News

Cine este fratele regelui Charles și de ce a fost dezmoștenit. Era fiul preferat al Reginei Elisabeta şi al Prinţului Philip

Prințul Andrew este cel de-al doilea fiu al Reginei Elisabeta a II-a şi al Prinţului Philip. Acesta a fost implicat într-un uriaș scandal, fiind și dezmoștenit.
19.09.2022 | 09:43
Cine este fratele regelui Charles si de ce a fost dezmostenit Era fiul preferat al Reginei Elisabeta si al Printului Philip
Prințul Andrew era fiul preferat al Reginei Elisabeta şi al Prinţului Philip. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Fratele Regelui Charles al III-lea, prințul Andrew (62 de ani), a fost implicat într-un uriaș scandal. În urma acuzațiilor grave care i s-au adus, acestuia i s-au retras, de către Regină, titlul de Alteţă Regală şi titlurile militare

Prințul Andrew era fiul preferat al Reginei Elisabeta şi al Prinţului Philip. Mesaj emoționat al acestuia după moartea mamei sale

Duminică, 18 septembrie, cu o zi înainte de a se despărți de mama sa, prințul Andrew, cel de-al doilea fiu al Reginei Elisabeta, i-a adus acesteia un omagiu extrem de emoționant.

ADVERTISEMENT

Acesta a spus că va prețui pentru totdeauna dragostea, compasiunea, grija și încrederea ei, scrie The Telegraph.

Mami, mamă, majestate, trei într-unul”, a început declarația sa, una care evocă cele trei roluri pe care Regina Elisabeta a II-a le-a îndeplinit în timpul domniei sale de șapte decenii.

ADVERTISEMENT

El a continuat: ”Majestate, a fost o onoare și un privilegiu să vă servesc”.

Andrew, în prezent și duce de York, a spus că îi vor lipsi ”intuiția, sfaturile și umorul” mamei sale, Regina Elisabeta a II-a.

”Mami, dragostea ta pentru un fiu, compasiunea ta, grija ta, încrederea ta le voi prețui pentru totdeauna”, a spus el.

ADVERTISEMENT

Prințul Andrew, dezmoștenit de Regina Elisabeta a II-a

Despre prințul Andrew s-a spus că era fiul preferat al Reginei și al Prinţului Philip. În ultimii ani, acesta a căzut în dizgrație, fiind lipsit de titlul de ”Alteță Regală” și înlăturat de la îndatoririle regale.

Ducele a ieșit pe ușa din dos a familiei regale în 2019, în urma unui interviu controversat la BBC în care și-a apărat prietenia cu infractorul sexual condamnat Jeffrey Epstein.

ADVERTISEMENT

Apoi, în ianuarie 2022, prinţului britanic i-au fost retrase titlurile militare onorifice şi funcţiile pe care le deţinea în diverse organizaţii caritabile.

Virginia Giuffre, în vârstă de 38 de ani, a declarat că a întreţinut relaţii sexuale cu prinţul Andrew la vârsta de 17 ani, când era minoră. Aceasta l-ar fi cunoscut pe prinţul britanic prin intermediul lui Jeffrey Epstein.

Într-o primă fază, ducele de York a negat că o cunoaşte pe femeie. Ulterior, un judecător american a respins cererea lui Andrew de a opri procesul intentat de Virginia Giuffre, care îl acuză că a abuzat-o sexual când avea 17 ani.

Apoi, în februarie 2022, prințul Andrew încheia o înțelegere pentru a scăpa de procesul intentat de Virginia Giuffre.

În ciuda tuturor problemelor cauzate de Andrew, Regina i-a rămas mereu fidelă fiului ei.

În luna martie a acestui an, în ciuda împotrivirilor Regelui Carol al III-lea și ale Prințului William, Andrew a fost cel care și-a însoțit mama la Westminster Abbey, acolo unde a avut loc o slujbă comemorativă în onoarea soțului ei, Prințul Philip.

ADVERTISEMENT