News

Cine este funcționarul public care a lăsat neplătit întreg personalul din centrele de vaccinare

17.03.2021 | 17:54
Cine este functionarul public care a lasat neplatit intreg personalul din centrele de vaccinare
ADVERTISEMENT

Întreg personalul din centrele de vaccinare anti-Covid amenajate pe teritoriul țării noastre nu a putut fi plătit la timp. Motivul? Un funcționar public din cadrul Ministerului Sănătății a uitat să trimită solicitarea către Ministerul de Finanțe, astfel încât banii să poată fi virați la termen.

Potrivit hotnews.ro, persoana în cauză este Amalia Șerban, directorul Direcției Generale de Asistență Medicală și Sănătate Publică, cea care lucrează încă din 2004 în instituția condusă acum de Vlad Voiculescu și ocupă funcții de conducere de mai bine de 14 ani.

ADVERTISEMENT

Eroarea poate fi pusă, însă, pe seama faptului că aceasta are, potrivit organigramei, mult mai multe sarcini decât poate gestiona un singur angajat. La ora redactării știrii, Ministerul Finanțelor Publice a primit solicitarea și a început să efectueze plățile.

Greșeala incredibilă a Amaliei Șerban a lăsat neplătit întreg personalul centrelor de vaccinare

Nu sunt lucruri pe care le face ministrul. Da, există o întârziere. Cine e de vină? Un funcționar public din Ministerul Sănătății”, a declarat ministrul Vlad Voiculescu.

ADVERTISEMENT

În ciuda acestei erori grave, Amalia Șerban rămâne în funcție, pentru că „legea este clară în cazul funcționarilor publici și nu poți schimba de ieri pe azi”. Între timp, Claudiu Năsui a anunțat că Ministerul de Finanțe a primit solicitarea și a început să vireze banii.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de imunizare anti-Covid a populației, a fost cel care a atras atenția asupra întârzierilor privind plata personalului din centrele de vaccinare.

ADVERTISEMENT

Am vorbit de mai multe ori și am prezentat această situație. Probabil că s-au făcut deja demersuri, dar până la urmă toată lumea așteaptă să-și primească banii.

Din ceea ce știu, această problemă există la nivelul tuturor centrelor de vaccinare, nimeni nu a fost plătit”, a declarat acesta cu câteva zile în urmă.

ADVERTISEMENT

Câți bani trebuie să primească personalul din centrele de vaccinare

Potrivit Ordonanței de Urgență care reglementează unele măsuri pentru recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare anti-Covid, pentru activitatea prestată în cadrul centrelor de vaccinare, personalul medico-sanitar și registrator, cu excepția personalului delegat sau detașat, beneficiază de plată pentru timpul efectiv lucrat la un tarif orar diferențiat în baza contractului de prestări servicii, după cum urmează:

  • 100 lei/oră pentru medici;
  • 50 lei/oră pentru asistenți medicali;
  •  25 lei/oră pentru registratori.
ADVERTISEMENT