Sport

Ianis Stoica înscrie și la primul meci ca titular în Liga 1 la FCSB: „Mă consider un marcator”. Ce mesaj i-a transmis tatăl său

Accidentarea lui Octavian Popescu îi face loc în primul „11” al vicecampioanei lui Ianis Stoica. După prestația excelentă din Cupa României, acesta va fi trimis în teren și împotriva Academicii Clinceni.
Ianis Stoica inscrie si la primul meci ca titular in Liga 1 la FCSB Ma consider un marcator Ce mesaj ia transmis tatal sau
ADVERTISEMENT
25-09-2021
21:22

Reacția lui Pompiliu Stoica pentru FANATIK după un nou gol al fiului său

FANATIK l-a contact pe fostul jucător al Stelei, Pompiliu Stoica, tatăl puștiului de la FCSB, care nu a vrut să comenteze evoluțiile lui Ianis pentru a nu fi considerat părtinitor.

„Vreau ca el să vorbească mai mult. Lumea o să zică că sunt subiectiv”, a spus fostul fotbalist care a evoluat pentru „militari” în perioada 2000-2004.

Tatăl lui Ianis Stoica a refuzat să intre în direct și la Digi Sport și a transmis un mesaj care a fost citit în direct de Vali Moraru: „Colegii mei au încercat să stea de vorbă cu Pompiliu Stoica, tatăl lui Ianis, dar n-a vrut să intre: «Eu l-am adus aici, de-acum îl las pe el să vorbească. Doamne ajută, să continue tot așa»”.

25-09-2021
20:52

Ianis Stoica a prins curaj după golul cu Academica Clinceni: „Sunt un marcator!”

Ianis Stoica a fost extrem de dezinvolt la finalul partidei cu Academica Clinceni și se vede că a prins foarte multă încredere în forțele proprii după ce a ajuns la cinci goluri marcate în nouă partide: „A fost un meci foarte greu cu o echipă care s-a schimbat mult și suntem bucuroși de cele trei puncte.

Jucăm foarte bine de când a venit Mister. Importante sunt cele trei puncte. Nu am nicio emoție înainte de meci. Dorm foarte liniștit. Joc de plăcere și nu mă gândesc că îmi taie nimeni capul.
Îmi place să joc cu presiune și nu aș putea să joc altfel. Sunt un marcator. Normal că mai sunt momente în care mai joacă și adversarul. Trebuie să învățăm din ele și să le corectăm la antrenamente pentru că nu ne permitem pași greșiți”, a spus puștiul de 18 ani la finalul partidei cu Clinceni pentru Digi Sport.

Cum arăta glezna lui Ianis Stoica la finalul partidei cu Academica Clinceni
Cum arăta glezna lui Ianis Stoica la finalul partidei cu Academica Clinceni

Ianis Stoica a apărut la interviuri în zona mixtă cu glezna bandajată, după un duel mai tare în meciul cu Clinceni: „Am avut un clinci cu un adversar, sper că nu e nimic și să mă pot antrena în zilele următoare”, a mai completat jucătorul.

25-09-2021
19:45

Ianis Stoica marchează la primul meci ca titular în Liga 1

Ianis Stoica a reușit să marcheze cel de-al treilea gol al FCSB-ului în partida cu Academica Clinceni, chiar la primul meci ca titular în Casa Pariurilor Liga 1.

Astfel, fiul lui Pompiuliu Popescu ajunge la al treilea gol în acest sezon în campionat, după ce a mai marcat și o dublă meciul din șaisprezecimile Cupei României cu CS Hunedoara.

Mijlocașul ofensiv a fost aproape să facă dubla, însă reușita sa din minutul 85 a fost anulată pe motiv de ofsaid. Ianis Stoica are cinci goluri în nouă meciuri în acest sezon pentru FCSB.

25-09-2021
17:49

Ianis Stoica, titular pentru prima oară după accidentarea lui Tavi Popescu

FANATIK a anunțat încă de pe data de 24 septembrie că Ianis Stoica este soluția lui Edi Iordănescu după accidentarea lui Octavian Popescu.

Noua „perlă” a FCSB e într-o formă excelentă după ce a înscris o dublă în meciul din Cupa României cu CS Hunedoara. Extrema dreaptă a reușit nu mai puțin de patru goluri în opt partide în acest sezon.

