Sport

Cine este gigantul ”producător de cazane” care vrea să devină sponsorul FCSB? A avut o cifră de afaceri impresionantă în 2020

FCSB nu duce lipsă de oferte de sponsorizare după ce City Insurance a intrat în faliment. Un colos industrial a făcut o ofertă clubului patronat de Gigi Becali.
19.10.2021 | 15:06
Cine este gigantul producator de cazane care vrea sa devina sponsorul FCSB A avut o cifra de afaceri impresionanta in 2020
ADVERTISEMENT

FCSB a evoluat pentru prima oară din 2013 încoace fără a avea numele unui sponsor inscripționat pe tricourile de joc, în partea din față, acolo unde este locul sponsorului principal.

City Insurance a dat faliment, dar Gigi Becali nu duce lipsă de oferte. Un colos industrial vrea să-și asocieze imaginea cu FCSB.

ADVERTISEMENT

”Producătorul de cazane” are o cifră de afaceri impresionantă

Finanțatorul vicecampioanei a anunțat că unul dintre sponsorii actuali intenționează să mărească suma cu care contribuie la bugetul vicecampioanei.

În plus, o nouă companie pare interesată să-și inscripționeze numele pe echipamentul de joc al roș-albaștrilor.

ADVERTISEMENT

”Mai vor unii să devină sponsorii noștri, unii care fac niște cazane”, spunea Gigi Becali la sfârșitul săptămânii trecute, după meciul cu CS Mioveni, câștigat de trupa lui Edi Iordănescu cu 3-0.

”Producătorul de cazane”, așa cum numea patronul roș-albaștrilor potențialul viitor sponsor al echipei, este de fapt producătorul de produse pentru mașini industriale – Walter Tosto.

ADVERTISEMENT

Compania italiană este unul dintre cei mai mari producători din Europa de echipamente și recipiente de mari presiuni pentru industria chimică, petrochimică, petrol și gaze, dar și pentru industria nucleară.

97.000.000 de lei a fost cifra de afaceri a companie italiene în 2020

De ce Walter Tosto are șanse mari să devină principalul sponsor al FCSB

Patronul vicecampioanei a anunțat că unul dintre colaboratorii actuali ai echipei ar fi notificat clubul că vrea să mărească suma cu care să sponsorizeze gruparea roș-albastră.

ADVERTISEMENT

Deși nu a numit compania, este vorba de Betano, cea care pompează 600.000 de euro în contul clubului. Conform omului de afaceri, aceasta ar fi propus o majorare a sponsorizării, în valoare de 1,5 milioane pe sezon.

În calea semnării unui nou contrat comercial cu Betano stă regulamentul FRF care interzice cluburilor să semneze astfel de parteneriate dacă un alt club, afiliat la FRF, are deja în derulare un contract comercial cu un sponsor.

”Pentru protejarea integrității sportive a competițiilor, un club afiliat nu are dreptul ca direct sau indirect: să încheie un contract cu un partener comercial care a încheiat deja un astfel de contract cu un alt club din aceeași categorie competițională, dacă prin contract se stabilește obligația clubului de a purta numele partenerului comercial pe echipamentul jucătorilor”, se stipulează în regulamentul de organizare al FRF, capitolul ”Integritatea competițiilor”.

Cum Betano este deja sponsorul principal al Universității Craiova, companiei nu i se va permite semnarea unui nou contrat cu FCSB, ceea ce înseamnă că favorită să devină sponsorul principal al vicecampioanei este compania italiană Walter Tosto.


  • (P) Cota BETANO pentru Farul – FCSB: 1,85 este cota pentru „ambele echipe marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT