Fotbal international

Cine este Astana, adversarul CFR Cluj din Liga Campionilor! Duel cu Dorin Rotariu, gazon artificial + zbor de 12 ore până în Kazakhstan

18.06.2019 | 16:09
Cine este Astana adversarul CFR Cluj din Liga Campionilor Duel cu Dorin Rotariu gazon artificial  zbor de 12 ore pana in Kazakhstan

FC Astana este adversarul lui CFR Cluj în turul 1 preliminar din Liga Campionilor, primul meci urmând să se dispute pe terenul campioanei din Kazahstan pe 9 sau 10 iulie. Clujenii se vor duela cu echipa lui Dorin Rotariu, transferat la formaţia din Nursultan în februarie 2019.

Cine este FC Astana, adversarul lui CFR Cluj în turul 1 preliminar din Liga Campionilor. Calificări pe bandă rulantă în faza grupelor

FC Astana, adversarul lui CFR Cluj în turul 1 preliminar din Liga Campionilor, este o echipă cu experienţă în fotbalul european, reuşind să se califice în faza grupelor din Champions League şi Europa League în ultimele patru sezoane consecutive. În plus, campioana Kazahstanului a obţinut o calificare în primăvara europeană din UEL în sezonul 2017-18, fiind eliminaţi de Sporting Lisabona în 16-imile de finală.

În sezonul 2018-19, FC Astana a jucat trei tururi preliminare în Liga Campionilor, trecând de FK Sutjeska Niksic (Muntenegru) şi de FC Midtjylland (Danemarca), ca mai apoi să fie eliminată de Dinamo Zagreb (Croaţia). După ce eliminat-o la penalty-uri pe APOEL (Cipru), dublă din play-off-ul Europa League, kazahii s-au calificat în faza grupelor. FC Astana a terminat pe locul 3 în Grupa K, unde s-au mai aflat Dinamo Kiev, Rennes şi Jablonec.

Meciul tur se joacă pe iarbă artificială. Dorin Rotariu, în top 5 cei mai bine cotaţi fotbalişti

Meciul tur, programat pe 9 sau 10 iulie, se va juca pe “Astana Arena”, stadion cu iarbă articificială, unde România a remizat cu Kazahstan, scor 0-0, în preliminariile Campionatului Mondial din 2018. În sezonul trecut, formaţia din Gruia a fost învinsă de Malmo tot pe un gazon artificial. O altă problemă pentru clujeni este distanţa lungă până în Nursultan, mai exact 4.237 de kilometri, fără să existe zbor direct până în capitala Kazahstanului. Zborul clujenilor va fi de circa 12 ore, cu escală. FC Astana este, după 16 etape, pe primul loc în prima ligă din Kazahstan.

Dorin Rotariu joacă la FC Astana din februarie 2019
Dorin Rotariu joacă la FC Astana din februarie 2019

Dorin Rotariu joacă din februarie 2019 la FC Astana, unde a bifat 16 meciuri şi a reuşit să înscrie cinci goluri. Conform transfermarkt.com, internaţionalul român este cotat ca al cincilea cel mai bine cotat fotbalist al echipei.

  • Marin Tomasov (mijlocaş ofensiv dreapta) – 3.500.000 de euro
  • Dmitri Shomko (fundaş stânga) – 2.500.000 de euro
  • Roman Murtazaev (mijlocaş ofensiv stânga) – 2.500.000 de euro
  • Marin Anicic (fundaş central) – 1.600.000 de euro
  • Dorin Rotariu (mijlocaş ofensiv dreapta) – 1.600.000 d euro