Fotbal intern

Cine este Dragoș Bon, antrenorul care o va conduce pe Universitatea Craiova în meciul cu Poli Iași

02.02.2021 | 11:32
Cine este Dragos Bon antrenorul care o va conduce pe Universitatea Craiova in meciul cu Poli Iasi
Dragoș Bon și-a încheiat mandatul interimar la U Craiova cu maximum de puncte
ADVERTISEMENT

Dragoș Bon este antrenorul care o va conduce pe Universitatea Craiova în meciul cu Poli Iași. Bon, care a fost secundul lui Corneliu Papură, dar și al lui Cristiano Bergodi, va asigura interimatul până când Mihai Rotaru va găsi o soluție pentru banca tehnică. 

Rezultatele din ultima vreme i-au fost fatale lui Corneliu Papură, cel care a fost demis după egalul cu FC Argeș. Acum, Mihai Rotaru, patronul echipei, este în căutarea unui nou tehnician și, conform spuselor sale, primele opțiuni le reprezintă tehnicienii străini.

ADVERTISEMENT

Până la instalarea unui nou antrenor, Craiova trebuie să scoată puncte din partida cu moldovenii, de marți, ora 20:00. Ieșenii și-au schimbat și ei antrenorul. Andrei Cristea și-a pus ghetele în cui și va ocupa funcția de „principal” la gruparea din Copou.

Dragoș Bon o va conduce pe Universitatea Craiova în meciul cu Poli Iași. Tehnicianul oltean, „sufletul” vestiarului

Demiterea lui Corneliu Papură aduce un val de entuziasm la Craiova, chiar dacă echipa nu stă prea bine. Cu șapte meciuri consecutive fără victorie, oltenii așteaptă să spargă gheața la Iași, o echipă care se află și ea într-o formă slabă și care l-a demis pe Daniel Pancu. În urma plecării lui „Papi” din club, Rotaru a luat mai multe decizii.

ADVERTISEMENT

Astfel, Cornel Blejan, preparatorul fizic al echipei și om care făcea parte din staff-ului clubului oltean încă din 2013, nu va mai lucra cu jucătorii Științei, în timp ce Claudiu Stamatescu, medicul echipei naționale, a revenit alături de „alb-albaștri”, fiind bine cunoscut faptul că el și Papură se aflau în conflict.

Până când un nou antrenor va fi instalat, interimatul va fi asigurat de Dragoș Sebastian Bon, în vârstă de 40 de ani, ajutat de Octavian Benga și Ionuț Stancu. Tehnicianul oltean a fost secundul lui Corneliu Papură și Cristiano Bergodi și, de asemenea, a fost principal la echipa a doua a Științei, dar și la grupele de copii și juniori. Este cunoscut ca un antrenor foarte dedicat meseriei și culorilor alb-albastre, fiind un adevărat motivator. A mai lucrat la mai multe grupări din județul Dolj, CSO Filiași, CS Podari, dar și la „defuncta” Gaz Metan CFR Craiova și FC U Craiova, clubul lui Adrian Mititelu. Bon este diferit față de Papură, în sensul că acesta știe mult mai bine să-și motiveze elevii, iar trăirile sale sunt mult mai intense. Dincolo de toate, Dragoș Bon a recunoscut că este un mare fan al Universității Craiova, iar dragostea sa pentru echipa fanion a Olteniei este nemărginită.

ADVERTISEMENT

Bon visează să ajungă antrenorul de drept al Universității Craiova: „Poate în viitor îmi va veni și mie rândul. Voi da totul pentru echipă, fiindcă sunt unul dintre suporteri”

Aflat în postura de antrenor principal interimar, Dragoș Bon a declarat că își dorește ca în viitor să ajungă un antrenor capabil să o conducă pe Știința un mandat. Nicolae Negrilă, fosta mare glorie a Universității Craiova, l-a sunat pe tehnicianul de 40 de ani și i-a urat multă baftă: „Eu sunt antrenor interimar şi clubul lucrează pentru aducerea unui antrenor cu experienţă, poate în viitor îmi va veni şi mie rândul, dar acum nu sunt pregătit să duc la capăt un mandat.

Dragoș Bon
Dragoș Bon, înainte de decolarea de pe Aeroportul Internațional Craiova

Voi da totul pentru echipă, fiindcă sunt unul dintre suporterii ei. Ieri m-a sunat Nicolae Negrilă, auzind că pregătesc acest meci, să-mi ureze baftă şi să-mi spună că este alături de mine. Sper să le transmit entuziasm.”

ADVERTISEMENT
  • 37 de puncte are Universitatea Craiova în acest moment
  • 3 este poziția ocupată de olteni în clasamentul Ligii 1

Bon speră ca antrenorul care va veni la Universitatea Craiova să aducă liniștea de care oltenii au nevoie: „Mi-aş dori să lucrez cu un antrenor care să aibă rezultate, trebuie să fie o alegere perfectă, care să ne ţină în lupta pentru campionat, pentru că eu mai cred în titlu, chiar dacă nu am avut rezultatele aşteptate. Sunt mulţi factori care contează, sunt antrenori care s-au impus imediat, sper să avem rezultatele pe care suporterii olteni le aşteaptă, fiindcă este corectă nemulţumirea lor şi ţin să le cer scuze, pentru că nu ne-am ridicat la aşteptările lor. Nu ştiu dacă e nevoie de un psiholog, dar avem nevoie de o victorie”


  • (P) Cota BETANO pentru Poli Iaşi – U Craiova: 1,60 este cota pentru “2 solist”. Vezi aici toate cotele

     

ADVERTISEMENT