News

Cine este, de fapt, Dan Vîlceanu, propunerea lui Florin Cîțu pentru Ministerul Finanțelor

Cine este, de fapt, Dan Vîlceanu, propunerea lui Florin Cîțu pentru șefia Ministerului Finanțelor
14.08.2021 | 16:35
Cine este de fapt Dan Vilceanu propunerea lui Florin Citu pentru Ministerul Finantelor
ADVERTISEMENT

Florin Cîțu a anunțat în ultima conferință de presă că Dan Vîlceanu este propunerea lui pentru Ministerul Finanțelor. Șeful Executivului nu a mai ezitat și i-a solicitat lui Ludovic Orban convocarea BPN pentru validarea acestuia.

„O sa îi cer domnului președinte să convoace Biroul Politic Național. Am o propunere… Am văzut că domnia sa a făcut deja câteva propuneri.

ADVERTISEMENT

Cine este, de fapt, Dan Vîlceanu, propunerea lui Florin Cîțu pentru portofoliul de la Finanțe

Propunerea mea este Dan Vîlceanu pentru Ministerul Finanțelor”, a anunțat Florin Cîțu în prezența ziariștilor prezenți la Palatul Victoria.

Interesant este că Dan Vîlceanu a fost preț de trei ani de zile, mai exact între 2006 și 2009 președintele Organizației de Tineret a PSD din județul Gorj, președinte PDL Gorj, iar din 2015 este președinte PNL Gorj.

ADVERTISEMENT

Născut în 1979 la Bumbești Jiu, Vîlceanu a obținut diploma de economist de la Universitatea de Vest Timișoara. De asemenea, în orașul de pe Bega, deputatul a urmat și cursurile de master și doctorat.

Între 2012 și 2016 a fost consilier Județean în Gorj, iar apoi deputat, acum fiind la al doilea mandat, fiind membru în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a Camerei.

ADVERTISEMENT

De remarcat că Dan Vîlceanu este unul dintre șefii de filiale care îl sprijină în mod direct pe premierul Florin Cîțu în lupta cu Ludovic Orban pentru șefia PNL.

De altfel, actualul președinte al liberalilor spunea că nu înțelege de ce premierul Florin Cîțu stă 45 de zile în funcția de ministru interimar al Finanțelor, în condițiile în care PNL „are o mulţime de specialişti de valoare” în domeniul finanţe-buget.

ADVERTISEMENT

„Aşa cum am declarat şi înainte de revocarea domnului ministru Nazare, să vă uitaţi la datele bugetare şi veţi vedea că nu există absolut niciun fel de motiv pentru revocarea ministrului Finanţelor.

De altfel, nici acum nu înţeleg de ce premierul spune că stă 45 de zile, în condiţiile în care PNL are o mulţime de specialişti de valoare în domeniul finanţe-buget, care ar putea să gireze, ca titulari, portofoliul.

De la Bogdan Huţucă, Sebastian Burduja, Lucian Heiuş, avem o echipă extrem de puternică în zona de finanţe publice şi personal nu înţeleg de ce trebuie să stea premierul 45 de zile”, atrăgea atenția Ludovic Orban

ADVERTISEMENT