ADVERTISEMENT
News

Cine este Florin Ionel Moise, noul șef al ANI. A primit un mandat de patru ani

FANATIK vă spune cine este Florin Ionel Moise, noul șef ANI. Acesta a primit un mandat de patru ani
Autor: Cerasela Stafie | 30.06.2021 | 13:25
Cine este Florin Ionel Moise, noul șef al ANI. A primit un mandat de patru ani
Cine este Florin Ionel Moise, noul șef al ANI. A primit un mandat de patru ani Colaj: Fanatik

Florin Ionel Moise a fost numit în funcția de președinte al Agenţiei Naţionale de Integritate. Plenul Senatului a aprobat numirea acestuia cu 78 de voturi „pentru”.

ADVERTISEMENT

Șapte senatori s-au abținut. Noul șef al ANI era vicepreședintele intituției din noiembrie 2017.

Cine este Florin Ionel Moise, noul șef al ANI. A primit un mandat de patru ani

Noul conducător al ANI a rostit jurământul de credință în fața plenului Senatului. În plus, Florin Ionel Moise și-a făcut o scurtă prezentare, la cererea senatorului PSD Titus Corlăţean. 

ADVERTISEMENT

Acesta din urmă a acuzat unele nereguli procedurale privind numirea preşedintelui ANI. Noul șef al istituției a vorbit și despre principalele obiective pe care le are în vedere în timpul mandatului.

„În urma obţinerii rezultatului la proba scrisă, am prezentat programul de management în faţa întregului CNI, format din 14 persoane. Printre obiectivele principale prezentate în planul de management, pot să subliniez următoarele,” a spus acesta, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

„Partea de modificare legislativă pe care încercăm şi ne dorim să o facem în momentul de faţă este să restrângem într-un singur act normativ toate prevederile disipate, peste 150 de acte normative în prezent, ceea ce afectează foarte mult persoanele care au obligaţia depunerii declaraţiilor de avere şi de interese şi mai ales aleşilor locali, pentru că ei sunt cei mai impactaţi în zona aceasta, dinamizarea activităţii de prevenţie prin noi instrumente electronice (…) şi accentuarea zonei de digitalizare,” a adăugat.

De asemenea, Florin Ionel Moise a explicat că lucrează pentru ANI încă de la înființarea instituției. El a început deținând funcția de consilier la cabinetul demnitarului.

ADVERTISEMENT

Succesiv, acesta a ocupat funcțiile de inspector de integritate, şef serviciu în cadrul Inspecţiei de Integritate și vicepreşedinte. În ultimul an şi jumătate, actualul șef al instituției a exercitat calitatea de ordonator principal de credite.

Cum a ajuns Florin Ionel Moise în fruntea ANI

„În conformitate cu prevederile legale în vigoare, CNI, după ce analizează dosarele candidaţilor în vederea verificării respectării condiţiilor prevăzute de lege pentru a putea fi numiţi în funcţia de preşedinte al ANI şi după ce primesc rezultatele verificărilor Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii privind apartenenţa sau colaborarea candidaţilor cu serviciile de informaţii înainte de anul 1990, organizează un concurs (examen) la care participă candidaţii care au îndeplinit condiţiile necesare. După susţinerea concursului/examenului de către aceştia, care constă într-o probă scrisă şi susţinerea unui interviu, CNI validează rezultatele concursului”, se arată în raportul de admitere întocmit de Comisia juridică.

ADVERTISEMENT

Rezultatele examenului pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al ANI au fost validate printr-o hotărâre a Consiliul Naţional de Integritate. Florin Ionel Moise a fost candidatul declarat admis.

Ulterior, Consiliul i-a propus Senatului numirea candidatului în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate. Mandatul acestuia este de patru ani.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!