News

Cine este eroul care a salvat-o în ultima clipă pe fata de 15 ani din fața metroului la stația Dristor

11.02.2021 | 20:03
Cine este eroul care a salvato in ultima clipa pe fata de 15 ani din fata metroului la statia Dristor
ADVERTISEMENT

S-a aflat identitatea persoanei care a intervenit în ultima clipă și a reușit să o împiedice pe adolescenta de 15 ani să se arunce în fața metroului pentru a-și pune capăt zilelor. Incidentul a avut loc în staţia Dristor 1, din Capitală.

Potrivit unor surse citate de sport.ro, este vorba despre Răzvan, nimeni altul decât fiul fostului mare fotbalist al Rapidului și component al naționalei României, Dănuț Lupu. Fără să-i pese că își poate pune propria viață în pericol, tânărul care în câteva zile va împlini frumoasa vârstă de 33 de ani a salvat-o pe fată din ghearele morții, făcându-și astfel cel mai frumos cadou posibil.

ADVERTISEMENT

Datorită gestului său, victima a ajuns la Spitalul Obregia în stare stabilă, fără traumatisme fizice și urmează să treacă printr-un consult psihiatric. Din primele informații, nu se află la prima tentativă de suicid.

Fiul lui Dănuț Lupu este salvatorul fetei de 15 ani care s-a aruncat în fața metroului

În jurul orei 15:35, la stația de metrou Dristor 1, linia 2, a avut loc un incident în care a fost implicat un călător.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, acesta s-a aplecat peste peron, ulterior fiind ridicat de călătorii aflați în zonă. Conform procedurilor care se aplică în astfel de situații, a fost solicitată intervenția echipajelor SMURD și a Poliției Metrou.

Reiterăm că pe parcursul călătoriei este foarte important ca toate regulile de călătorie să fie respectate de către utilizatorii serviciului de transport public subteran, în special regula care specifică: în așteptarea trenului nu staționați dincolo de banda de siguranță marcată la marginea peronului”, se arată în comunicatul transmis de Metrorex la scurt timp după nefericitul incident.

ADVERTISEMENT

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se poate observa cum adolescenta de 15 ani sare pe șine, cu gândul de a-și pune capăt zilelor. Când observă că trenul sosește în stație, se ridică în picioare și întinde mâinile către doi călători care asistaseră șocați la întreaga scenă.

Printre ei se afla și fiul lui Dănuț Lupu. În doar câteva secunde, reușește cu ajutorul celeilalte persoane, să o salveze, chiar în momentul în care trenul ajunge pe peron. Se pare că fata ar fi încercat să se sinucidă din cauza depresiei provocate de divorțul părinților.

ADVERTISEMENT

Vitalie Cojocari vine cu precizări importante în acest caz

Într-un mesaj publicat cu puțin timp în urmă pe rețelele de socializare, jurnalistul Vitalie Cojocari oferă noi detalii cu privire la nefericitul eveniment produs miercuri după-amiaza, în stația de metrou Dristor 1.

A fost foarte mult interes pe acest caz, foarte multă lume a încercat să găsească explicații, justificări. Oamenii au avut întrebări…Iată ce povestesc cei doi salvatori care au scos-o pe adolescentă la milisecundă din fața trenului.

O să vă redau totul cronologic. Ieri, 10 februarie 2021. Stația Dristorului 1. Ora 15.35. O studentă, Alexandra, a coborât la metrou și a văzut o adolescentă care a sărit de pe peron pe calea de rulare.

A reușit să treacă peste șoc și a strigat spre adolescentă, iar strigătul i-a fost salvator. Fetița s-a întors spre ea și i-a întins mâna. Era o mână care cerea ajutor. Nu ar fi reușit singură să o scoată de acolo.

Din fericire, un alt salvator i-a întins mâna fetiței. Este Răzvan Lupu, fiul fotbalistului Dănuț Lupu. Șansa face ca Răzvan să fi decis ieri că ar fi bine să-și lase mașina acasă. A coborât la metroul, în stația Dristor 1.

A auzit țipătul și a crezut inițial că femeia din fața sa și-a scăpat telefonul pe șine. S-a dus s-o ajute, dar în secunda doi a realizat ce se întâmplase: o femeie încerca să tragă de pe șinele metroului nu telefonul, ci o fetiță.

”Am acționat pur și simplu din instinct”, povestește Răzvan Lupu. Instinctul i-a spus că trebuie să tragă cu putere mâna întinsă de fetiță. A tras. Suficiente de tare cât să o scoată din fața metroului care intra chiar în acel moment în stație.

Trenul a atins-o pe adolescentă, dar nu i-a provocat niciun rău. Acum aceasta se află sub supravegherea medicilor. Alexandra spune că primul lucru pe care i l-a cerut fetița a fost… o îmbrățișare. ”I-am oferit alinare, am vorbit cu ea”, spune salvatoarea.

”Înțeleg că avea traume din cauza divorțului părinților”, spune și salvatorul Răzvan. Sunt doi oameni providențiali care au fost astăzi eroi. O studentă care a avut prezența de spirit să strige și să întoarcă din drumul său un suflet rătăcit.

Un tânăr care și-a lăsat mașina acasă și a fost acolo cu suficientă putere cât să prevină o tragedie. Numiți această succesiune de întâmplări cum vreți, soartă, Dumnezeu, noroc, oameni buni, întâmplări fericite…

Cert este că avem o fetiță salvată miraculos și apoi mângăiată de doi oameni care s-au întâlnit accidental în Metroul din București”, a scris Vitalie Cojocari pe contul său de Facebook.

ADVERTISEMENT