Fotbal international

Cine este Hansi Flick, antrenorul care a călcat în picioare Barcelona lui Messi! Funcţionar în bancă, patron al unui magazin şi campion mondial cu Germania

15.08.2020 | 00:08
Cine este Hansi Flick antrenorul care a calcat in picioare Barcelona lui Messi Functionar in banca patron al unui magazin si campion mondial cu Germania
ADVERTISEMENT

Hansi Flick este numele de pe buzele tuturor în Germania, mai ales după ce a revitalizat-o pe Bayern Munchen. Joi seara, bavarezii au umilit-o pe Barcelona în sferturile Ligii Campionilor cu un 8-2 care ne scutește de orice comentarii.

Antrenorul lui Bayern era conștient că cel mai mare pericol în meciul cu Barcelona îl constituia Leo Messi, așa că a pus la punct un plan pentru a-l bloca pe starul argentinian. Tehnicianul german a abordat partida ca pe una de șah, astfel că a împărțit terenul de joc în 30 de pătrățele imaginare. Acestea le-au fost repartizate jucătorilor săi în funcție de zona unde va acționa Messi, ideea fiind aceea de a-l prinde mereu în plasă și de a-i bloca acțiunile.

ADVERTISEMENT

Mutarea s-a dovedit a fi una câștigătoarea, Messi fiind pur și simplu inexistent pe durata celor 90 de minute de joc. FANATIK îţi prezintă în continuare povestea antrenorului care a resuscitat celebra formaţie din Bavaria.

Oficialii lui Bayern Munchen au riscat cu Hansi Flick: antrenorul fără CV impresionant, dar campion mondial

Sezonul 2019-2020 a fost început cu Niko Kovac pe banca tehnică a lui Bayern Munchen. Hansi Flick era mâna lui dreaptă şi nu visa că va ajunge antrenorul principal al echipei aşa de repede. După un start dezamăgitor de campionat, fostul internaţional croat a fost demis, iar locul acestuia a fost luat de secundul lui. Era o variantă interimară, însă rezultatele bune i-au făcut pe oficialii clubului să-i ofere un contract până în 2023.

ADVERTISEMENT

Până la Bayern Munchen, Hansi Flick le-a mai antrenat pe Victoria Bammental şi pe Hoffenheim, când echipa juca în ligile de amatori. În 2006 a ajuns la RB Salzburg ca secund, însă după câteva luni a fost cooptat în staff-ul lui Joachim Low de la naţionala Germaniei. Opt ani a stat alături de selecţionerul nemţilor, până în 2014, când a venit succesul suprem de la Campionatul Mondial. Hansi Flick primea medalia de campion mondial, cel mai important moment din carieră.

S-a retras din fotbal la 28 de ani. Campion al Germaniei de patru ori

Cariera de fotbalist a lui Hansi Flick a fost scurtă. Între 1983 şi 1985 a jucat la SV Sandhausen, înainte să ajungă la Bayern Munchen, unde a petrecut cinci ani. Alături de bavarezi a câştigat de patru ori titlul în Bundesliga şi o Cupă a Germaniei.

ADVERTISEMENT

În 1990 s-a transferat la FC Koln, iar doi ani mai târziu juca ultimul meci în Bundesliga. Accidentările dese l-au făcut pe mijlocaşul dreapta să-şi anunţe retragerea la doar 28 de ani, în 1993. Un an mai târziu, Hansi Flick a ajuns la Victoria Bammental, formaţie de amatori, unde a fost jucător-antrenor.

A refuzat să meargă la VfB Stuttgart pentru că lucra în bancă

Înainte să ajungă la SV Sandhausen, Hansi Flick a primit o ofertă de la VfB Stuttgart. Actualul antrenor al lui Bayern Munchen avea 18 ani şi începuse un stagiu de muncă ca funcţionar bancar, astfel că a refuzat mutarea la echipa care a câştigat campionatul în sezonul 1983-1984.

ADVERTISEMENT

“Mi-am dorit foarte mult să termin pregătirea de la bancă. La VfB aş fi jucat pentru echipa a doua şi nu-mi doream asta. În plus, munca la bancă mă putea ajuta pentru viaţa de după fotbal, niciodată nu ştii cât vei putea juca”, spunea Hansi Flick într-un interviu acordat în 2014.

Hansi Flick, patronul unui magazin de articole sportive

După ce s-a retras în 1993, Hansi Flick s-a mutat în Bammental şi a deschis un magazin de articole sportive, devenit rapid celebru în zonă. Toată lumea ştia de “Hansi Flick Sport und Freizeit”, locul de întâlnire al tinerilor din micuţul orăşel. Antrenorul lui Bayern Munchen a deţinut magazinul până în 2017, când a decis să-l închidă.

“Era un loc special pentru familii, prieteni şi oameni care lucrau la cluburile sportive din zonă. Toţi se cunoşteau între ei. Puteai să stai şi să bei o cafea sau un pahar cu apă. Nu trebuia neapărat să cumperi ceva, era un loc de socializare”, spunea fiica lui Hansi Flick.

Hansi Flick este căsătorit de peste 30 de ani cu Silke, alături de care are două fete, Kathrin şi Hannah. Din 2015 este cetăţean de onoare al oraşului Bammental, unde locuieşte alături de familie.

  • 15 goluri a marcat Bayern Munchen în ultimele 3 meciuri disputate în Liga Campionilor: 7 în dubla cu Chelsea din „optimi” și 8 în „sfertul” cu Barcelona
ADVERTISEMENT