News

Cine este, de fapt, sora lui Klaus Iohannis. Se ştiu foarte puţine detalii despre ea

12.06.2020 | 19:23
Cine este de fapt sora lui Klaus Iohannis Se stiu foarte putine detalii despre ea
Klaus Iohannis, alături de întreaga sa familie. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Chiar dacă obișnuiește să își țină viața privată departe de ochii curioșilor, cei care i-au citit cartea lansată în urmă cu câțiva ani au avut ocazia să afle detalii mai puțin cunoscute despre familia lui Klaus Iohannis. Intitulată sugestiv „Pas cu pas”, aceasta o menționează în paginile sale pe Krista, sora mai mică, stabilită de ani buni în Germania.

Cine este Krista, sora lui Klaus Iohannis. A vorbit despre ea în cartea „Pas cu pas”

Preşedintele nu vorbeşte prea mult despre sora sa, iar în afară de faptul că Krista locuieşte în Germania, nu aflăm, spre exemplu, cu ce se ocupă acolo.

ADVERTISEMENT

Tot în cartea care urmărește traseul său profesional, „de la catedra de fizică la ipostaza de candidat pentru președinție” regăsim prima și singura fotografie cu sora acestuia, alături de părinți, stabiliți la rândul lor de ani buni în Germania. Totodată, șeful statului a dezvăluit că are o relație extrem de apropiată cu membrii familiei și îi vizitează periodic.

Părinţii mei au plecat prin 92-93; pe atunci deja nu mai locuiam împreună, eu eram căsătorit din 1988, iar ei erau deja pensionari.

ADVERTISEMENT

Dacă ar fi decis să plece mai devreme, probabil că aş fi resimţit mult mai puternic despărţirea de ei, dar în acel moment am acceptat firesc decizia lor şi mi‑am continuat propriile planuri”, a mai scris Klaus Iohannis în cartea sa.

Gustav Heins Johannis, tatăl președintelui, a lucrat ca tehnician la o firmă din Sibiu

Președintele României s-a născut la Sibiu, într-o familie frumoasă de sași transilvăneni, iar părinții săi, Susanne şi Gustav Heinz Johannis, au imigrat ca pensionari la scurt timp după Revoluţia din 1989, stabilindu-se în Germania, la Wurzburg, unde se află și acum.

ADVERTISEMENT

Despre mama sa știm doar că a lucrat ca asistentă medicală, în timp ce tatăl a fost tehnician la o firmă din Sibiu.

Aveau meserii simple: mama, soră medicală, tata, tehnician la o firmă din Sibiu. Sora mea a plecat imediat după Revoluţie”, a povestit primul Iohannis în cartea sa.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis a declarat cu ceva timp în urmă că familia sa este atestată în Cisnădie încă din secolul al XVI-lea, dar în momentul în care tatăl l-a înregistrat la naștere, funcționarul de la primărie a refuzat să îi scrie numele cu „J”, în ciuda faptului că așa era scris în familia sa de mai bine de cinci sute de ani.

Șeful statului îşi vizitează părinţii la Wurzburg ori de câte ori are ocazia, cum s-a întâmplat și în urmă cu patru ani, când s-a speculat că a plecat în vacanță pe o insulă exotică. Atunci a apărut şi prima fotografie cu familia lui Klaus Iohannis, postată pe Facebook chiar de soţia acestuia, Carmen Iohannis.

ADVERTISEMENT