Fotbal intern

Cine este Horia Sabo, omul care vrea să cumpere Dinamo de la Ionuț Negoiță! Școlit la Amsterdam, a declanșat un “război intern” la Poli Iași

24.07.2019 | 17:37
Cine este Horia Sabo, omul care vrea să cumpere Dinamo de la Ionuț Negoiță! Școlit la Amsterdam, a declanșat un
Cine este Horia Sabo, omul care e foarte aproape să cumpere Dinamo de la Ionuț Negoiță! Școlit la Amsterdam a declanșat un război intern la Poli Iași

Ionuț Negoiță și-a făcut demult cunoscute intențiile de a vinde clubul Dinamo, iar acum, în sfârșit, se întrevede şi un final al negocierilor. În pole position pentru cumpărarea clubului este Horia Sabo, un om de afaceri din Baia Mare, care la începutul stagiunii precedente a fost directorul general al clubului Poli Iași. 

Cine este Horia Sabo, omul care vrea să cumpere Dinamo de la Ionuț Negoiță! A declanșat un “război intern” la Poli Iași

Horia Sabo este un fost jurnalist de televiziune și presă scrisă din Baia Mare și este asociat alături de tatăl său, Laurențiu, în mai multe companii de construcții. Omul de afaceri a fost școlit la București și apoi la Amsterdam. A intrat în fotbal la Poli Iași, la începutul stagiunii precedente când a fost adus de primarul Iașului, Mihai Chirică, la CSM Poli.

Finanțatorul lui Poli Iași a fost prezentat cu surle și trâmbițe la echipa moldoveană, însă în scurt timp lucrurile au luat o turnură urâtă și Sabo a intrat în conflict cu președintele executiv al clubului, Adrian Ambrosie, și Consiliul Director.

A urmat un adevărat “război intern”, în care Horia Sabo a fost decăzut din funcția de director general al clubului. Omul de afaceri băimărean a mers în instanță, însă nu a fost repus în drepturi la CSM Poli Iași. În opinia lui Sabo, el și-ar fi îndeplinit obligațiile contractuale asumate, Asociația ar fi cea care își încalcă propriile obligații, cu intenția de a determina încetarea contractului, el spunând că a fost exlus în mod nejustificat.

Cine este Horia Sabo, omul care e foarte aproape să cumpere Dinamo de la Ionuț Negoiță! Școlit la Amsterdam a declanșat un război intern la Poli Iași
Cine este Horia Sabo, omul care e foarte aproape să cumpere Dinamo de la Ionuț Negoiță! Școlit la Amsterdam a declanșat un război intern la Poli Iași FOTO: Horia Sabo, pe Arena Națională

Asociația a susținut că prin contract s-a stabilit ca Sabo să contribuie cu 800.000 de euro la bugetul clubului Poli Iași în sezonul trecut, însă omul de afaceri este acuzat că nu a băgat niciun ban în conturile echipei. Magistrații de la Tribunalul Iași au respins și apelul făcut de Sabo pentru repunerea în drepturi la Poli Iași.

Conform informațiilor publicate de FANATIK, Horia Sabo va oferi 3 milioane de euro pentru pachetul majoritar de acțiuni de la Dinamo (51%). Omul de afaceri băimărean pregătește o revenire de senzație în Liga 1, la Dinamo, dacă se vor semna actele. Din informațiile FANATIK, Sabo va încerca să îl readucă pe Mircea Rednic la club.

  • 800.000 de euro pe sezon trebuia să aducă în club Sabo la Poli Iași
  • 3 milioane de euro plătește Sabo pentru pachetul majoritar de la Dinamo

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERN
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri