News

Cine este Doina Gradea, directorul TVR, care l-a invitat de două ori pe Liviu Dragnea la ”Viața Satului”, pe TVR 1

19.05.2019 | 15:29
Doina Gradea, şefa TVR, venituri mai mari decât Iohannis. Salariile uimitoare ale şefilor din televiziunea publică. Sursă foto: captură facebook

Cine este Doina Gradea, directorul TVR, care l-a invitat de două ori pe Liviu Dragnea la ”Viața Satului”, pe TVR 1. Aceasta a fost validată cu majoritate de voturi în funcție, la puțin timp după ce PSD a câștigat alegerile. Comisiile reunite de cultură ale Parlamentului au numit-o atunci preşedinte-director general interimar al Societăţii Române de Televiziune, după demiterea Irinei Radu din fotoliul de lider al postului.

Cine este Doina Gradea, directorul TVR, care l-a invitat de două ori pe Liviu Dragnea la ”Viața Satului”, pe TVR 1

Doina Gradea este absolventă a Academiei de Studii Economice din București, dar a ajuns să lucreze în presă. S-a angajat prima oară ca reporter, la Mediafax, în 1992, la doar doi ani de la Revoluţie. Era recomandată atunci de Andrei Boncea, actualul soţ al Loredanei Groza și omul care a redefinit televiziunea în România. La doar un an distanță era numită editor general adjunct al agenției de știri, pentru ca după doi ani de zile să devină secretar general de redacție la Canalul de Știri, cel care avea să se transforme în PRO TV.

Din 1995, Doina Gradea a fost asistenta personală a lui Adrian Sârbu. A promovat și mai mult în 1998 atunci când a ajuns Corporate Affairs Manager pe grupul MediaPro şi pe canalele Pro TV. „Din august 1995 am început să lucrez cu Adrian Sârbu ca asistentă personală. El se pregătea pentru Pro TV. Ştia mai multe decât noi, cei din jurul lui, ştia cam ce avea să urmeze. Noi habar nu aveam. Mai bine că nu am ştiut că poate ne speriam şi fugeam“, povestea Doina Gradea.

Cine este Doina Gradea, directorul TVR, care l-a invitat de două ori pe Liviu Dragnea la ”Viața Satului”, pe TVR 1. Doina Gradea
Doina Gradea a fost susținută de PSD la funcția de președinte al TVR. Sursă foto – captură facebook

Cum a ajuns la postul de stat

În 2004, Doina Gradea a făcut trecerea la PRO TV Internațional unde a preluat funcția de director executiv al canalului. A fost concediată după 10 ani de zile, însă a contestat decizia în instanță. A pierdut procesul definitiv. „În anul 2004 am ales să mă ocup de un proiect foarte special, Pro Tv Internaţional, pe care l-am condus până în 2014. În cei 10 ani cât m-am ocupat de Pro Tv Internaţional, un canal început de la zero, acesta a devenit canalul etnic numărul 2 din Europa după Rusia. Anul trecut, am fost numită membru titular în CA, unde am fost până astăzi şi m-am ocupat şi de proiectul canalului de sport, de proiecte online. (…)

Am vrut să întorc tot ce am primit ca experienţă şi vreau să contribui la ridicarea SRTv prin experienţa pe care am dobândit-o. (…) Vorbim de un mandat care este limitat din punct de vedere legal, nu pot fi făcute foarte multe lucruri până la desemnarea unui CA, dar cred că pot, împreună cu colegii, să contribuim la folosirea mai eficientă, optimă a resurselor de care beneficiază SRTv“, spunea Doina Gradea, la audierile pentru postul de președinte al TVR, audieri pe care le-a câștigat fără nicio emoție. De remarcat că Doina Gradea a fost propunerea PSD-ului pentru această funcție.