Fotbal international

Cine este Dudelange, formaţia care a umilit-o pe CFR! Oraşul are o populaţie cât stadionul din Gruia!

30.08.2018 | 21:15
Cine este Dudelange formatia care a umilito pe CFR Orasul are o populatie cat stadionul din Gruia

Dudelange F91 a învins cu 2-0 pe CFR Cluj, în manşa tur, din play-off-ul Europa League şi a devenit prima echipă din Luxemburg care reuşeşte să se impună în faţa unei formaţii din România. Apoi, gruparea luxemburgheză a reuşit o calificare istorică în România! Cine este Cenuşăreasa din Europa League care a umilit campioana din Liga 1? Micuţa formaţie a progresat mult în ultimii ani, dar chiar şi aşa este departe de valoarea formaţiei ardelene, cel puţin pe hârtie. Campioana României a reuşit în schimb să intre în topul celor mai ruşinoase rezultate înregistrate de formaţiile din Liga 1 Betano pe plan european.

Formaţia care a luat naştere în 1991 a devenit o putere pe plan intern în ultimii ani şi a reuşit să câştige 14 titluri în ultimii 18 ani. Dudelange a izbutit să facă progrese importante în ultimii ani, iar jucători au făcut saltul de la amatori spre semi-profesionişti, iar în prezent se întreţin doar din salariul de fotbalişti fără să mai fie nevoiţi să apeleze la alte joburi precum obişnuiau în trecut.

Dudelange, un oraş cât un cartier din Cluj

Oraşul din care provine adversara celor de la CFR are o populaţie de aproape 20.000 de locuitori şi se află în situat în apropierea graniţei cu Franţa. Dudelange este pe scurt un orăşel micuţ, dar cochet, însă cu o populaţie care nici măcar nu se apropie de cartierul clujean Mănăştur, acolo unde locuiesc în prezent aproximativ 180.000 de oameni cu forme legale.

Până la apariţia echipei de fotbal, doar câţitva fani ai sportului au auzit de Dudelange ca fiind locul de naştere a ciclistului Ben Gastauer, cel care a participat de mai multe ori în Turul Franţei, Turul Italiei sau Turul Spaniei alături de formaţia franceză Ag2R- La Mondiale.

Campioana din Luxemburg a făcut un salt imporant din punct de vedere valoric

Fotbalul din Luxemburg a reuşit o creştere spectaculoasă în ultimele sezoane, iar dacă în anii trecuţi regăseam bucătari, barmani sau instructori auto în echipele de fotbal, acum primele clasate se pot lăuda cu jucători care au evoluat în Bundesliga şi Ligue 1.

Cine este Dudelange echipa care e la un pas să o elimine pe CFR Cluj
Cine este Dudelange echipa care e la un pas să o elimine pe CFR Cluj

Unul dintre cei mai cunoscuţi jucători din lotul celor de la Dudelange F91 este Marc Andre Kruska, un fotbalist german care a ajuns la 31 e ani, dar care are în CV 80 de partide în tricoul celor de la Borussia Dortmund în toate competiţiile, precum şi alte zeci de partide în Zweite Bundesliga. Luxemburghezii au reuşit în această vară să-l coopteze şi pe Milan Bisevac, un jucător cu peste 100 de partide în tricoul celor de la Olympique Lyon.

Duddelange şi-a anulat două meciuri pentru a putea rezista fizic cu CFR Cluj

Formaţia din Luxemburg nu dispune de condiţiile de pregătire pe care le au jucătorii de la CFR Cluj şi a cerut amânarea meciurilor cu Jeunesse Esch, liderul clasamentului şi cu Fola, penultima clasată, astfel încât fotbaliştii să fie la capacitate maximă la ceea ce ar putea însemna cea mai mare performaţă din istoria Luxemburgului.

Duddelange a fost ciuca bătăilor în competiţiile europene şi până în sezonul 2011-2012 a reuşit un singur succes în dublă manşă în faţa bosniecilor de la Zrinski Mostar, 4-1, la general în turul al doilea preliminiar din Liga Campionilor în sezonul 2005-2006.

Formaţia luxemburgheză a reuşit în 2011 să câştige cu 4-0 o dublă manşă cu Santa Colomna din Andora, în primul tur din Liga Campionilor, iar un an mai târziu ajungea până în turul al treilea după ce a reuşit să o elimine pe RB Salzburg.

Adversara CFR-ului a pierdut ultimele opt duble manşe înainte de startul sezonul 2018-2019

Campioana micuţului stat din Benelux a fost eliminată în ultimii ani de formaţii  precum Ludogoreţ, Apoel Nicosia sau Qarabag încă din primul tur, dar în acest sezon pare că a dat marea lovitură. Duddelange  a pierdut cu Mol Vidi din Ungaria din Liga Campionilor după care au izbutit să treacă de kosovarii de la Drita şi polonezii de la Legia Varşovia în Europa League.

3,90 milioane de euro valorează lotul lui Duddelange conform transfermarkt.de.

23 de milioane de euro este valoarea formaţiei din Gruia

2,2 milioane de euro este cota de piaţă a lui Cristi Manea

250.000 este cota lui Milan Bisevac, cel mai bine cotat de la jucător al lui Duddelange

19.000 de locuri are stadionul Dr. Constatin Rădulescu, cât populaţia oraşului luxemburghez

6-1 este cel dur scor încasat de Duddelange în cupele europene

Dudelange ar putea fi prima echipă din Luxemburg care ajunge în grupe!!!