Evenimentul zilei

Cine este Dennis Krauweel, antrenorul lui Benny Adegbuyi. Situație inedită pentru olandez

20.12.2020 | 09:33
Cine este Dennis Krauweel antrenorul lui Benny Adegbuyi Situatie inedita pentru olandez
ADVERTISEMENT

Luptătorul Benny Adegbuyi este pe buzele tuturor pasionaților de sporturi de contact după victoria în fața lui Badr Hari, dar puțină lume știe că în spatele său există o echipă solidă condusă de antrenorul olandez Dennis Krauweel.

Românul l-a învins prin KO pe sportivul olandezo-marocan în runda a treia a main event-ului GLORY 76, care s-a desfășurat la Rotterdam.

ADVERTISEMENT

Adegbuyi a scris istorie în Glory, devenind primul luptător care reușește să-i administreze un KO lui Badr Hari, după ce inițial suferise un knockdown din partea legendarului luptător.

Antrenorul lui Benny Adegbuyi, Dennis Krauweel, îl pregătește și pe Rico Verhoeven

Victoria lui Benny Adegbuyi în fața legendarului Badr Hari l-a pus pe român într-o lumină excepțională în lumea kickboxing-ului, dar în spatele acestui succes se află o muncă titanică la care românul a lucrat cu o întreagă echipă condusă de antrenorul olandez Dennis Krauweel.

ADVERTISEMENT

Venit din celebra școală de arte marțiale a Olandei, Krauweel îl pregătește și pe actualul campion mondial Rico Verhoeven. Situația este însă una extrem de ciudată pentru că în urma victoriei cu Hari, luptătorul român are o șansă importantă să lupte pentru centură chiar în fața lui Verhoeven, copil de suflet al lui Krauweel.

Benny Adegbuyi se pregătește la Super Pro, academia actualului său tehnician, încă din 2016, iar Dennis Krauweel s-a ocupat personal de creșterea sa. I-a adus sparring parteneri cu stiluri diferite pentru a fi capabil să se adapteze în luptele importante și l-a învățat tot ce știe.

ADVERTISEMENT

”Dennis Krauweel a știut punctele nevralgice ale lui Benny și a insistat mult pe ele, astfel încât să facă din el un luptător complet. În plus, olandezul e și un fin psiholog”, a declarat un apropiat al luptătorului român pentru digisport.ro.

Krauweel s-a născut în Dordrecht și este fost campion al Olandei la box thailandez. El este considerat un tip modest și pe lângă marele campion Rico Verhoeven a mai pregătit și alți sportivi importanți, precum Albert Kraus sau Alviar Lima.

ADVERTISEMENT

Românul Benny Adegbuyi este regele circuitului Glory în acest moment, iar următorul său adversar va fi campionul mondial en-titre, fie că este el Rico Verhoeven sau Jamal Ben-Saddik, rămâne de văzut după lupta dintre cei doi care va avea loc pe 30 ianuarie 2021.

ADVERTISEMENT