Fotbal international

Cine este FC Shirak, adversara FCSB, din primul tur preliminar al UEL. Surpriză uriașă: ce post a anunțat că transmite meciul!

25.08.2020 | 11:03
Cine este FC Shirak adversara FCSB din primul tur preliminar al UEL Surpriza uriasa ce post a anuntat ca transmite meciul
ADVERTISEMENT

FCSB a ajuns în cupele europene după ce a câștigat Cupa României și va evolua în primul tur preliminar al Europa League, împotriva armenilor de la FC Shirak.


UPDATE, 25 august, ora 11:03. Surpriză uriașă pe piața media. Meciul FCSB – Shirak, din primul tur preliminar al Ligii Europa va fi transmis de Prima TV și Look TV. Este pentru prima dată după mulți ani când Prima Tv va transmite un meci de fotbal.

ADVERTISEMENT

Gruparea finanțată de Gigi Becali a fost cap de serie la tragerea la sorți, iar adversarul, oricare ar fi fost el, nu ave aun nume care să poată pune probleme ”roș-albaștrilor”.

Singura problemă pentru FCSB o reprezenta faptul dacă va juca acasă sau va fi nevoită să facă o deplasare incomodă. Sorții au fost de partea trupei lui Toni Petrea, care va evolua pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

FC Shirak, adversar lejer pentru FCSB

Astfel, FCSB va debuta în noua stagiune a Europa league pe teren propriu, iar adversară îi va fi modesta FC Shirak Gyumri, câștigătoarea Cupei Armeniei, după un meci de infarct. Viitoarea adversară a ”roș-albaștrilor” s-a impus în fața celor de la Noah la loviturile de departajare, după ce la finalul celor 120 de minute scorul a fost egal, 5-5.

Modesta echipă din Armenia a terminat sezonul precedent pe locul 4, la șase puncte în urma campioanei Ararat-Armenia. În noua stagiune, care va începe în weekend-ul viitor, FC Shirak va juca în prima etapă, duminică, 16 august, în deplasare cu Noah.

ADVERTISEMENT

Trupa din orașul Gyumri are un lot modest, care este cotat de site-urile de specialiate la 2,15 milioane de euro, de zece ori mai mic decât al FCSB-ului. Cel mai scump jucător este atacantul ivorian Mory Kone (25 de ani), cotat la 300.000 de euro și care a fost golgheterul sezonului precedent din Armenia cu 23 de reușite.

Pe lângă Kone, în lotul armenilor se mai regăsesc doi straniei, mijlocașul nigerian Solomon Udo și aripa stângă ivoriană Leibo Junior Avo. Antrenorul echipei, din 23 iulie este Tigran Davtyan (42 de ani), care l-a înlocuit pe Vardan Bichakhchyan.

ADVERTISEMENT

FC Shirak Gyumri este un club fondat în 1958 și are colurile portocaliu-negru. În palmaresul clubului se regăsesc patru titluri, dou Cupe și două Supercupe ale Armeniei. Căpitanul echipei este fundașul stânga de 30 de ani, Aghvan Davoyan, care a jucat toată cariera sa la Shirak.

Partida FCSB – FC Shirak Gyumri, din primul tur preliminar al Europa League, se va disputa la 27 august, pe Arena națională din București. În acest sezon, din caiza pandemiei de coronavirus. meciurile din tururile preliminare se vor juca într-o singură manșă.

ADVERTISEMENT