Cum arată echipa trimisă de Edi Iordănescu în meciul de Academica Clinceni: A. Vlad – V. Crețu, Vinicius, I. Cristea, Radunovic – Cordea, Șut, Olaru – Ianis Stoica, Keșeru, V. Gheorghe
Rezerve: Straton, Miron, Haruț, Budescu, Dumiter, Ov. Popescu, Perianu, Oaidă, Musi

Edi Iordănescu s-a orientat rapid și i-a găsit înlocuitor lui Octavian Popescu după accidentarea suferită pe „Ion Oblemenco” la meciul câștigat, scor 1-0, în fața nou-promovatei FC U Craiova.

Cine este înlocuitorul lui Octavian Popescu în primul “11” al FCSB pentru meciul cu Academica Clinceni

FANATIK a aflat că Ianis Stoica este cel care își va face loc în formula de start a duelului de pe teren propriu cu Academica Clinceni.

ADVERTISEMENT

Acesta nu doar că se încadrează – la cei 18 ani ai săi – în categoria U21, dar l-a convins pe tehnician, datorită „dublei” reușite la Hunedoara, în șaisprezecimile Cupei României, că merită să fie trimis în teren încă din primul minut.

Ianis Stoica, titular cu Academica Clinceni. Îl înlocuiește pe accidentatul Octavian Popescu

Titularizat de Edi Iordănescu în meciul de Cupă cu Hunedoara, Ianis Stoica a deschis scorul după doar 19 minute, grație șutului expediat din apropiere, printre picioarele portarului și a făcut dubla, imediat după pauză, cu o lovitură de cap imparabilă. Acestea se adaugă celorlalte două goluri reușite în actuala stagiune.

ADVERTISEMENT

Mi se pare că Stoica poate să dea gol, a dat goluri din puţinele minute jucate. Mă uit la el şi văd că are niste execuţii de om care are cap, ştie ce să facă în anumite situaţii.

Deocamdată face lucruri bune. Nu cred că e rău fizicul, după 18 ani nu ştiu dacă mai creşti. Face lucruri bune, asta e interesant. Pare că are lucruri bune, să o ţină aşa, că e bine”, a spus fostul mare jucător al roș-albaștrilor, Basarab Panduru, impresionat peste măsură de evoluția tânărului atacant, care va evolua din primul minut și împotriva Academicii Clinceni, în locul lui Octavian Popescu. Pe 22 septembrie, FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că acesta a suferit o ruptură fibrilară în timpul meciului de la Craiova.

ADVERTISEMENT

„Pentru mine este un început de sezon foarte bun”

Imediat după fluierul final al partidei din șaisprezecimile Cupei României, Ianis Stoica s-a declarat încântat de golurile înscrise în poarta echipei care duce mai departe tradiția Corvinului, dar nu și-a putut explica lipsa de concentrare a colegilor săi din ultima jumătate de oră, când s-au văzut egalați, deși conduceau cu 3-0.

Mă simt bine. Mă bucur că am reușit să îmi ajut echipa. Sunt bucuros de calificare. Ne-am deconcentrat foarte mult și au reușit să ne egaleze.

ADVERTISEMENT

Nu ne așteptam, dar în fotbal este posibil orice, chiar și ca o echipă de Liga a treia să egaleze o echipă din Liga 1 care se bate an de an la titlu. Cred că experiența și-a spus cuvântul într-un final.

Pentru mine este un început de sezon foarte bun, iar pentru echipă este un nou început de când a venit Mister (n.r. Edi Iordănescu). E frumos să jucăm cu spectatori. E important să le oferim și noi un fotbal de calitate”, a declarat puștiul-minune al FCSB-ului.

Academica Clinceni şi-a schimbat antrenorul

Dacă până mai ieri se afla pe un loc de play-off, acum Academica Clinceni are doar două puncte şi este măcinată de probleme financiare și pare victimă sigură în fața vicecampioanei.

Toate speranțele se leagă de noul antrenor Ionuț Chirilă, care încearcă să redreseze corabia fără vreun transfer: „Valoarea unui antrenor constă în știința de a pune în valoare calitățile jucătorilor din lot. Vreau să fac o echipă care să fie respectată în Liga 1”, susține fostul ucenic al lui Mircea Lucescu.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Academica Clinceni: 1,80 este cota pentru „peste 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT