Simona Halep

Cine este Ekaterina Alexandrova, adversara Simonei Halep din sferturile de finală de la WTA Stuttgart. Detaliu de coșmar pentru româncă

23.04.2021 | 02:24
Cine este Ekaterina Alexandrova adversara Simonei Halep din sferturile de finala de la WTA Stuttgart Detaliu de cosmar pentru romanca
ADVERTISEMENT

Simona Halep o va înfrunta pe Ekaterina Alexandrova în sferturile de finală de la WTA Stuttgart, partidă care se anunţă extrem de complicată. Rusoaica este în avantaj la scorurile meciurilor directe, 2-1.

Partida Simona Halep – Ekaterina Alexandrova a fost programată în jurul orei 19:30 a României. În turul 2, rusoaica a realizat una dintre marile surprize ale competiţiei. A eliminat-o pe Belinda Bencic, scor 6-1, 7-5.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, Simona Halep a făcut un meci excelent cu Marketa Vondrousova, pe care a învins-o tot în mininum de seturi. Scor 6-1, 6-3.

Simona Halep, serioase probleme medicale la ultimele două dueluri cu Alexandrova. Unul în acest an, la Gippsland Trophy

La ultimele două confruntări directe cu Ekaterina Alexandrova, Simona Halep a acuzat serioase probleme medicale. Una dintre ele chiar în acest an, la Gippsland Trophy. A câştigat primele două game-uri contra rusoaicei, dar a avut apoi dureri la spate. Iar Alexandrova s-a impus cu 6-2, 6-1.

ADVERTISEMENT

Penultima confruntare directă a fost la Beijing, în 2019. A fost şi atunci o problemă medicală pentru Simona Halep, care a fost nevoită să cheme fizioterapeutul de două ori pe parcursul patidei. Alexandrova s-a impus clar şi în acea ocazie, 6-2, 6-3.

Singura victoria a Simonei Halep a venit tot în 2019, la Cincinnati. După un meci maraton, scor 3-6, 7-5, 6-4. Deşi Simona s-a impus, statistica acelui meci spune totul despre stilurile celor două jucătoare. Au fost 35 de mingi direct câştigătoare trimise de rusoaică şi doar 9 de Halep.

ADVERTISEMENT

Ekaterina Alexandrova are un singur titlu WTA în carieră, obţinut în 2020 la Shenzhen

De altfel, Alexandrova este o jucătoare care se bazează pe forţă. Şi nu se fereşte să comită şi destul de multe erori neforţate, din dorinţa de a-şi menţine agresivitatea. Disputele dintre Halep şi Alexandrova au fost foarte intense in punct de vedere fizic, rămâne de văzut dacă Simoa va face faţă.

Ekaterina Alexandrova are un singur titlu de nivel WTA, obţinut în 2020 la Shenzhen. Şi a mai disputat o finală la Linz, în 2018. A strâns peste 2,6 milioane de dolari exclusiv din premiile WTA.

ADVERTISEMENT

Victoria la Belinda Bencic este a doua pe care Ekaterina Alexandrova a obţinut-o în faţa unei jucătoare de top 20 în 2021. Mai trecuse şi de Iga Swiatek, la Gipsland Trophy.

ADVERTISEMENT