Fotbal intern

Cine este Elvir Koljic, noul golgheter al Craiovei. Povestea lui, spusă de un fost jucător al FCSB

24.09.2018 | 16:16
Cine este Elvir Koljic noul golgheter al Craiovei Povestea lui spusa de un fost jucator al FCSB
Elvin Koljic îi salută pe fanii olteni ai echipei lui Mihai Rotaru

Cine este Elvir Koljic, noul golgheter al Craiovei. Atacantul bosniac a reuşit deja patru goluri în tricoul Craiovei, iar fostul său coleg de la Lech Poznan, Mihai Răduţ (trecut pe la Pandurii şi FCSB), este convins că fotbalistul oltenilor este un jucător peste nivelul Ligii I. Elvir Koljic, 23 de ani, este noul “bombardier” al oltenilor din Liga 1 Betano. Autor până acum a patru goluri pentru echipa lui Devis Mangia, atacantul bosniac i-a surprins pe toţi fanii echipei din Bănie datorită calităţilor sale. După partida cu Viitorul, atunci când Koljic a perforat poarta fostei campioane a României de două ori, Mateiu a vorbit despre colegul său. “Koljic este un mare plus pentru noi, mă bucur mult pentru el, dă bine şi cu capul şi cu piciorul, chiar aveam nevoie de un atacant de genul acesta“, a spus Alexandru Mateiu, la finalul partidei.

Noul golgheter al Craiovei, Elvir Koljic a fost coleg cu Mihai Răduţ la Poznan

Însă prestaţiile pe care le are acum Koljic în Liga 1 Betano nu l-au surprins deloc pe Mihai Răduţ. Atacantul oltenilor a fost coleg de la începutul lui 2018 până la jumătatea acestui an cu fostul internaţional român la Leach Poznan. “Urmăresc meciurile din Liga 1, dar îl urmăresc şi pe Koljic. Îl ştiu foarte bine. A fost coleg cu mine la Lech Poznan, iar el nu a rămas la noi deoarece a avut mare, mare, dar mare ghinion.

Koljic pe vremea în care a semnat contractul cu Leah Poznan
Koljic pe vremea în care a semnat contractul cu Leach Poznan

De la începutul anului el a început să joace la noi, fuse adus sub formă de împrumut, dar cu drept de opţiune pentru un transfer definitiv. Însă s-a accidentat la genunchi si a trebuit să stea pe bară peste două luni şi jumătate. Apoi când şi-a revenit, din păcate antrenorul care l-a adus la noi a plecat, iar lui Koljic i-a fost greu să mai prindă echipa. În cele din urmă, conducerea a decis să nu îi mai activeze clauza de transfer definitiv”, a spus Răduţ.

“Este un atacant complet”

Mihai Răduţ a vorbit şi despre calităţile lui Kojic şi este convins că oltenii îl vor vinde pe o sumă foarte bună în străinătate. “Koljic este un atacant complet. Loveşte mingea foarte bine, este un atacant şi de execuţie, dar intră în combinaţii şi joacă extrem de bine pentru jucătorul care vine din spate. Cei de la Craiova m-au căutat, înainte să îl transfere, ca să mă întrebe de Koljic. Le-am spus încă de atunci că nu vor regreta dacă vor face acest transfer deoarece, deşi este un fotbalist cu gabarit, totuşi Koljic este şi foarte bun la execuţii. Sunt sigur că cei de la Craiova vor lua bani foarte mulţi pe el atunci când îl vor vinde în străinătate pentru că este peste nivelul Ligii I“, a încheiat Răduţ.

A semat cu Craiova pe trei ani!

Elvir Koljic a semnat cu Craiova un contract pentru o perioadă de trei ani după ce a fost adus de la FC Krupa. La formaţia respectivă atacantul înalt de 1.91 m revenise după ce Lech Poznan nu i-a activat clauza pentru un transfer definitiv. La momentul respectiv, Elv Koljic marcase deja opt goluri pentru Krupa, iar după şapte partide deja devenise golgheterul campionatului din Bosnia.

 

Koljic în momentul în care a semnat contractul cu Craiova
Koljic în momentul în care a semnat contractul cu Craiova

1.91 metri măsoară Elvir Koljic

4 goluri a marcat Koljic pentru Craiova în Liga 1