Fotbal international

Cine este Eduardo Camavinga, puştiul lui Rennes care a umilit vedetele lui PSG

19.08.2019 | 09:55
Cine este Eduardo Camavinga pustiul lui Rennes care a umilit vedetele lui PSG

Rennes a produs prima surpriză a noului sezon din Ligue 1 încă din a doua etapă. Bretonii au confirmat faptul că sunt o adevărată bestia nera pentru miliardarii de la PSG. Le-au luat Cupa Franţei în vară, au pierdut extrem de greu şi cu mult ghinion Supercupa Franţei la începutul lui august şi acum s-au impus pe teren propriu, cu scorul de 2-1.

Cine este Eduardo Camavinga, puştiul lui Rennes

Echipa lui Thomas Tuchel nu are nici un alibi pentru acest rezultat în afara faptului că nu beneficiază de sclipirile de tehnicitate ale celui mai bine plătit jucător din lot, brazilianul Neymar, aflat în ruptură iremediabilă cu clubul. Şi la Rennes a primit o lecţie de ceea ce înseamnă calitate din partea unui puşti de nici 17 ani, Eduardo Camavinga, care a eclipsat toate vedetele lui PSG.

Până şi şefii lui Rennes sunt realmente uluiţi de progresul fenomenal al puştiului. Antrenorul său, Julian Stephan, spune că nici nu ştie cum să procedeze cu o asemenea mină de aur. “Pe de o parte nu ai cum să nu îl bagi în echipă, când îl vezi cum joacă, aşa cum a făcut-o şi în prima etapă, la Montpellier, pe de alta ţi-e frică să îl expui, fiind încă un copil, în faţa intensităţii la care se joacă în Ligue 1.

Eduardo Camavinga nu a împlinit încă 17 ani

A oferit o pasă de geniu la golul doi al echipei sale

Nici eu nu ştiu care e varianta mai bună. În orice caz, un lucru e sigur. Trebuie să avem grijă de un astfel de talent, să îl protejăm pe cât putem, dar în acelaşi timp să îl şi lăsăm să se exprime, să crească de la meci la meci şi veţi vedea nu peste mult timp un jucător de top în fotbalul mare. Eu sunt convins de acest lucru, veţi vedea, pot paria liniştit pe numele lui Eduardo Camavinga.”

Copilul minune al lui Rennes a oferit o pasă de mare măiestrie lui Roman Del Castillo la al doilea gol, cel care avea să fie şi al victoriei. Este cel mai tânăr jucător din Ligue 1 care reuşeşte un assist decisiv. Primul eşec pentru PSG vine aşadar extrem de rapid, lucru care nu s-a mai întâmplat niciodată de când clubul a fost preluat de şeicii din Qatar şi presa din Franţa anticipează nu peste mult timp o cădere importantă de cap, cea a antrenorului german Thomas Tuchel.