News

Cine este Evgheni Trefilov, misoginul care se laudă că antrenează Rusia după metode sovietice. Cum a doborât un arbitru. Video

14.12.2018 | 13:21
Evgheni Trefilov, un antrenor de tip sovietic

Evgheni Trefilov este strategul Rusiei la Campionatul European. Un monstru sacru în handbalul mondial, Trefilov e cunoscut ca un dur care folosește încă metodele vechi de lucru din perioada comunistă. Nu știe o boabă de engleză, își pune jucătoarele să tragă nebunește la sala de forță și vrea să fie anunțat din timp dacă vreo handbalistă are de gând să rămână gravidă.

Evgheni Trefilov este “creierul” Rusiei la acest European și toată lumea laudă jocul naționalei sale. Omul care “desenează” jocul de pe semicerc al naționalei de handbal feminin a Rusiei este un dur și nu ascunde asta. Trefilov a fost școlit în perioada sovietică și continuă antrenoratul cu aceleași metode. “Se poate spune că sunt un antrenor de tip sovietic. Tot timpul am fost de părere că trebuie să fii mână de fier pentru a menține disciplina la echipă. Pentru foarte mulți tineri cuvântul ‘sovietic’ are oarecum un gust amar, dar pentru cei din generația mea este ceva de mare mândrie în țara mea.”, a spus Trefilov într-un interviu pentru Reuters.

Evgheni Trefilov a spus că preferă ca jucătoarele să-l anunțe din timp dacă vor să rămână gravide

Evgheni Trefilov: “Trebuie să fii dictator, iar când lucrezi cu femeile este de două ori mai greu”

Evhgheni Trefilov este cunoscut pentru metodele sale dure de antrenament pe care le impune la naționala Rusiei, dar și pentru comportamentul mai dur cu jucătoarele sale. “Trebuie să fii dictator ca să ajungi la rezultate, iar când lucrezi cu femeile este de două ori mai greu.”, a recunoscut colosul de 1,90 metri și 120 de kg. Trefilov, de altfel, este cunoscut ca având un comportament misogin și chiar violent de foarte multe ori în relația cu jucătoarele sale. Asta s-a văzut de multe ori pe bancă, chiar și în timpul competițiilor, mai ales la time-out-uri.

În vârstă de 63 de ani, Evgheni Trefilov a fost acuzat de comportament misogin de foarte multe ori, iar antrenorul chiar a dat o dovadă clară de așa ceva când după ce o jucătoarea a Rusiei, Victoria Zhilinskayte, a anunțat că este gravidă și nu mai poate merge la Cupa Mondială în 2017, Trefilov a făcut o criză de nervi. “Le rog pe sportive să nu se mai anunţe gravide cu două zile înainte să nască. Ce mi s-a întâmplat acum? I-am cumpărat bilet de avion pentru Campionatul Mondial cuiva care nu va mai merge acolo”, a răbufnit Trefilov, după ce a aflat.

Trefilov a sărit la bătaie în timpul unui meci din Rusia, dar s-a ales cu nasul spart

Poreclit de presa internațională “Ursul rus”, Trefilov la cele 120 de kg ale sale e un temperament coleric, mai ales în timpul partidelor. La un meci din campionatul Rusiei, când antrenorul era și pe banca lui FC Lada-Togliatti, a sărit la bătaie cu antrenorul advers, mare rival în campionat. Și cât e el de mare, actualul selecționer al Rusiei a plecat de pe teren cu nasul spart, după ce Alexei Gumianov a fost primul care l-a lovit. Incidentul a avut loc după ce Trefilov îl înjurase ca la ușa cortului într-un meci anterior.

Campion mondial de 4 ori cu naționala de handbal feminin a Rusiei, Evgheni Trefilov este un personaj charismatic, care glumește de foarte multe ori cu ziariștii la conferințele de presă și asta chiar dacă nu știe limba engleză. Un moment amuzat care l-a avut în prim plan pe Evgheni Trefilov a fost chiar după un meci cu România de la Mondiale, din 2015. Rusia ne-a învins atunci cu 30-27, iar la conferința de presă, pentru că nu știe deloc engleză, antrenorul a adus o jucătoare care să traducă. A ales prost însă, pentru că cea adusă pe post de translator, Daria Dmitrieva, nu știa nici ea limba lui Shakespeare. Și cei doi au aflat asta când au venit primele întrebări. Atunci au pufnit amândoi în râs, când nu înlegeau ce vor jurnaliștii.

Trefilov nu știa că România s-a calificat în semifinale: “M-am pus în pat cu gândul că o să jucăm în semifinale cu Norvegia”

La Campionatul European de handbal din Franța, Trefilov s-a remarcat cu declarația despre jucătoarele noastre, chiar înainte de meciul direct din semifinale. “Româncele au ochi frumoși și picioare frumoase, le-aș lua pe toate”, a spus selecționerul Rusiei. Semifinala România – Rusia este vineri 14 decembrie, de la ora 18:30.  Trefilov a spus că întâlnirea cu România este o mare surpriză. El nu se aștepta ca echipa antrenată de Ambros Martin să treacă de grupă. “După meciul cu Suedia m-am pus în pat cu gândul că o să jucăm în semifinale cu Norvegia. Apoi, am primit un telefon de la Krasnodar și mi s-a spus că vom juca împotriva României. Nu-mi venea să cred”, a spus antrenorul care în meciul cu Serbia a “reușit” de pe margine să doboare un arbitru.

How did the ref not see Evgeny Trefilov?? #ehfeuro2018 ?? vs ??

Gepostet von Handball. Fast center am Dienstag, 11. Dezember 2018

  • 4 titluri de campion mondial a cucerit Evgheni Trefilov cu naționala Rusiei de handbal feminin