News

Cine este femeia împușcată mortal de poliție în Capitoliu. Ashli Babbitt a fost militar timp de 14 ani

07.01.2021 | 16:35
Cine este femeia impuscata mortal de politie in Capitoliu Ashli Babbitt a fost militar timp de 14 ani
ADVERTISEMENT

Femeia împușcată mortal miercuri în Capitoliu, în timpul protestelor din SUA, este Ashli Babbitt, un fost militar de carieră și aprigă susținătoare a lui Donald Trump.

Susținătoarea președintelui în funcție a fost membră a Forțelor Aeriene din California. Cu doar o zi înainte de tragedia din Capitoliu, aceasta a scris pe Twitter că ”nimic nu ne va opri” și ”furtuna este aici”.

ADVERTISEMENT

În total, patru persoane și-au pierdut viața în urma evenimentelor de miercuri de la Washington, iar alte 14 au fost rănite.

Cine este Ashli Babbitt, femeia împușcată mortal de poliție în Capitoliu

Femeia care a murit miercuri după ce a fost împușcată mortal de poliție în Capitoliu, la Washington, se numea Ashli Babbitt şi era o susţinătoare aprigă a preşedintelui Donald Trump, scrie presa americană.

ADVERTISEMENT

Timp de 14 ani, Babbitt, care a fost în slujba Forțelor Aeriene Americane și a participat la patru tururi de serviciu în zone de conflict. Aceasta era căsătorită și locuia lângă San Diego, a spus soțul ei Aaron pentru KUSI-TV, scrie publicația New York Post.

Sunt șocată. Sunt devastată. Nimeni din DC nu l-a notificat pe fiul meu și am aflat la televizor”, a declarat mama soțului femeii ucise, Robin Babbitt, pentru New York Post, spunând despre nora ei că aceasta ”Era o susținătoare a lui Trump”.

ADVERTISEMENT

În ziua premergătoare protestelor, Babbitt a scris pe Twitter: ”Nimic nu ne va opri…. pot încerca și încerca, dar furtuna este aici și coboară asupra DC în mai puțin de 24 de ore … întuneric la lumină”.

Babitt, împușcată în piept în Capitoliu

Din primele informații, se pare că Babbitt a primit un glonț care s-a dovedit a fi fatal, în piept, în timpul haosului din interiorul Capitoliului.

ADVERTISEMENT

Filmările video au surprins sunetul împușcăturii și au arătat-o pe femeie care se prăbușea pe podea din mai multe unghiuri.

Se pare că a fost împușcată de poliția Capitolului”, au declarat pentru New York Post surse ale forțelor de ordine.

Mii de fani ai preşedintelui în funcţie, Donald Trump, s-au adunat, miercuri, în centrul oraşului Washington, pentru a protesta faţă de confirmarea victoriei lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial.

Bilanțul protestelor din SUA: Cel puțin patru morți și 14 polițiști răniți

Din datele oficiale, cel puțin 4 morți au rezultat în urma incidentelor din capitala SUA de miercuri seara: două femei și doi bărbați, a anunțat într-o conferință de presă primarul Washingtonului, potrivit presei americane.

Ashli Babbitt, femeia care a fost împușcată mortal, făcea parte dintr-un grup de mai mulți indivizi care au forțat intrarea în sala de ședință a Congresului, unde se desfășura ședința de confirmare a rezultatului alegerilor.

ADVERTISEMENT