News

Cine este, de fapt, Kamala Harris, cea care ar putea să-l înlocuiască pe Joe Biden în cursa pentru Casa Albă. E căsătorită cu al doilea domn al Statelor Unite

Numele Kamalei Harris este pe buzele tuturor în aceste zile, vicepreședintele SUA fiind cea mai probabilă soluție de înlocuire a lui Joe Biden.
04.07.2024 | 22:08
Cine este de fapt Kamala Harris cea care ar putea sal inlocuiasca pe Joe Biden in cursa pentru Casa Alba E casatorita cu al doilea domn al Statelor Unite
Cine este, de fapt, Kamala Harris, cea care ar putea să-l înlocuiască pe Joe Biden în cursa pentru Casa Albă. E căsătorită cu al doilea domn al Statelor Unite. Foto: Youtube
ADVERTISEMENT

Donald Trump, favoritul sondajelor pentru alegerile din noiembrie, o desființa pe Kamala Harris, considerând-o un candidat ”patetic”, care nu ar putea să discute niciodată de la egal la egal cu Vladimir Putin sau Xi Jinping. Cu toate acestea, cine este Kamala Harris, cea care ar putea să-l înlocuiască pe Joe Biden în cursa pentru alegerile prezidențiale 2024.

Cine este, de fapt, Kamala Harris, cea care ar putea să-l înlocuiască pe Joe Biden în cursa pentru Casa Albă

Democrații se confruntă cu o adevărată dilemă, pentru că Joe Biden nu mai pare capabil să continue cursa pentru prezidențiale din cauza vârstei, în timp ce ”rezervele” sale nu sunt creditate cu șanse reale de a-l învinge pe Trump. A fost avansată variantă Michelle Obama, însă fosta primă doamnă a SUA nu își dorește acest lucru.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, logic și natural e ca vicepreședintele Kamala Harris să continue cursa, potrivit specialiștilor americani. Potrivit Reuters, multă lume din afara SUA se va întreba: cine este, însă, Kamala Harris? Cunoscută electoratului democrat drept mâna dreaptă a lui Joe Biden, Kamala Harris are 59 de ani și ar fi extrem de aproape în sondaje de Donald Trump.

Cu toate acestea, așa cum arată în sondajul Reuters/Ipsos publicat în urmă cu 24 de ore, Kamala Harris ar avea 43% din voturi în timp ce Donald Trump ar avea 42%, la o marjă de eroare de 3,5%. Cu toate acestea, Donald Trump râde când aude despre aceste cifre și e convins, așa cum arată sondajele republicane, că actualul vicepreședinte Harris nu are nicio șansă la alegerile din noiembrie.

ADVERTISEMENT

Născută pe 20 octombrie 1964, Kamala Harris este de profesie avocat, de altfel procuror general al Californiei acum mulți ani și fost senator din 2017 până în 2021. Vicepreședintele SUA are o avere de 7-8 milioane de dolari asta și datorită soțului său, milionarul Doug Emhoff, la rândul său un avocat cunoscut din SUA.

Cine este Dave Emhoff, al doilea domn al SUA, soțul Kamalei Harris

Așa cum arată site-ul oficial al Casei Albe, Emhoff este totodată ”al doilea domn al SUA”, în condițiile în care Prima Doamnă a SUA este soția lui Joe Biden, Jill. Acest titlu, deși poate să pară strict onorific, vine cu multe responsabilități. Practic, Emhoff este al doilea bărbat ca și importanță din SUA după Joe Biden, deci are rolul de ”împărtăși prioritățile Administrației Biden-Harris cu oamenii din întreaga lume”.

ADVERTISEMENT

În principiu, soțul Kamalei Harris este un ambasador onorific. În timpul călătoriilor sale în peste 37 de țări, oficialul s-a întâlnit cu ”profesioniști din domeniul sănătății, părinți, profesori, îngrijitori, lideri comunitari, furnizori de asistență juridică, proprietari de mici afaceri din zonele urbane și rurale, comunități de culoare și comunități tribale pentru a le auzi poveștile și pentru a împărtăși cum Administrația lucrează pentru a le ajuta familiile”.

Fiind primul ”al doilea domn” al SUA, căsătorit cu prima femeie vicepreședinte, Dave Emhoff a găzduit mese rotunde cu femei și tinere din întreaga lume pentru a discuta despre importanța echității la locul de muncă, a egalității de remunerare și a protecției drepturilor reproductive și a îngrijirii sănătății.

ADVERTISEMENT

Mai mult, fiind primul soț ”evreu” al unui președinte sau vicepreședinte american, domnul Emhoff ”a fost onorat” să-și împărtășească moștenirea și cultura evreiască – de la sărbătorirea Paștelui la Casa Albă până la aplicarea de Mezuzah-uri pe stâlpii reședinței vicepreședintelui. Totodată, soțul Kamalei Harris a fost o voce de frunte în combaterea antisemitismului și a urii din societatea americană. În perioada Covid-19, Dave Emhoff a fost unul dintre ambasadorii vaccinării anti-Covid și a convins foarte multă lume că vaccinarea este soluția.

ADVERTISEMENT
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB:...
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB: „Azi i-a dat răspunsul!”
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu...
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu ocazia Jocurilor Olimpice
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu...
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu FRF. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță merg în această seară la Constanța să-l convingă!
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană...
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană la gimnastică. Tânără arată răvăşitor
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a...
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a fost criticat că este Gay: „Și cu femei, și cu bărbați...”
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și...
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae sunt căsătoriți de ani buni
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă...
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă o suprafață de aproape 19.000 de metri pătrați