Simona Halep

Atenție, Simona! De ce adversara de azi, din optimile Roland Garros, Iga Swiatek, este un real pericol pentru Halep! “Nu am nimic de pierdut””

03.06.2019 | 13:27
Atentie Simona De ce adversara de azi din optimile Roland Garros Iga Swiatek este un real pericol pentru Halep Nu am nimic de pierdut

Iga Swiatek este adversara Simonei Halep în optimile de finală de la Roland Garros 2019. Poloneza a învins-o pe Monica Puig, 0-6, 6-3, 6-3, în turul 3 al turneului de Mare Şlem din capitala Franţei, şi este pregătită pentru cel mai important meci al carierei. “Nu am nimic de pierdut”, spune Swiatek, care afişează şi în discurs, nu doar în joc, o dezinvoltură care trebuie să o pună în alertă maximă pe Simona. De altfel, Halep şi Swiatek s-au intersectat la antrenamentul de duminică, moment surprins de FANATIK.RO – vezi foto.

Cine este Iga Swiatek, adversara Simonei Halep din optimile Roland Garros 2019. Ocupă locul 104 WTA

La prima vedere, Simona Halep a avut noroc la Roland Garros 2019, unde o va înfrunta pe Iga Swiatek, locul 104 WTA, în optimile de finală. Poloneza a trecut de Monica Puig, deținătoarea titlului olimpic, pe care l-a câștigat la Rio de Janeiro. FANATIK.RO vă prezintă motivele pentru care Swiatek trebuie tratată foarte serios de Simona, care va avea nevoie de cel mai bun joc al ei pentru a-și asigura calificarea în sferturile de finală.

Iga Swiatek, adversara Simonei Halep din optimile Roland Garros 2019, este una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din noua generaţie. La 18 ani, împliniţi pe 31 mai, poloneza ocupă locul 104 WTA, însă cea mai bună clasare a ei a fost poziţia a 88-a, obţinută pe 15 aprilie 2019.

Jucătoarea de tenis din Polonia este la prima participare la Roland Garros şi a reuşit deja să obţină cea mai bună performanţă la un turneu de Mare Şlem. La ediţia din acest an de la Australian Open, Iga Swiatek s-a oprit în turul 2, unde a fost eliminată de Camila Giorgi. De altfel, la turneul de la Antipozi, în runda inaugurală, poloneza a învins-o pe Ana Bogdan în trei seturi.

Cine este Iga Swiatek, adversara Simonei Halep din optimile Roland Garros 2019
Cine este Iga Swiatek, adversara Simonei Halep din optimile Roland Garros 2019

Iga Swiatek, medaliată cu aur la JO de tineret 2018

Tomasz Swiatek, tatăl viitoarei adversare a Simonei Halep, a concurat în proba de canotaj la JO de la Seul 1988 şi este cel care a convins-o pe Iga să meargă la tenis. Poloneza a avut rezultate foarte bune la turneele de juniori, reuşind să câştige trofeul la Wimbledon în 2018. În plus, sportiva de 18 ani a triumfat şi la dublu junioare, la ediţia de anul trecut de la Roland Garros. Tot în 2018, Iga Swiatek a câştigat medalia de aur la JO de tineret de la Buenos Aires.

Susținută de Agnieszka Radwanska, Iga este recunoscută de toți specialiștii ca un viitor star în circuitul WTA. Înainte de Roland Garros, poloneza s-a pregătit la academia lui Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams. Jucătoare înaltă, la 1,76, Iga Swiatek are un serviciu puternic, dar se remarcă și datorită unui retur foarte agresiv, care ar putea specula problemele Simonei Halep pe serviciul doi.

Iga Swiatek, dreapta, la academia lui Patrick Mouratoglou, în SUA

“Simona Halep va avea nevoie să își facă primul serviciu în meciul cu Iga Swiatek, doarece aceasta are un retur redutabil. Dar și un serviciu, un forehand inside-out și un backhand din săritură pe măsura acestui retur”, scrie Steve Tignor, specialist pe circuitul WTA, pe pagina sa de Twitter.

Swiatek este o jucătoare care se descurcă excelent pe toate suprafețele. În aprilie a jucat prima ei finală WTA, la Lugano, pierdută în fața Polonei Hercog. În semifinale, Swiatek a impresionat contra Krystinei Pliskova, pe care a învins-o clar, 6-0, 6-1, reușind, de asemena, o lovitură care a fost declarată cea mai bună a lunii aprilie în circuitul feminin.

Iga Swiatek locuieşte în Raszyn, un mic orăşel de lângă capitala Poloniei. Pe lângă tenis, viitoarea adversară a Simonei Halep este un mare fan al Legiei Varşovia, fiind invitată pe stadionul formaţiei la scurt timp după triumful de la Wimbledon.

“Nu am așteptări de la acest turneu, iar asta este foarte bine pentru mine, pentru că nu simt stress. Nici măcar nu mă gândesc pe cine urmează să înfrunt. Eu sunt nouă la acest nivel, deci nu am de ce să mă aștept să câștig. Pur și simplu am trecut la un nivel superior și nu există presiune”, Iga Swiatek, după ce a trecut de Qiang Wang, locul 16 WTA, scor 6-3, 6-0. În turul 1 trecuse cu același scor de Selena Janicijevic, din Franța, cea care a primit un wild-card.