News

Cine este femeia de 101 ani care a învins noul coronavirus. S-a născut pe un vapor, în plină pandemie de gripă spaniolă

29.04.2020 | 13:25
Cine este femeia de 101 ani care a invins noul coronavirus Sa nascut pe un vapor in plina pandemie de gripa spaniola
ADVERTISEMENT

Angelina Friedman este femeia de 101 ani care a învins cancerul, dar și gripa spaniolă și noul coronavirus, uimindu-i pe toți cei din jurul ei.

Femeia de 101 ani care a învins noul coronavirus

Angelina Friedman are 101 ani și este cunoscută drept femeia în fața căreia bolile nu au nicio șansă, după ce a învins cancerul, a trecut prin mai multe pierderi de sarcină și două pandemii: gripa spaniolă și cea provocată de noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Femeia se află la un centru de îngrijire a bătrânilor din New York, iar administratorul instituției spune că Friedman a revenit la viața normală, după ce a fost infectată cu noul coronavirus.

“Acest caz arată cât de mult are lumea nevoie de speranță în aceste momente, demonstrând că poți învinge infecția și la 101 ani”, a declarat Amy Elba, administratorul centrului, pentru CNN.

ADVERTISEMENT

Joanne Merola, fiica Angelinei Friedman, spune că mama sa este o supraviețuitoare, după ce s-a vindecat de cancer.

Bătrâna în fața căreia bolile nu au nicio șansă

“Ea și tata au avut canccer în același timp. Ea a supraviețuit, el nu”, a adăugat fiica femeii de 101 ani.

ADVERTISEMENT

Angelina Sciales (devenită Friedman) s-a născut în 1918 pe un vapor ce transporta imigranți din Italia către New York, în plină pandemie de gripă spaniolă, cu toate că se presupune că aceasta nu a fost infectată de boala ce a măcinat planeta acum aproape 100 de ani.

Mama sa a murit la naștere, iar cele două surori ale Angelinei au avut grijă de ea până când au ajuns în New York, unde s-au regăsit cu tatăl lor, care trăia deja în Brooklyn.

ADVERTISEMENT

Dintre cei 11 frați, Angelina este singura care mai este în viață. “Nu este om, are un DNA de super-om”, a spus Joanne, fiica femeii de 101 ani.

Aflată la centrul pentru bătrâni, Friedman a trecut cu bine peste o altă pandemie.

“A fost internată la spital pentru o procedură, iar când a revenit a fost testată pozitiv cu noul coronavirus”, a spus administratorul centrului.

Fiica femeii a mai spus că bătrâna a stat în izolare în camera sa, unde a avut mai multe episoade febrile timp ce câteva săptămâni, până pe 20 aprilie, când a fost retestată, iar rezultatul pentru coronavirus a ieșit negativ.

“Este foarte activă, un lucru incredibil ținând cont de vârsta pe care o are. Încă mai face activități fizice pe care, cel mai probabil, le-a făcut toată viața”, a mai adăugat administratorul centrului unde femeia de 101 ani locuiește în prezent.

ADVERTISEMENT
Tags: