News

Cine este Emi Pian, liderul Clanului Duduianu, ucis în stil mafiot

04.08.2020 | 10:48
Cine este Emi Pian liderul Clanului Duduianu ucis in stil mafiot
Liderul clanului Duduienilor, Emi Pian/ Facebook - Florin Mototolea
ADVERTISEMENT

Clanul Duduianu este printre cele mai vechi grupări mafiote din București, exercitându-și influența mai ales în sectorul 2. Liderul clanului, Florin Mototolea, zis Emi Pian, este considerat unul dintre cei mai influenți oameni din lumea interlopă, scrie Ziare.com.

Ultimul scandal în care a fost implicat clanul Duduianu a avut loc chiar luna trecută, când poliția a făcut mai multe percheziții la domiciliul unor membri ai clanului, într-un dosar de șantaj.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii susțin că mai mulți maneliști celebri au fost șantajați de membri ai grupării și obligați să cânte gratis la petreceri. Printre maneliștii șantajați ar fi fost și Florin Salam și Nicolae Guță. În urma perchezițiilor au fost reținute 13 persoane.

Liderul clanului Duduianu, condamnat pentru cămătărie

În februarie anul trecut, Emi Pian a fost reținut de poliție pentru tentativă de omor. Se pare că liderul clanului s-a enervat că un pieton nu i-a acordat prioritate, deși era trecere de pietoni. După o dispută verbală, Mototolea s-a urcat la volan și l-a lovit cu mașina pe respectivul pieton.

ADVERTISEMENT

În luna august 2019, o răfuială între membrii clanului  Duduianu a dus la o bătaie generalizată cu furci și topoare. Bătaia la care au participat câteva zeci de persoane a avut loc chiar în curtea Spitalului Floreasca.

Veeniturile clanului Duduianu sunt obținute în special din cămătărie, șantaj, proxenetism și trafic de droguri. Clanul ar fi fost înființat de un  grup de persoane venite din comuna Sintești (jud. Ialomița), unde de altfel s-au și retras cei mai în vârstă capi.

ADVERTISEMENT

Emi Pian, liderul clanului Duduianu, a fost condamnat într-un dosar de cămătărie și șantaj. Procurorii l-au acuzat că, în ianuarie 2016, într-o vilă din Dobroești (jud. Ilfov), a organizat o partidă de barbut.

Mototolea împrumuta cu bani pe cei care sperau să recâștige banii pierduți jucând în continuare. Banii erau acordați cu o dobândă cuprinsă între 10 și 35% pe zi.

ADVERTISEMENT

Astfel, unul dintre particianții la partida de barbut a împrumutat 20.000 de lei ca să continue jocul, dar i-a pierdut și pe aceștia. La finalul partidei, Emi Pian i-a cerut bărbatului  să lase gaj o mașină Audi Q7, cu care acest venise.

Unul dintre jucatorii de barbut care pierduse toti banii s-a imprumutat la Emi Pian cu suma de 20.000 lei pentru a continua jocul.

Interlopul l-a imprumutat, dar barbatul a pierdut si acesti bani. La sfarsitul partidei de zaruri, Emi Pian i-a cerut drept gaj autoturismul marca Audi Q7.

ADVERTISEMENT
Tags: