News

Cine este, de fapt, Prințesa Haya, soția șeicului din Dubai, care a fugit din țară. Legătura cu soția prințului Charles

04.07.2019 | 20:02
Prințesa Haya, alături de soțul său, șeicul Dubaiului. Sursa foto: adevarul.ro

Ies la iveală noi amănunte în cazul Prințesei Haya, care a fugit din palatul soțului său, șeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum al Dubaiului, împreună cu cei doi copii ai săi, fiica Jalila, de 11 ani, şi fiul Zayed, de 7 ani, și cu nu mai puțin de 35 de milioane de dolari! După o scurtă escală în Germania, Haya Bint al Hussein a ajuns la Londra și afirmă că se teme pentru viața sa. În vârstă de 45 de ani, cea de-a şasea soţie a şeicului Mohammed Al Maktoum nu este deloc străină de capitala Angliei, locul în care și-a desăvârșit, practic, educația, urmând cursurile celor mai prestigioase școli și a devenit populară în peisajul monden, datorită acțiunilor caritabile pe care le-a întreprins.

Cine este Prințesa Haya, femeia care susține că a îndurat un adevărat calvar în Dubai

Prințesa Haya și soțul ei au fost prezenți an de an la Royal Ascot, cel mai important eveniment hipic din Marea Britanie. Prințesa Haya este bună prietenă cu soția Prințului Charles, Camilla Parker și, astfel, s-a aflat de multe ori în compania Reginei Elisabeta a II-a în cercurile înalte alte monarhiei britanice.

Rămasă orfană de mamă pe când avea doar 4 ani, Prinţesa Haya a „moștenit” naționalitatea britanică a acesteia și, în consecință, și-a definitivat studiile în capitala „Imperiului”. A studiat filosofia, dar și economia și științele politice la vestita Universitate Oxford.

Prințesa Haya alături de prietenii ei Camilla Parker și Prințul Charles, la Londra, unde a fusgit din Dubai. Sursa foto: nypost.com
Prințesa Haya alături de prietenii ei Camilla Parker și Prințul Charles, la Londra. Sursa foto: nypost.com

Marea pasiune a Prințesei Haya sunt caii. A participat și la Jocurile Olimpice!

În paralel și-a desăvârșit măestria în echitație, marea pasiune a vieții sale. A concurat în numeroase concursuri pentru țara sa natală, Iordania, fiind sora vitregă a regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei. Printre competițiile la care a fost prezentă, ca participantă!, se numără la loc de cinste Jocurile Olimpice din 2000, desfășurate în Australia, la Sydney, și Jocurile Mondiale Ecvestre din 2002, la Jerez, Frontera, Spania.

Mai mult, în anul 2006 Prințesa Haya a fost aleasă preşedinta Federaţiei Internaţionale Ecvestre, poziție pe care a deținut-o 8 ani. De altfel, soţul ei atât de care nu mai vrea să audă, șeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum, are aceeaşi mare pasiune pentru cai, fiind nici mai mult, nici mai puțin decât campion mondial în 2012 și posesorul a „numai” 723 de exemplare, evident toate de rasă pură, din cele mai selcte „familii” ecvestre din lume!

Prințesa Haya, mare i8ubitoare de cai, a participat la Jocurile Olimpice de la Sydney, Australia, în anul 2000, și la alte multe mari concursuri ecvestre internaționale. Sursa foto: teamharmony.net
Prințesa Haya, mare i8ubitoare de cai, a participat la Jocurile Olimpice de la Sydney, Australia, în anul 2000. Sursa foto: teamharmony.net

Soțul o acuză de trădare și infidelitate

Prințesa Haya și Mohammed bin Rashid Al-Maktoum sunt căsătoriți încă din 2004 și păreau, până de curând, un cuplu extrem de sudat. Iată, însă, că după mai bine de 15 ani, a izbucnit scandalul. Sătulă de calvarul pe care susținea că l-a îndurat alături de partenerul de viață, femeia s-a hotărât să fugă departe de el, găsindu-și refugiul într-un apartament luxos din Kensington Palace Gardens, Londra.

De cealaltă parte, șeicul Dubaiului a lansat o serie de critici dure la adresa consoartei sale, acuzând-o de trădare și infidelitate. Prietenia strânsă pe care o are cu familia regală britanică, așa cum ați citit mai sus, a determinat-o pe Prințesa Haya să se refugieze de mânia regală de acasă, împreună cu cei doi copii, în capitala Angliei.

Prințesa Haya se teme acum pentru viața sa. Sursa foto: magicfm
Prințesa Haya se teme acum pentru viața sa. Sursa foto: magicfm

Prințesa Haya tremură acum pentru viața sa

Viața ce părea de vis a devenit în foarte scurt timp un adevărat coșmar pentru prințesă, care se teme acum să nu aibă aceeași soartă cu Prințesa Lattifa, unul dintre cei 23 de copii ai șeicului, care are mai multe soții, Prințesa Haya fiind a șasea în ordine cronologică. Prințesa Latiffa ar fi fugit din Emiratele Arabe Unite cu un francez, dar oamenii „tăticului” au prins-o pe coasta Indiei și au adus-o înapoi în Dubai, unde „tratamentul” de „reeducare” nu ar fi fost tocmai unul blând…

Acum, concret, se pare că Prințesa Haya are motive întemeiate să creadă că ar putea fi și ea răpită şi dusă înapoi în Dubai, în condițiile în care cererea sa de azil în Marea Britanie ar putea duce la o criză diplomatică majoră între Regatul Unit şi Emiratele Arabe Unite, altfel în relații excelente de mai mulți ani.