Fotbal international

Cine este Glasgow Rangers, echipa la care va fi împrumutat Ianis Hagi. Se bate la titlu, după ce acum şapte ani juca în liga a patra + doi români au mai jucat pe Ibrox Park

30.01.2020 | 16:14
Cine este Glasgow Rangers echipa la care va fi imprumutat Ianis Hagi Se bate la titlu dupa ce acum sapte ani juca in liga a patra  doi romani au mai jucat pe Ibrox Park
ADVERTISEMENT

Glasgow Rangers, echipa la care va fi împrumutat Ianis Hagi, este cea mai titrată formație din Scoția, chiar dacă în ultimii ani, rivalii de la Celtic au dominat „Scottish Premiership”.

Cine este Galsgow Rangers, echipa la care va fi împrumutat Ianis Hagi

Glasgow Rangers, formația la care va fi împrumutat Ianis Hagi, are o istorie bogată plină de momente frumoase, dar și de clipe grele, în care echipa împreună cu suporterii au fost nevoiți să înceapă de la 0, în urma retrogradării în liga a patra.

ADVERTISEMENT

Strategia de revenire a lui Glasgow Rangers a fost un adevărat succes, iar „protestanții” se bat la titlu în acest sezon, sub comanda lui Steven Gerrard, fostul jucător legendar al lui Liverpool.

După 22 de etape Glasgow Rangers ocupă locul 2 în campionatul Scoției cu 56 de puncte, la cinci puncte distanță de Celtic, dar cu un meci mai puțin jucat.

ADVERTISEMENT

Rivalitatea de moarte cu Celtic

Toți microbiștii cunosc rivalitatea de moarte pe care Glasgow Rangers o are cu Celtic, derby-urile dintre cele două formații fiind denumite „Old Firm”. Din punct de vedere istoric, rivalitatea celor două formații a cunoscut mai multe aspecte: cel religios (protestanți vs. catolici), cel de identitate națională (scoțieni britanici vs. scoțieni irlandezi) și cel politic (conservatori vs. socialiști).

În toate „Old Firm”-urile atmosfera creată de suporteri este incredibilă, iar „Ibrox Park”, celebrul stadion al lui Rangers, este arena pe care viitoare echipă a lui Ianis Hagi a fost capabilă de rezultate istorice, în urma unor meciuri pline de dramatism.

ADVERTISEMENT

Acum șapte ani jucau în liga a patra

Glasgow Rangers a trecut printr-o perioadă grea, iar în anul 2012 aceștia au fost retrogradați în liga a patra scoțiană, în urma unei decizii judecătorești, din cauza problemelor financiare de la club.

„Protestanții” au continuat să lupte și au revenit într-un final în primul eșalon, iar pe data de 6 octombrie 2019, la finalul unei victorii cu Hamilton (5-0), Rangers a urcat pe locul 1 din Scottish Premiership, după o pauză de  2.839 de zile, sau mai bine zis de 7 ani, 9 luni și 8 zile.

ADVERTISEMENT

Jucători români la Rangers

De-a lungul timpului, la Glasgow Rangers au trecut doi fotbaliști români: Daniel Prodan și Dorin Goian. „Didi Prodan” s-a transferat în anul 1998 în Scoția, la Glasgow Rangers, dar nu a evoluat în niciun meci pentru scoțieni, datorită unei grave accidentări la genunchi, iar în anul 2000 s-a întors la Steaua.

Cu Dorin Goian jucător, Glasgow Rangers a fusese clasată ultima dată pe locul 1 în Scoția, până la data de 6 octombrie 2019. Pentru Rangers, Goian a evoluat în 42 de partide și a reuși să înscrie un gol.

  • 46.200.000 de euro este valoarea întregului lot al lui Glasgow Rangers, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT
Tags: