respectivă.

În urma partajului, Camelia Șucu a obținut 100% din acțiunile companiei Class Mob, fosta divizie de lux a companiei Mobexpert; o parte din bunurile obținute în timpul căsătoriei și 40 de milioane de euro, sumă care i-a adus titulatura de ”Doamna Cash”.

ADVERTISEMENT

Investiții în media și în avioane

Dan Șucu are, însă, planuri și mai mari. El a investit în media, achiziționând creanța pe care Mediafax Group o avea la ING Bank, devenind creditor principal al grupului controlat în prezent de Adrian Sârbu. Șucu a cumpărat și o tipografie de la firma care administrează averea lui Dinu Patriciu.

De asemenea, el este interesat să dezvolte un business de transport aerian de pasageri, alături de afaceriștii Victor Căpianu, Andrei Diaconescu și Marius Diaconu (patroni One United), alături de care a deschis o societate care a achiziționat deja o aeronavă din clasa VIP, un Cessna 560 Citation XLS+, care a aparținut companiei Avcon Jet, conform economica.net.

Dan Șucu a fost la un pas să se asocieze cu Gheorghe Hagi

Investițiile în sport nu sunt o noutate pentru Dan Șucu. În 2020, acesta a încercat o asociere cu Gheorghe Hagi, la Farul Constanța, însă afacerea a căzut. Ulterior, el a achiziționat bazele Coresi și Constructorul de lângă ProRapid, având în plan o implicare la clubul bucureștean, însă doar pe zona de fotbal juvenil. Șucu a investit aici 25 de milioane de lei și a declarat că vrea să aducă 400 de copii, ca bază de selecție pentru Academia Rapid.

Începând din acest sezon, Dan Șucu este prezent și la show-ul „Imperiul leilor”, de la PRO TV, acolo unde ajută tinerii afaceriști cu investiții generoase. Conform unor surse din cadrul postului, Șucu nu are prevăzut în contract o anumită sumă de bani pentru prestația lui, ci a negociat o cotă de expunere pentru business-ul său.

A pus 1 milion de euro pe masă, la o singură ediție „Imperiul leilor”

Șucu a investit cei mai mulți bani în afacerile concurenților, dintre toți jurații prezenți în acest sezon. În aprilie 2022, el a pus pe masă 1 milion de euro pentru a se asocia cu un antreprenor de 61 de ani care a inventat un model de casă independentă energetic.

În prezent, averea personală a lui Dan Șucu este evaluată de revistele de specialitate la aproximativ 125 de milioane de euro. El a dezvăluit că a devenit antreprenor în 1993, atunci când a plecat, cu 1.000 de dolari în buzunar, la un târg de mobilă din Franța.

ADVERTISEMENT
Tags: