News

Cine este fostul militar care primește o pensie de peste 35.000 de lei pe lună. Militarii, răsplătiți regește

12.07.2020 | 21:53
Cine este fostul militar care primeste o pensie de peste 35000 de lei pe luna Militarii rasplatiti regeste
Urmează admiterile pentru centrele militare din întreaga țară. Sursa foto - facebook MAPN
ADVERTISEMENT

Cele mai mari pensii militare din România depășesc 7.000 de euro pe lună, potrivit unui anunț făcut de Casa de Pensii Sectoriale a MApN.

Cea mai mare pensie acordată unui militar în țara noastră e 35.160 de lei pe lună, o sumă care ar putea plăti pensia la peste 23 de alți pensionari care ar câștiga o pensie medie 1.500 de lei.

ADVERTISEMENT

Beneficiarul acestei pensii este un fost magistrat militar, potrivit informațiilor obținute de Antena 3.

Un fost militar are o pensie de peste 7.000 de euro

Pensia ar fi fost „actualizată/recalculată în raport cu baza de calcul întocmită și comunicată de către Direcția Instanțelor Militare”, anunță sursa citată.

ADVERTISEMENT

A doua cea mai mare pensie din România e încasată de un fost director al unei companii care se află în subordinea Armatei. Bărbatul s-a pensionat cu sunma de 27.544 de lei.

Nici subofițerii MApN nu sunt săraci după pensionare, existând un individ care câștigă 10.478 de lei lunar. Cu toate acestea, restul pensiilor acordate foștilor militari și angajați ai închisorilor nu depășesc 4.700 de lei.

ADVERTISEMENT

Potrivit calculelor oferite de PSD, prin vocea lui Marcel Ciolacu, pensiile speciale de peste 7.000 de lei ar aduce la bugetul de stat peste 2 miliarde de euro dacă ar fi impozitate cu 85%.

Între timp, guvernul PNL încearcă să majoreze pensiile tuturor românilor, însă nu va putea să le crească cu 40% așa cum scrie în lege. Cel mai probabil, pensiile vor fi majorate cu aproximativ 10%, urmând ca anul următor să mai fie o majorare de 10%.

ADVERTISEMENT

Ministrul Finanțelor a încercat să justifice acest demers, în plină pandemie de Covid-19 și, implicit, criză economică.

„Este o propunere pe care o facem noi în contextul acesta, cu criză la nivel global, cu deficit de 24% în SUA, economii care se prăbușesc cu 11 procente în toate Europa, șomaj în creștere. În tot acest context noi venim și facem un efort uriaș pentru a crește, totuși, pensiile în acest an cu cât se poate.

Riscurile sunt foarte mari, e foarte ușor să cădem, să pierdem tot ce am construit”, a explicat Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT