News

Cine este “Eroul cu făcăleţ”, Florin Morariu! Primul român decorat de regina Elisabeta a II-a pentru fapte de curaj

04.04.2019 | 18:02
Cine este Eroul cu facalet Florin Morariu Primul roman decorat de regina Elisabeta a IIa pentru fapte de curaj

Florin Morariu, cunoscut ca fiind „Eroul cu făcăleț”, va deveni primul român decorat de către regina Elisabeta a II-a pentru curaj. Bărbatul a plecat în dimineața aceasta spre Londra pentru a-și primi medalia care-l va face primul român decorat de suveranul actual al Marii Britanii. Florin Morariu a stat de vorbă cu Libertatea chiar înainte de a se urca în avion. “Îmi aduce onoare și multă emoție. E ceva cu care te întâlnești, probabil, o dată în viață. Chiar acum sunt în aeroport, mă îndrept spre Londra și, ca de fiecare dată, am așa … O tensiune.” 

Cine este Florin Morariu, “Eroul cu făcăleţ”?

Florin Morariu, cel care a pus pe fugă teroriștii din atacul din Borough Market din iunie 2017, va primi mâine dictincția ”Commendation for Bravery” din partea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. “Am mai fost la Londra de patru-cinci ori de atunci. Pe românește, am o vibrație în tot corpul, simt ceva deosebit știind că mă întorc în acele locuri, unde, de voie, de nevoie, am fost implicat.

Am fost anunțați încă din iunie anul trecut că vom fi decorați, doar că nu se știau detalii. Acum o lună și jumătate am primit invitația și mâine va fi marele eveniment”, a mărturisit acesta pentru jurnaliștii de la Libertatea.

Cine este Eroul cu făcăleț, Florin Morariu?
Cine este Eroul cu făcăleț, Florin Morariu?

Cum s-a recuperat în urma atacului terorist?

Florin Morariu a mărturisit că s-a recuperat într-o perioadă de 8-9 luni de zile, cu ajutorul consilierei postraumatice. “Una e ce vezi în filme, alta e realitatea. V-am zis, mi-a rămas acea tensiune de câte ori mă îmbarc în avion să merg la Londra.

Chiar și când aud cuvântul „Londra”, simt ceva în tot corpul. Cu toate că încă mă simt încărcat de ceea ce s-a întîmplat. Dar, pe de altă parte, mă atrage acel loc. “