News

Cine este Ionuț, tânărul care a murit sufocat într-un container de haine din Italia. ”Făcea prostia asta să fure lucruri mărunte”

Costantin Romeo Ionuț Antonie avea doar 23 de ani și și-a găsit sfârșitul într-un mod ”absurd”, așa cum mărturisește chiar cumnatul băiatului.
08.05.2024 | 14:12
Cine este Ionut tanarul care a murit sufocat intrun container de haine din Italia Facea prostia asta sa fure lucruri marunte
Cine este Ionuț, tânărul care a murit sufocat într-un container de haine din Italia. ”Făcea prostia asta să fure lucruri mărunte”. Foto: Rotalianul
ADVERTISEMENT

Jony, așa cum era alintat de rude, sau Ionuț, încerca să-și găsească un rost în Italia, așa cum o fac milioane de români. Din păcate avea o ”pasiune” ascunsă: îi plăcea să fure, de cele mai multe ori ”lucruri mărunte”. Așa și-a găsit sfârșitul, sufocat într-un container cu haine dintr-o curte proprietate privată.

Cine este Ionuț, tânărul care a murit sufocat într-un container de haine din Italia

Cu ochii în lacrimi, cumnatul său povestește cum și-a petrecut ultimul Paște alături de Jony. ”Duminică am sărbătorit Paștele cu toții în grădină. A fost o zi de sărbătoare și de distracție. Apoi, seara, nu știu ce i-a venit în minte.

ADVERTISEMENT

Avea doar 23 de ani și avea o viață întreagă în față: visa să aibă o casă a lui și în schimb a murit într-un mod absurd”, povestește Gabriel Bârzava, conform Observatornews.ro. Ionuț și-a găsit sfârșitul duminică seara.

După ce a sărit gardul pentru a intra într-o curte din zona ecologică Canonica d’Adda, Ionuț s-a băgat într-un container destinat colectării hainelor vechi. E neclar ce l-a determinat să facă asta, pentru că era un băiat muncitor care avea tot ce își dorea acasă.

ADVERTISEMENT

Jony se afla în Italia de cinci ani și lucra ca și zidar alături de un prieten român. Cumnatul său a ajuns în cele din urmă la morga spitalului Papa Giovanni XXIII din Bergamo, însoțit de carabinieri, pentru identificarea cadavrului.

Camerele de supraveghere din zonă au surprins momentul în care Jony încearcă să fure haine la 2 noaptea, dar rămâne blocat în pubelă. Cumnatul lui Jony spune că tânărul avea obiceiul ”prost” să fure lucruri mărunte, fără să aibă vreodată probleme cu legea.

ADVERTISEMENT

Familia se va pregăti acum de înmormântare, pentru că tânărul va fi transportat în țară. Rudele vor fi nevoite acum să suporte costurile repatrierii și să accepte gândul că Jony a murit în timp ce încerca să fure haine dintr-un container.

Ionuț, românul care a murit asfixiat în Italia, spera să-și cumpere o casă

“La început am locuit cu toții la fermă, apoi ne-am mutat într-o casă aici, și el visa să aibă în curând o casă a lui. Până acum cinci luni, făcea uneori prostia asta de a umbla să fure lucruri mărunte: în orice caz, nu avusese niciodată vreo plângere. Și apoi s-a oprit. Noaptea trecută, însă, cine știe ce i-a venit în minte.

ADVERTISEMENT

Pentru înmormântarea lui îl vom duce înapoi în România, la Târgu Jiu. Am fost informați de tragedie de către poliție“, a completat cumnatul lui Jony. Conform presei din Italia, Ionuț a încercat să intre în container, însă s-a blocat cu capul și brațele în interior, până la nivelul toracelui, moment în care a realizat că nu mai poate ieși.

Pentru că acel container se afla într-o zonă industrială, strigătul de ajutor al lui Jony nu a fost auzit, mai ales că era 2 noaptea. Cadavrul său a fost găsit peste 6 ore de un muncitor, cu picioarele ieșind afară din container. Medicii au ajuns la fața locului, dar nu au mai avut cu ce să-l ajute, constatând că băiatul a murit sufocat.

ADVERTISEMENT
Tags: