News

Cine este ”intrusul” care a ajuns la bordul navei spațiale Crew Dragon. Astronauții au prezentat capsula din interior. Video

01.06.2020 | 09:10
Cine este intrusul care a ajuns la bordul navei spatiale Crew Dragon Astronautii au prezentat capsula din interior Video
ADVERTISEMENT

Astronauții americani prezenți la bordul navei spațiale Crew Dragon au oferit într-o transmisiune în direct un tur al vehiculului și au dezvăluit că au un ”intrus” cu ei.

Cine este ”intrusul” care a ajuns la bordul navei spațiale Crew Dragon

Conform Digi24, cei doi cosmonauți, Bob Behnken (49 de ani) și Doug Hurley (53 de ani), au anunțat că au un ”intrus” cu ei la bordul navei spațiale Crew Dragon care a plecat spre Stația Spațială Internațională.

ADVERTISEMENT

În călătoria lor în spațiu, aceștia au luat cu ei un dinozaur. ”Amândoi avem doi băieți care sunt foarte interesați de dinozauri și am adunat toți dinozaurii din cele două case și Tremor, apatozaurul, a primit votul băieților pentru a călători în spațiu cu noi”, a spus Doug Hurley.

Aceștia speră ca băieții lor să fie mândri și entuziasmați să vadă jucătira plutind în spațiu. ”E o șansă minunată să putem face asta pentru băieții noștri. Sunt sigur că ar prefera să fie ei aici, dacă ar putea, dar sperăm că vor fi mândri și de asta”, a mai spus Hurley.

ADVERTISEMENT

Capsula Crew Dragon a andocat cu succes la Stația Spațială Internațională

În turul navei spațiale, cei doi astronauți au precizat că spațiul este cam strâmt, dar totul este nou, iar capsula are ecrane cu atingere tactilă care le permită să realizeze tot ceea ce au nevoie.

”Mi s-a cerut să fac o rostogolire pe spate, voi face o rotire pe o parte, care se abate un pic de la cerere. Sper că puteți vedea cum e să plutești în condiții de gravitație 0”, a menționat Hurley.

ADVERTISEMENT

NASA și SpaceX au trimis spre Stația Spațială Internațională nava Crew Dragon. 10 milioane de oameni au urmărit în direct lansarea, în timp ce Donald Trump a privit și el cu sufletul la gură evenimentul. Donald Trump a promis că SUA va călca din nou pe Lună până în 2024.

Capsula Crew Dragon a andocat cu succes duminică seară la Stația Spațială Internațională și cei doi astronauți americani, trimiși în permieră în spațiu cu un vehicul al unei companii private, s-au întâlnit cu cei trei colegi – un american și doi ruși – aflați deja la bordul stației orbitale.

ADVERTISEMENT

Rusia nu a rămas indiferentă după ce SUA au trimis doi cosmonauți americani pe Stația Spațială Internațională. Rușii au promis că vor relua programul lunar anul viitor, astfel că o nouă cursă spațială va lua naștere în curând.

ADVERTISEMENT