Fotbal intern

Cine este Djurgardens, posibilul adversar al lui CFR Cluj în turul 3 din Europa League. Are doi antrenori pe bancă, dar puţină experienţă europeană

01.09.2020 | 15:40
Cine este Djurgardens posibilul adversar al lui CFR Cluj in turul 3 din Europa League Are doi antrenori pe banca dar putina experienta europeana
ADVERTISEMENT

CFR Cluj şi-a aflat posibilul adversar din turul 3 preliminar al Europa League (ruta campioanelor). Campioana României se va duela cu echipa care va câştiga meciul Djurgardens (Suedia) – Europa (Gibraltar), iar nordicii pornesc cu prima şansă la calificare.

După eliminarea în faţa lui Dinamo Zagreb, CFR Cluj nu a avut prea mare noroc la tragerea la sorţi pentru turul 3 preliminar din Europa League. Cel mai probabil, campioana României se va duela cu Djurgardens pentru calificarea în play-off, iar meciul se va juca în Suedia.

ADVERTISEMENT

Pe 17 septembrie îşi va afla CFR Cluj cu exactitate adversarul din turul 3 preliminar, după meciul dintre Djurgardens şi Europa. Suedezii au un lot evaluat la 12.850.000 şi au câştigat campionatul în 2019, performanţă pe care au reuşit-o de nouă ori în istoria de 121 de ani a clubului.

Cine este Djurgardens, posibilul adversar al lui CFR Cluj din turul 3 Europa League

Djurgardens a avut viaţă scurtă în actualul sezon din preliminariile Ligii Campionilor. Suedezii au fost eliminaţi de Ferencvaros în turul 1 din UEFA Champions League, fiind învinşi la Budapeste cu 2-0. Campioana Suediei nu este o mare specialistă a cupelor europene, iar în stagiunea trecută nu a participat în competiţiile continentale.

ADVERTISEMENT

La precedenta participare în Europa League, în sezonul 2018-2019, Djurgardens a fost eliminată de FC Mariupol în turul 2 preliminar. Formaţia din Ucraina s-a impus în minutele de prelungire, după ce ambele manşe s-au terminat cu acelaşi scor, 1-1.

Djurgardens este antrenată de tandemul Kim Bergstrand-Thomas Lagerlof, o practică obişnuită în fotbalul din Scandinavia. Meciurile de pe teren propriu le dispută pe stadionul “Tele2 Arena” din Stockholm, care are o capacitate de 30.000 de locuri.

ADVERTISEMENT

Cine sunt cei mai bine cotaţi jucători de la Djurgardens

Conform transfermarkt.com, lotul lui Djurgardens este cotat la 12.850.000 de euro, cu aproape 10.000.000 de euro mai puţin decât CFR Cluj. Fredrik Ulvestad este cel mai valoros jucător al suedezilor, mijlocaşul de 28 de ani având o cotă de 1.200.000 de euro.

Jacob Une Larsson (fundaş central, 26 de ani), Jesper Karlstrom (mijlocaş şi căpitanul echipei, 25 de ani) şi Aslak Fonn Witry (fundaş dreapta, 24 de ani) sunt cotaţi la 1.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Coşmar pentru Dan Petrescu: “Nu vreau echipa din Suedia”

Înainte de tragerea la sorţi pentru turul 1 preliminar din Liga Campionilor, când CFR Cluj a fost cap de serie, iar Djurgardens era în urna a doua, Dan Petrescu susţinea că nu vrea să întâlnească echipa suedeză.

“Nu vreau să jucăm cu echipa din Suedia, că șansele nu-s așa mari. Dacă jucăm în Suedia, șansele sunt mai mari la ei”, spunea Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT